Малко авторски снимки от мен, на две доста интересни 70-ски на производство коли, купени в посл. месец под мое давление и съвети и двете от Холандия, за двама наши колеги.
4х4 возилото е АМС Джип СЖ7 от 1978 год, с 4.2 литра шестак мотор и 4 ръчни скорости.
Въпреки фалшивия надпис- Ренегейд, по ВИН и съобразно вида на салона и външния хром и вежди на калниците /афтърмаркет лифта, джанти, и лайтбара с халогените да не се вземат предвид/, оригиналната му версия е- СЖ7 Ларедо.
Щастливия нов собственик е колегата Стенли, а понеже тия дни и седмици, така по стечение на обстоятелствата можех да пробвам доста джипа в разни условия, вкл. и на сняг, ще има повече и по-обилни снимки, като си ги сваля от тел, в темата с колите на Стенли.
Бенца пък е другото тук ново попълнение в софийския ретроавтопарк, а и сред колите на приятелите ми, като новия му собственик е колегата Бурян.
Модела 280 СЕЛ в108 е с отн. редкия 4.5 литра осмак мотор /който в тази версия е продаван поставен на каросерията конска глава само в САЩ, докато в Европа и света 3.5 литра е макс. слаганата серийна моторизаци на 280 в108 модела/, и е произведен в посл. моделна година на в108 еС-класата- 1972.
Днес колата току-що дойде от Холандия, така че още не е палена и пробвана в българска среда.
Тия дни като я разгледам по-подробно, ще има и повече снимки, в темата с колите на Бурян. Интересното тук е, че Бенца е била докаран от САЩ преди повече от 1/4 век, и над 20 години е била в ръцете на досегашния си холандски собственик, от който го купи Бурян.
Джипката на Стенли пък също бе купена /транспорта на нея пък го уреди колегата Тони, че тя се намираше в едно градче- Венло, което е съвсем близо до немска граница/ от дългогодишни фамилни собственици баща и син холандци, които обаче са я карали постоянно, и тя си е напълно в движение.
По Бенца конска глава ще има разни проблеми да се оправят, най-вече по електрическия инжекцион Д-Жетроник, но това пък ще дава база за интересни ъпдейти по темата на колите на Бурян.
Малко тия снимки са в суров вид, вкл. и с мен в джипа в по-работно облекло, хаха, но по-парадни ракурси ще следват скоро.