Автор Тема: Москвич 2140 1976 г.  (Прочетена 9271 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Юни 29, 2018, 13:01:39
Прочетена 9271 пъти

Неактивен Frysco

 • Публикации: 392
И такааа, имам малко свободно време и реших да пусна една тема за този чайник. И веднага вкарвам едно уточнение, че автомобила за който пиша не е мой. На приятел е, ама той иска да си остане инкогнито. Другите замесени в тая история, също държат да не бъдат осветлявани. И стария собственик също. И прекупвача. И тези които бяха намесени в довличането му София. Абе всеки който е видял тая кола, декларира-не ме замесвайте повече. И аз не искам, ама няма начин, все някой трябва да се жертва.
Да ви предупредя, че след като прочетете тая тема и вие също ще искате да нямате нищо общо.

Та как стартира тая работа-стандартно, с обява в един сайт, който иска да остане анонимен. Звъни нашия приятел Х, който отскоро е запленен от светлата идея, да си купи пътнотранспортно съоръжение марка "Москвич". Срещу една не съвсем скромна сума, се предлага такъв артикул, цвят червен, без номера. Качваме се и отиваме в един град, който иска да остане анонимен, в област Плевен. Там заварихме това:

Значи, въпросната селскостопанска конструкция, беше стабилно о***на от някой, не знам кой (но иска да остане анонимен), мацано тук, мацано там, някакъв странен оранжев налеп по боята... но пък на тавана дебеломера каза-оригинална. Тук там, по капаци, също. То и прилича на такава, обаче сякаш е намазана с нещо. Веднага се сещам, че това е някакъв неудачен опит за пастиране, който е засъхнал на слънцето. Двете леви врати са китнати и боядисани уникално зле. По веждите също е творено с такъв размах... купето е читаво, двигателя мърмори, кво да правим, ще го взимаме.
Да го взимаме, ама като документи това нещо има само един сив талон, на който се мъдри ето такъв печат:

Леко сме притеснени да дадем исканата сума, която общо взето е колкото за читав такъв екземпляр, но с редовни документи. Печата изглежда много категоричен, как ще си имаме недвижимо имущество. Добрее... звъниме тук-там, на хора които искат да не им казвам имената. Правиме безобидни справки, оказва се, че е възможно и да стане. Ок, оставяме капаро и си тръгваме, ще се върнем отново с платформа... или пътна помощ.
« Последна редакция: Юни 30, 2020, 14:48:14 от dido1903 »

Юни 29, 2018, 13:15:03
Отговор #1

Неактивен Frysco

 • Публикации: 392
След известно време стартира епизод втори. Щастливия купувач на ППС-то отива да си го плати, получи и да документира по някакъв начин тази неизгодна сделка. Това става след цяла седмица разправии по телефона с господина, който е фактически продавач. Юридически, той е никакъв на средството. Собственика, по талон, е жив и здрав и освен това работи в неговата фирма. Яростни откази да ни свърже с него, вероятно поради опасения, че може по някакъв начин да се окаже без пари и Москвич. Яростни откази и да направи каквото и да е друго, освен да си получи парите и да ни даде конструкцията.
След дълго мислене и прилагане на психологически атаки, все пак получаваме някакво съгласие, новия и стария собственик да се срещнат и да подпишат някакъв договор помежду си. Оказа се, няма да може да е нотариално заверен, щото стария собственик е и женен, а и нотариуса отказва да завери сделка за това изчадие. В крайна сметка имаме договор на колянце, гражданска (?!?) която са поискали от нотариалната кантора, преди да откажат заверката, ППС цвят червен, един нов собственик и двама помощници, които пожелаха да останат анонимни.
Тримата заедно провеждат мероприятия по подготовка за придвижване на самоход, по нелегален начин.

След някои настоявания и препирни, този вариант отпада и е намерена платформа в последния момент, на лице, което пожела да остане анонимно. Както всичко организирано в последния момент и тук имаше доста микродрами, платформата се оказа затапена и в общи линии на тъмно, средството е натоварено и откарано на безопасно място в гр.Плевен. Новия собственик се прибира с бригадата си в София. След два-три дена бе прибрано и средството. Снимките за съжаление съм ги погубил.

Юни 29, 2018, 13:15:16
Отговор #2

Неактивен Nik1600GT

 • Публикации: 979
Ако далматинецът го е препикал добре ... на добре е  ;D.

