Автор Тема: Opel Rekord Olympia P1 1700 1958-59 - молба за малко помощ  (Прочетена 4270 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Януари 22, 2018, 21:49:55
Отговор #30

Неактивен РумбатаБс

 • Публикации: 2157
Ако госпожата убеди НАП,НОИ,жената,дъщерите,внуците ... аз ще се жертвам!
п.п.Битката ще е жестока :))
retrobs.com

Януари 23, 2018, 15:44:58
Отговор #31

Неактивен mds

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 8
Здравейте отново на всички :) нямах възможност да вляза във форума затова и не съм писала,а и да си призная честно не видях да е зададен въпрос към мен :) хубаво е,че има различни мнения това е реалността и точно това ми трябваше :) Пределно ясно ми е,че по колата има много работа и пари,които ще се инвестират,също така и че е доста масов модел за времето си.Но когато някой човек има желание да закупи подобна кола е на ясно с това какво стои зад нея, под сравнението "гнилоч" разбирам,че е абсурдно да се предлагат за продажба стари коли в сравнително лошо състояние.Не задължавам или манипулирам някой да я купи,ако предложеното съвпада с желанието и нуждата на някой - чудесно,иначе не мисля въпроса си за лош особено тук.Преди колата да е отишла за старо желязо съм морално задължена да попитам.Няма да имам възможност да се погрижа за нея,така че ще остане в това състояние. Относно коментарите на последните колеги (хромовата_епоха и РумбатаБс) - това като ирония ли да го тълкувам или конкретно предложение за реставрация на колата срещу определена сума?Мисля си,че няма смисъл да я реставрирам аз,тъй като нямам тези средства като инвестиция,а и няма кой да я кара след това.Т.е пак ще е за продажба,но доколкото разбирам в България няма пазар за тези коли.Предпочитам да я дам на човек,който има желание и яснота какво да я прави.

Януари 23, 2018, 16:30:42
Отговор #32

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 6702
И още една, може би малко глупава идея, понеже от търговия не разбирам особено... но все пак, може да се обадите на човека от обявата на предната страница / https://m.cars.bg/offer/c2381892 / и евентуално да се договорите за някаква кооперация по продажбите - неговото купе е изкърпено и здраво, но пък изглежда има доста липси, които могат да се попълнят с останалите ви резервни части. Истината е, че когато се купува подобен автомобил, бил той за тотална реставрация като вашия или незавършен проект, като от горната обява винаги е добре да се осигури втори за донор + достатъчно части. Това би било голям бонус за евентуалния мераклия-купувач, за да не започва от нулата да търси всичко с доставка от Германия на високи цени + транспортни разходи. Както вече се изясни по-горе, дори за супер масовите костенурки вече трудно се намират изгодни и качествении части, камо ли у нас.
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Януари 23, 2018, 16:53:15
Отговор #33

Неактивен тетевен

 • Публикации: 252
.                       
« Последна редакция: Януари 23, 2018, 17:53:47 от тетевен »

Януари 23, 2018, 17:01:59
Отговор #34

Неактивен mds

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 8
.                        Просто  не  Ви,  Разбирам......аз имах  желание да я закупя но. Вие. просто. не ми. отговорихте.Колегите я оцениха на 1000 лв.  и аз Ви ги давах.         .,,..И на вьпроса Ви  на ЛС ....Колко давате Ви  отговорих.1000..........това е....даже са и много.      ПОЗДРАВИ.

Отговорих Ви на личното съобщение преди около час :) Зададох и въпрос - цената Ви с части ли е или без. Като цяло мислех да се обаждам и пускам официална обява,когато все пак видя какви части има за колата,защото искам да продадем всичко заедно.

Януари 23, 2018, 17:20:02
Отговор #35

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 6702
Мисля, че за цената без частите по-нагоре беше споменато, че е малко по-висока от тази за скраб, дори в чужбина положението няма да е много по-различно. За да се търсят "европейски" цени от порядъка на 2-3000 евра има обаче една подробност, която май досега не засегнахме тук, а именно че наистина ценните екземпляри макар и в лошо състояние, освен да са максимално оригинални и комплектни, трябва да са по възможност нереставрирани до момента и с /или поне частично/ оригинална боя. Докато този ми изглежда поне веднъж да му е правен основен тенекеджийски ремонт, при това вероятно дори още по соц. време, което никак не е в негова полза... защо ли? Това е една друга дълга тема...
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Януари 23, 2018, 19:18:15
Отговор #36

Неактивен 30e

 • Публикации: 481
  • http://opelclub.bg/
Частите както казах би трябвало да са бонус към колата. Сега има и един такъв момент - ако има пълен комплект перфектни лайсни, брони, фарове, стопове и прочие никелирани елементи би имало разлика, но силно се съмнявам. Обикновено такива части излизат заедно с перфектно съхранявани а гаржни автомобили, а не оставени на произвола на съдбата на открито.
Fuck the Coca, Fuck the Pizza, all we need is six v redica - powered by Fanatic

Януари 23, 2018, 21:15:19
Отговор #37

Неактивен SPEARHEAD

 • Публикации: 455
Ето ви едно реално решение. Събирате всички части, правите един голям албум с подробни снимки и давате линк към тях. Разберете се с администратора да пуснете колата на търг тук с начална цена 1000лв. Тогава ще разберете истинската стойноост. Ако никой не я купи, значи не струва толкова. А за да се продаде за повече, трябва да я искат минимум двама души. Пазара е този, който определя стойността на всяка кола....останалото са празни приказки.

Януари 26, 2018, 16:50:39
Отговор #38

Неактивен mds

 • /!\ Млад шофьор
 • Публикации: 8
Проверих колата коя година е спряна от движение - 2007г значи е стояла 10 години

Януари 26, 2018, 21:18:30
Отговор #39

Неактивен немо

 • Публикации: 805
Това колко години е стояла има значение единствено за данъците и настоящият статус на колата->дали е документално изрядна,обременена ли е с някакви тежести,може ли да се прехвърли и т.н.....
Разгледайте какво има като рез.части,някакъв опис,снимки,защото някои неща може би биха били полезни и ценни при евентуална продажба и реставрация.
И някаква оферта->искам толкова!!
Невидимата ръка на пазара ще Ви покаже правилния път