Автор Тема: Изработка на ауспух в Пловдив  (Прочетена 1272 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Октомври 23, 2017, 16:49:59
Прочетена 1272 пъти

Неактивен fit_ness

  • Публикации: 103
  • zaz - 966 / 1971г.
    • ретро и фото любител
Дойде време за смяна на ауспуха на моя ЗАЗ-966. Не искам да слагам  оригинален защото дори и полските вадят тенекиен звук. Някой има ли представа къде в Пловдив могат да ми изработят качествен такъв? ::)
ЗАЗ-966   1971г.

Октомври 23, 2017, 22:10:50
Отговор #1

Неактивен hydrometalique

  • Публикации: 1708
    • http://www.dsclub-bg.com
Краткият отговор е - никъде .
Малко по-обстоятелственият - в бившия завод Изгрев правят кюнци по поръчка, но славата им не е добра. Навремето са работили почти всякакви неща, но са слагали един и същи пълнеж - някаква заготовка за Рено и по нея за правили всякакви творения. Общо взето отзиви никъде положителни.
В добрия случай - провери на ул Родопи складчето на Вито, ако не се лъжа в името. Имат много готови неща, може да те огрее.
На Карловско шосе срещу бившия магазин за плочки на Киров има голям сервиз за ауспуси. Правят много неща , имат много гърнета и е възможно за ти направят нещо. Имат и машина за тръболяк.

Април 07, 2018, 20:14:19
Отговор #2

Неактивен __smirnoff__

  • Публикации: 104
Имах го този проблем с гърнето и аз. Исках да ми направят, навсякъде, където отидох, ми отказаха. За Пловдив става дума. Ново гърне едва кара по 1500-2000 км и почва да звучи ужасно. Накрая се принудих да отворя уж оригиналното гърне от магазина, за 1 година вътре беше празно... Направих му по модел преградите и използвах неговите си надупчени тръби, и го напълних с неръждаеми стружки. Не съм фен на подобни изпълнения, но човек като няма избор, пък и резултата накрая излезе доста добър, без пърдене и шумове.

Както и да е, присъединявам се към въпроса - някой ако знае в Пловдив и региона човек, или сервиз, който да се заема с изработката на гърнета - нека сподели.

По описаните места от hydrometalique, само първото в бившия завод Изгрев не съм пробвал. На другите две ме отсвириха от вратата.