Автор Тема: "Волга" ГАЗ 24 - 1978 г.  (Прочетена 5744 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Юни 09, 2019, 09:13:19
Отговор #50

Неактивен vani4a

  • Публикации: 28
  • Daihatsu Feroza F300 1.6 16V
Здравей, действието се развива в Благоевград, но насоки за магазини в София, а и като цяло в страната ще са ми от полза.
За тампоните, да за такива става въпрос. Прозрачни са. Имам и два нови гумени тапона от едно време, а и тези, които свалих също са относително здрави, така че ще сравня днес и ще направя снимки за онагледяване. Вчера ми се сториха еднакви с едновремешните нови гумени. Написах силикови защото така ги пише в някои от сайтовете за продажба на части. Аз ги закупих от магазин за части за УАЗ в Благоевград.Новите безцветни са доста по-меки от новите едновремешни  и от тези свалени от колата. 

Юни 10, 2019, 08:52:21
Отговор #51

Неактивен vani4a

  • Публикации: 28
  • Daihatsu Feroza F300 1.6 16V
Обещаните снимки (отляво – неизползван едновремешен тампон, в средата – новозакупен прозрачен, в дясно - работил и свален от колата):Както се вижда дължината е еднаква. Забелязах обаче, че прозрачните са с една идея по-малък външен диаметър диаметър и съответно влизат по лесно в ухото на ресора, което предварително бях почистил. Поправете ме ако греша, но мисля че това не е проблем, тъй като слагайки тампоните от двете страни на ухото, ширината им е по голяма от тази на ресора. При затягане ще се сплескат и съответно уплътнят, имайки предвид, че са доста по меки от гумените си еквиваленти. Ще ми бъде от полза вашето мнение по този въпрос.
Вчера освен горните снимки, подготвихме и боядисахме всичко демонтирано плюс половината заден мост. Резбите на всички болтове и гайки бяха почистени от стругар и разбира се облепени с хартиено тиксо при боядисването. За всеки случай възстановихме счупената метална планка на пирамидалния тампон. Като цяло напредваме бавно.

Юни 10, 2019, 16:47:29
Отговор #52

Неактивен Caxo

  • Публикации: 383
  • Москвич 408;408и;427;2140
Аз бих заложил на стария и здрав тампон... Новите гумени бързо се цепят, късат и разпадат... тоя силиконовия ми се струва бая мекичък, а малкия диаметър може да доведе до превъртането му  и още по-бързото му износване. От голямо значение  е , да не ти е ръждясала оста на люлката... иначе става като шкурка и събаря всичко. Генералното решение за мен е най-мекия полиуретан, нови неръждаеми оси на люлките и ако има възможност някъде да се сложи гресьорка - би било, почти вечно :)