Автор Тема: Волга ГАЗ 2410 1988 - каквато искам да бъде  (Прочетена 17943 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 19, 2019, 16:44:23
Отговор #60

Неактивен dragon_hifi

 • Публикации: 93
Ако си поръчвате ключодържатели и аз бих се включил с 2 броя.
Волга 2410, УАЗ 452Д 1977г GSM 0898677185

Март 19, 2019, 17:42:19
Отговор #61

Неактивен wander

 • Публикации: 151
Тия ключодържатели изглеждат повече от добре. Аз бих си накупил няколко. Отщява ми се, като се сетя какви са мъки с доставката. Ти как си поръча? През пейпал и после поща?
Детската Волга се е получила много добре, браво! През късния соц имаше няколко варианта волгоподобни коли от пластмаса, освен страхотните модели в 1/43. Можеш да направиш цял парк от 24-ки в различни размери. 21ци пък нямаше изобщо. ЗиМ съм виждал с дистанционно, имаше Чайки, Москвичи, но не и 21. Доколкото знам първите моделчета 21 са от началото на 90-те правени от разни малки фирмички из бившия съюз.
Оценявам похвалата ти за малката количка, особено като знам, че си перфекционист. Благодаря! Иначе и мен ме малко яд, че поръчах само 1 ключодържател, при условие, че доставката ми е почти същата като време и пари. В сайта директно може да се плаща с карта, ако има някакви трудности - долу в дясно има директна линия  и може да им се пише. После ти пращат номера за проследяване на мейла и чакане на пощата. И на мен на снимките ми изглеждат сравнително детайлни и красиви, но ще видим на живо. Ако искате да изчакаме моя ключодържател да дойде и ако е хубав аз също бих участвал да си купя още нещо от сайта им. Такива никъде не съм виждал да се продават.

Март 20, 2019, 19:39:03
Отговор #62

Неактивен wander

 • Публикации: 151
Пристигна ключодържателя-волга. Количката е сравнително детайлна за миниатюрните си размери, отбелязани са мигачи, дръжки,тасове, всичко. Единствено не ми харесва, че е куха, но съм доволен. За цената си е супер:
Тук липсва най-голямата отдолу, но тя за жалост не е като малките си сестри толкова лъскава :)

Март 20, 2019, 20:18:29
Отговор #63

Неактивен Емил

 • Публикации: 208
 ;) Да Ви е честито колега wander! ::) Ето, че когато човек не се страхува да следва мечтите си, рано или късно, нещата се нареждат..  ;D Имам само една забележка... :P На снимката липсва 4-тата Волга (оригинала)!

Март 20, 2019, 20:28:28
Отговор #64

Неактивен wander

 • Публикации: 151
;) Да Ви е честито колега wander! ::) Ето, че когато човек не се страхува да следва мечтите си, рано или късно, нещата се нареждат..  ;D Имам само една забележка... :P На снимката липсва 4-тата Волга (оригинала)!
Благодаря! Надявам се тази година живот и здраве да повторя последната снимка, вече и с оригинала на нея :)

Март 25, 2019, 16:25:41
Отговор #65

Неактивен fokke

 • Публикации: 753
  • fokkerc.com
Трябва да си вземеш и 1/18 мащаб, така ще е пълна колекцията

Аз съм си взел 1/10 мащаб ;)

Март 25, 2019, 19:59:22
Отговор #66

Неактивен wander

 • Публикации: 151
Трябва да си вземеш и 1/18 мащаб, така ще е пълна колекцията

Аз съм си взел 1/10 мащаб ;)

Да, така е. Ако намеря някоя между голямата и средната и е на поносима за мен цена-бих си взел. Има едни редки модели на 40 години волги с дистанционно, не знам на въздух ли се движат, но са много скъпи. По няколко стотин лева. Не мога да дам толкова за играчка. А в един клип гледах нещо уникално. Ако го намеря, ще дам линк. Волга играчка, но сравнително голяма и 100 детайлна. Всичко работи, включително като се отвори врата светва плафонче на вратата и в купето. Фарове, стопове, мигачи, ръчки, подлакътник-всичко. Но не ми се мисли колко би струвала такава. Със сигурност колкото истинска :)

