Автор Тема: "Волга" ГАЗ 24 - 1978 г.  (Прочетена 9034 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Юни 09, 2019, 09:13:19
Отговор #50

Неактивен vani4a

  • Публикации: 36
  • Daihatsu Feroza F300 1.6 16V
Здравей, действието се развива в Благоевград, но насоки за магазини в София, а и като цяло в страната ще са ми от полза.
За тампоните, да за такива става въпрос. Прозрачни са. Имам и два нови гумени тапона от едно време, а и тези, които свалих също са относително здрави, така че ще сравня днес и ще направя снимки за онагледяване. Вчера ми се сториха еднакви с едновремешните нови гумени. Написах силикови защото така ги пише в някои от сайтовете за продажба на части. Аз ги закупих от магазин за части за УАЗ в Благоевград.Новите безцветни са доста по-меки от новите едновремешни  и от тези свалени от колата. 

Юни 10, 2019, 08:52:21
Отговор #51

Неактивен vani4a

  • Публикации: 36
  • Daihatsu Feroza F300 1.6 16V
Обещаните снимки (отляво – неизползван едновремешен тампон, в средата – новозакупен прозрачен, в дясно - работил и свален от колата):Както се вижда дължината е еднаква. Забелязах обаче, че прозрачните са с една идея по-малък външен диаметър диаметър и съответно влизат по лесно в ухото на ресора, което предварително бях почистил. Поправете ме ако греша, но мисля че това не е проблем, тъй като слагайки тампоните от двете страни на ухото, ширината им е по голяма от тази на ресора. При затягане ще се сплескат и съответно уплътнят, имайки предвид, че са доста по меки от гумените си еквиваленти. Ще ми бъде от полза вашето мнение по този въпрос.
Вчера освен горните снимки, подготвихме и боядисахме всичко демонтирано плюс половината заден мост. Резбите на всички болтове и гайки бяха почистени от стругар и разбира се облепени с хартиено тиксо при боядисването. За всеки случай възстановихме счупената метална планка на пирамидалния тампон. Като цяло напредваме бавно.

Юни 10, 2019, 16:47:29
Отговор #52

Неактивен Caxo

  • Публикации: 442
  • Москвич 408;408и;427;2140
Аз бих заложил на стария и здрав тампон... Новите гумени бързо се цепят, късат и разпадат... тоя силиконовия ми се струва бая мекичък, а малкия диаметър може да доведе до превъртането му  и още по-бързото му износване. От голямо значение  е , да не ти е ръждясала оста на люлката... иначе става като шкурка и събаря всичко. Генералното решение за мен е най-мекия полиуретан, нови неръждаеми оси на люлките и ако има възможност някъде да се сложи гресьорка - би било, почти вечно :)

Юни 30, 2019, 17:34:57
Отговор #53

Неактивен vani4a

  • Публикации: 36
  • Daihatsu Feroza F300 1.6 16V
Здравейте, да докладвам какви ги свършихме по колата. В понеделникът след последното ми мнение звъннах на двата магазина, за които споменах по-рано. В единия не можаха да помогнат, но от другия ме снабдиха със следните неща:

Не успях да открия тампона с форма на пирамида никъде, за сметка на това поръчах 12 гумени тампона за ресорите и оставих прозрачните да чакат в резерв.
В един от работните дни след 17 часа с баща ми събрахме задното окачване от лявата страна без финалното затягане на гайките. Миналата неделя разхвърлихме окачването от дясната страна. Изненада :o:Оказа се че мостът се е разхождал и е разбил горната п-образна планка, U-образните болтове са изтънени не места, а някои от проходните отвори на планката, за която се захваща амортисьорът отдолу бяха станали елипсовидни. Почистихме всичко свалено с водоструйка, след това занесохме всички крепежи при наш приятел стругар. В понеделник започнах да прозвънявам обявите за Волги на части, за да търся планки евентуално U-образните болтове – голяма мъка. Уж нужните ми части не са дефицитни, но масово на хората не им се занимава да ги свалят, или са ги изхвърлили, или ако все пак ги имат свалени са в предпоследна фаза на саморазпад. Накрая намерих нужното в състояние, което ме устройваше:


Лявата е свалената от моята Волга, дясната е „новата“:


Почистихме резбите на „новите“ U-образните болтове. Стругарят ни зарадва с усилена п-образна плака, която влиза в моста по-стегнато от оригиналните. След шкурене, ръждопреодразувател Wurth и пак шкурене готови за грунд и боя:


Боядисани:


В един от делничните дни събрахме и дясната страна отново без финално затягане на гайките. На следващият ден сложихме около 200 килограма в багажника на Волгата и затегнахме всички гайки по задното окачване. Тези на U-образните болтове ни измъчиха, дори дублирахме гайките с усилени, за да по-голяма сигурност.

Както сигурно забелязвате, нещо липсва на снимката – резервоарът. След оправените течове миналата година резервоарът не пускаше и капка, до деня в който слънцето не напече багажника цял следобед. Имаше калайдисван участък от предишния собственик, преди не съм имал проблем с него, но сега просълзи съвсем леко от там. Ако не се завирах под колата нямаше да забележа – няма капка, но повдигна боята. Това се случи докато сваляхме левия ресор – сутринта боята беше добре, следобед „набръчкана“. Отворихме капачката на резервоара и изпуснахме налягането, което се беше получило, но течът си остана дори и с отворена капачка. Търся нов резервоар, но безуспешно. Задачите за сега са да опитам да възстановя отново наличния и да оправя леките драскотини по задния мост от монтажа на U-образните болтове.

Юли 01, 2019, 13:16:20
Отговор #54

Неактивен m_g

  • Публикации: 972
  • Warszawa 223, ВАЗ 2101, Š120GLS, 2xГАЗ М21, Nysa
Браво! Отлична работа! Конструкцията е супер елементарна и надеждна, но кара ли се със скъсани тампони, заминават осите. Багажникът е огромен и масата народ товари, колкото може. Това и съсипва задното окачване.