Непринудена среща и хоп, веднага изскачам с някоя снимка.
Покарах я този път по-сериозно. Тоя мотор върви страхотно за 1300! Няма край на оборотите и без да усетя минавах 6500 на няколко пъти. Въобще не се задъхва, върти и върти.... много яко.
В ниските ми липсва моментът на 1750 мотора от Алфетата ми, но няма пълно щастие. Алфетата пък на високи обороти се задъхва повече от тоя Джуниър.
Ще ми се да имам и една филтърна кутия, да пробвам с нея, но за момента няма... по-натам ще търся от Италия.
Скоростите включват чудесно (с леко изчакване на втора, но леко). Воланът е лек, но колата не е много маневрена. Лостчетата зад волана са почти филигранни и много неочаквани.
С седящите на пода педали свикнах бързо, макар да са приближени един до друг и наперени към шофьора.
Педалът на съединителя е лек и отличен на усет.
Спирачките ще искат яко разработване. В момента педалът ми е мек и с малко мъртъв ход, верояно и от педалиерата. Дано тия долни помпи не са на усет така, оригинално!
Малко коментари по повод насоките на Момчил от другата Алфова тема.
Та, Джуниърчето няма да узрее, най-много да позеленее още малко. В момента е (почти) в цвят Verde Pino, a аз харесвам повече цветa Verde Muschio.
Черните огледалата изчезват, само да имам малко повече време и спокойствие.
Имам хромирани, алфови, точно за този модел.