Той и този "симулатор" е една съвсем обикновена игра която и аз играя вкъщи на компютъра с моят волан. Ако беше от тези симулатори (https://www.youtube.com/watch?v=VbwGuZznCB4), които чрез накланянето на стола симулират реалните усещания от управление на автомобила, щеше да е интересно, но буквално имам същото изживяване вкъщи.
Ти говориш за хардуера, който всеки според възможностите си, а те правят mod-ове, които да си теглиш и вграждаш в конкретният симулаторен софтуер, който би ти го позволил. Но си прав, на видеото се вижда някакво абсолютно левашко изпълнение, където дори не е от кокпита на автомобила ...
Аз например от години цъкам на Assetto Corsa и преди време си теглих разни mod-ове на по-различни автомобили (дори и писти) кои сполучливи, кои не толкова, а някои си бяха направо архаични
На Assetto Corsa например много пилоти тренират, един от тях е младата ни звезда в GT4 сериите Павел Лефтеров. Дори точно неговият Лотус, с който преди години караше го има вътре.
Хардуерно съм на средно ниво ... геймърски Recaro стол, голям плосък екран и конфигурация от регулираща се стойка Logitech, на която са монтирани алуминиеви педали и волан с шифтове и скоростен лост съответно отново на Logitech ... те всъщност са комплект.
Но има и хора от Търново, един доста известен сервизен механик, който едно време подготвяше колата (Punto Abarth S1600) на Мирослав Ангелов (светла му памет) си е разработил уникален истински геймърски стол, като този, който показваш, прожекционна мултимедия, а за педалите използваше истинска спирачна течност ... просто уникален. Той също преди цъкаше на Assetto Corsa
с. Геша (Дряновско)