Автор Тема: BMW Bosch DME- ECU ремап с изтрит EWS - начин на свързване.  (Прочетена 770 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Януари 28, 2018, 12:06:44
Прочетена 770 пъти

Неактивен V8

  • Публикации: 141
  • 1-8-4-3-6-5-7-2
Здравейте! Не съм писал тук от много, много време. Вече като че имам повече време и спокойствие да мисля за моите проекти.

От около година се занимавам мързеливо с един 1980 Бедфорд кемпер. Наскоро му смених мъртвия двигател с М44B19 от Е36 1997.

Системата е Мотроник 5.8, DME e Bosch O 261.... , използван без модификации във всички М44B19 коли.

Понеже фабричната алармена система е доста сложна, съставена от множество компоненти, които имат зависимост помежду си, реших да  опростя проекта като използвам ремапнат DME с алармата (EWS) елеминирана.

Понеже двигателя се вгражда в друг автомобил, чиято инсталация няма нищо общо с тази на донора, не знам как да свържа DME към двигателя и инсталацията на автомобила. Тук е момента да спомена, че двигателя дойде с неговата фабрична инсталация( в отлично състояние), както и със заводския DME куплунг. Едно от усложненията, например, е свързването на стартера. Фабрично БМВто управлява cranking-a чрез вградено реле в EWS модула, който чака разрешение от EWS за да завърти на стартер. За да се получи разрешение за cranking, EWS трябва да е разпознала кода от чипа в ключа, пратила е друг сигнал до DME, който връща разрешение към EWS модула да затвори веригата за cranking.

И така, въпросът ми е дали някой се е сблъсквал със свързане на BMW DME с ремап в друг автомобил. Например много хора използват тези двигатели в спортни и дрифт коли и двигателят работи с ремапнат DME без EWS.

Излишно е да споменавам, че всяка информация е високо оценена. Благодаря ви.

По-късно ще кача схема и някоя и друга снимка.

С поздрав от Югозападна Англия:
V8
Времето върви. Всичко се променя.