Юни 29, 2018, 13:34:15
Отговор #3

Неактивен Frysco

 • Публикации: 392
Препикал го беше не само той, ами и други... но искат да останат анонимни. Това не знам вече дали е на късмет.
В трети епизод, съоръжението се озава в работилницата на един скъп наш приятел, който иска-не иска, ще си остане анонимен, иначе ще развалим темата. Имаше доста мероприятия по техническата част, в общи линии спирачки, амортисьори и други безсмислени опити конструкцията да стане автомобил. Все пак от цялата тази разправия, резултат имаше и лека полека, това нещо взе че заработи... ту двигателя, ту спирачките, пак двигател, пак спирачки. След емнайстия опит, някак си и двете заедно заработиха. Аз лично се заядох с външния вид, поведох една неравна битка със странностите по оригиналната боя, в крайна сметка се оказа, че оранжевия налеп наистина е засъхнала паста. Пробвах да полирам задния капак, без да отстранявам пастата предварително и резултата беше ужасен. Налепа не пада с 5000 водно на ръка, размазва се, а и самия капак беше много надран.

С помощта на един анонимен специалист по авторепаратура, отстранихме по абразивен път пастата. След което ни остана време да полираме само тавана.

Но пък това вече е друга работа. Тук някъде започна да става ясно, че в това съоръжение може би има нещо...
В крайна сметка, работата вече отиваше към съживяване на регистрацията на ППС-то. Беше натоварена...

Закарана в Технотест...

И оттам в КАТ...

Не мина гладко и безпроблемно. След което решихме, че е крайно време да подкараме това чудо по пътищата за обществено ползване.

Както и се очакваше, това завърши с повреда. Но поне видяхме в съоръжението някакво желание да се движи. Има в него някакъв живец... ще се наложи да се направят ремонти по двигателя, нови гуми и още други мурафети, баница за здраве и берекет да му се опече, но май... ще го бъде.

Юни 29, 2018, 14:11:18
Отговор #4

Неактивен fifo

 • Публикации: 1069
Хахаха, страхотно представяне. Искрено се позабавлявах, мерси
we all have wings, but some of us don't know why

Юни 29, 2018, 14:35:09
Отговор #5

Неактивен galaxie

 • Публикации: 1750
Луди хора, анонимници. Браво на вас.

Юни 29, 2018, 14:48:20
Отговор #6

Неактивен fokke

 • Публикации: 779
  • fokkerc.com
Хахахха , И номера останал анонимен  ахха Браво за темата , супер интересно ми стана :)

Юни 29, 2018, 15:21:53
Отговор #7

Неактивен Методи Кръстанов

 • Публикации: 155
Радо браво за темата. Москвича изглежда добре. Кажи на единия анонимец че ако ми беше казал нямаше да се мъчите толкова. Ама и другия анонимец да ми се беше обадил пак нямаше да има такива мъки. Интересно как минахте теснотест и моля да напишеш процедурата ако е удобно, ще е от полза за всички готованци като мен :)

Юни 29, 2018, 17:11:50
Отговор #8

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 7090
Радо, ако анонимното лице "спец по авторепатура" все пак е склонен да се разкрие за "вътрешни хора" моля дай някакъв контакт, понеже и аз имам подобен проблем с предния капак на жипката ми - някаква гадост, предполагам бивша паста, се маже яко и не може да се изчисти... Иначе евала на анонимния колега за мерака и усилията, които е вложил за тази хубава, но не особено рядка и интересна кола - такива предполагам все още се намират на сходни цени в сходно състояние и с документи.
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Юни 30, 2018, 23:24:46
Отговор #9

Неактивен Frysco

 • Публикации: 392
Методи, той единия анонимен подмиши две табели, но аз уредих платформата през един анонимен. Обаче стана издънка, като я бяха затапили на паркинга, та доста си повися народа в гр.Х, докато я освободим. Иначе в общи линии, всичко мина по план.
По отношение на технотеста, не е толкова трудно всъщност. Проблемите са чисто документални, самата кола май никой не го интересува дали е изправна и дали спира. Общо взето, се държи на две неща-собственоста да е проследима и да има декларация за съхранение в частен имот при бракуването. Трябва да ти е продадена от бившия собственик или наследниците му. Ключовото е "декларация за съхранение в частен имот". Ако я има-и кола с такъв печат може да се възстанови. Технотест не може да ти откаже удостоверението, така че остава единствено някак да убедиш КАТ да я открият. Но всичко това, при положение, че имаш договор със собственика/собственика и съпругата му/собственика и наследниците на съпругата/наследниците на собственика.

Тайната на анонимния "спец по авторапартура" е проста. Казва се 3М трайзакт 3000. Може на ръка, но по бързо става на машина.
« Последна редакция: Юни 30, 2018, 23:37:06 от Frysco »