Май 19, 2019, 15:43:01
Отговор #67

Неактивен wander

 • Публикации: 151
Здравейте. На волгата й изтече прегледа и вече 2 месеца не мога да намеря кога да мина. Мърдам я по 2-3 метра да не станат новите й гуми квадратни. Иначе надявам се скоро да й пребоядиша някои детайли, но не зависи за жалост само от мен, а и от все заетия бояджия. Иначе поръчах последните месеци доста неща от Русия и Украйна. За жалост едни дървени ръчки за вратите изчезнаха някъде по пътя,дано се появят, че сумарно с преводи и доставка дадох за тях 150 лева. Друга пратка ми задържаха на митницата и 1 месец се разправях с пощите да ми я освободят. А сега чакам едни много красиви накладки хромирани около външните ръчки на вратите. Пратени са в петък от Нижний Новговород, заедно с малки хром еленчета за калниците. Слава Богу, хромираните лайсни на праговете с надпис ВОЛГА, хромирано интериорно огледало и две чисто нови (още с нещо като машинно масло по тях в хартия) еленчета, които по принцип са за калобрани, но аз ще ги сложа на решетката, дойдоха! По колата сложих и останалите ми нови уплътнения на вратите (сега се затварят трудно, трябва да се регулират), с което всички уплътнения по купето са чисто нови. Смених хрома около фаровете с почти перфектен, както и малката хром лайсна под решетката. Също купих кристални фарове, максимално близки до оригиналните, без да бият на очи и ги сложихме с приятел. Светят добре. За жалост единия май го пукнахме при монтажа си се наложи да купувам още един по нета, което ми оскъпи бая всичко, но какво да се прави. Купих почти като ново шофьорско огледало с перфектен хром, старото имаше забележки. Също някои други дреболии. Междувременно ми изпадна още една волга и я взех за донор. Ще видя какво може да се ползва от нея. Като цяло е в прилично състояние.

Волгата с новите фарове и хром около тях:


Новите ми придобивки, още не сложени:

А ето тези неща пътуват към мен, както и нова емблема за багажника:


Волгата, която купих:

« Последна редакция: Май 19, 2019, 16:10:06 от wander »

Май 19, 2019, 19:40:43
Отговор #68

Неактивен RAPTOR

 • Публикации: 17
Ако решиш да разглобявяш синята на части и да продаваш нещо от нея ми изпрати съобщение, имам интерес към някои неща.

Юли 13, 2019, 18:09:08
Отговор #69

Неактивен wander

 • Публикации: 151
Най-накрая остана време да се монтират новите седалки. Взел съм и кори за тавана,но сега не мога да се разправям с тях. Малко трудно успях да намеря сиви кори за вратите, но успях. Седалките са в два цвята, запазени, предните са по-високи от старите. Като цяло ми харесва. От по-нова модел Волга са, каквито в бг са рядкост. Нищо не се преправя. Задната кора е с оригинален трети стоп. Единствено не ми харесва, че са по-твърди. Също сложих дървените дръжки на вратите, които чаках 3 месеца от Украйна със задържането на митниците. Поставих и подлакътник, но още не знам дали ще остане. Доста трудно намерих такъв, който да отива на махагона. Един приятел ми изработи изцяло дървен, но е като съндък и не ми харесва. Освен това беше и неудобен. Купил съм още доста неща, които се търкалят навсякъде а бяха трудни за намиране, но все или не ми остава време или ме мързи да се занимавам. Махнах белите рингове. Писна ми да ги лепя и да карам с 60, за да не отлетят. Снимки ще кача после, че пиша от тела