Хайде да хвърлим малко нови части в стария кош!
Изключително трудната за намиране светлина за заден ход Carello.
Същата като на Ферари 208/308/Дино.

Пасажерската дръжка на тавана беше скъсана, а аз си мислих че имам същата. Да, ама не.
На купетата са с ключ за плафончето, отделно са лява и дясна. Е, аз имах или само десни, или без ключе.
Наложи се да прехвърлям само каиша на старата основа - половин час врътня.
Крушката в плафончето по всичко изглежда да е от епохата на колата. Месингови капачки с калаени пъпки в краищата!

Един от проблемите, който много ме притесняваше е, че на оригиналната пасажерска седалка някой назад във времето е монтирал механизъм за регулиране от друг автомобил. В резултат, врътката е опирала в прага и направо са я махнали. Тя даже е от грешната страна.
Притеснителното в случая е, че това са много рядки седалки.
На първи прочит, оригиналните механизми (на шофьорската седалка е правилният) са монтирани само на версията Giulia Sprint GT Veloce, която е още по-рядко изпълнение от тези седалки.
При по-задълбочено четене и търсене, обаче се оказа, че същият механизъм се монтира и на седалките на кабриолета от серия 105, Duetto Spider първо и второ поколение.
Тези кабриота са доста масови и не ми отне много време да намеря чифт оригинални механизми от Англия.
Следва почистване, боя и след като вече механизмите са начични, може да се монтира чисто новата тапицерия, която поръчах преди доста време вече.
Кой знае колко още изненади предстоят