Автор Тема: Национален Рено Фест 2018, 07 октомври ,писта Дракон  (Прочетена 609 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Септември 27, 2018, 14:21:56
Прочетена 609 пъти

Неактивен Black Devil 666

  • Публикации: 20
Здравейте приятели и фенове на марката Renault,
Дойде време отново да отворим врати за тазгодишното мероприятие за да се видим и забавляваме! Представяме Ви регламента и Програмата на ежегодното събитие:
РЕГЛАМЕНТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА МЕРОПРИЯТИЕ
“РЕНО ФЕСТ” 2018
I.ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
РЕНО ФЕСТ 2018 е ежегодно мероприятие, което е организирано от ръководството на „РЕНО КЛУБ България“  с помощта на  РЕНО НИСАН България.
Тазгодишното мероприятие ще се състои на писта „Дракон“ в с. Калояново /Обл. Пловдив/ на 07.10.2018г. с начален час 8:00ч.
II.ОБЩИ УСЛОВИЯ
1. В мероприятие РЕНО ФЕСТ 2018 може да участва всеки водач с личния си ежедневен, тунингован или модифициран автомобил
2. За участие се допускат лица, притежаващи свидетелство за управление на МПС минимум категория „В“.
3. Желаещите трябва да попълнят и изпратят проформа заявка /декларация/ за участие на имейл
club@renault-bg.com, която ще бъде еднотипна и ще бъде прикачена като файл във форума и фейсбук страницата на групата Renault Club Bulgaria за по-удобно изтегляне и попълване.

Участници, които са предварително записани и дойдат с разпечатани И попълнени декларации на входа на пистата, заплащат такса за участие от 40лв, като не заплащат вход за пистата. Участници, които СА СЕ ЗАПИСАЛИ за участие, има ги в списъка на участниците и НЕ НОСЯТ разпечатана и попълнена декларация заплащат 50лв такса участие, като не плащат вход за пистата.
-   Всички придружаващи и не придружаващи гости заплащат вход на пистата 5лв.
-   Деца, които се придружават от родителите си не заплащат вход.
4. Всички участници с валидни заявки, преминават през задължителен технически преглед, който включва:
1. Изолиран „+“
2. Работещи стоп светлини отзад
3. Здраво закрепена шофьорска седалка
4. Закрепен акумулатор
5. Годни гуми за шофиране /без липсващи парчета, цепки и т.н./
Нередности, които застрашават безопасността на участващите и зрителите, неотстранени до края на техническият преглед , водят до недопускане до участие.
III.ПРОГРАМА
8:00 – 9:00
Отваряне на пистата,  настаняване и записване на участници и гости

9:00 – 9:30
Начало на технически преглед за състезаващите се

9:40 – 10:00
Брифинг /задължителен/ + сейфти брифинг

10:00 - 13:30
ТАЙМ АТТАК

13:30 - 14:00 
Обедна почивка / Ретро парад/

14:00 – 15:00
Начало на майсторско шофиране

15:00 – 18:00
Драг

18:00 
Награждаване

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 - На технически преглед се явяват участници с попълнени заявки /декларации/!
 - При желание на участници, който не са карали на писта /или са карали/, може да си заявят в първата сесия след брифинга ИНСТРУКТОР осигурен от организаторите за правилно каране на пистата /траектории/  и по-голяма сигурност.
- ТАЙМ АТТАК се провежда по класове с времетраене от 10-15 мин сесии. Провеждането на тази дисциплина ще бъде класическо, като на края след всички сесии се взимат трите най-добри времена във всеки клас и се награждават.  При наличието на малко коли в даден клас и преценка на организаторите  има възможност да се направи обединяване на класове, като награждаването спрямо всеки един клас е независимо.
- Майсторско шофиране се осъществява с автомобил осигурен от Рено-Нисан България. Трасето и схемата ще се изградят на място. Единственото изискване е да не се използва ръчната спирачка – ако това условие е нарушено, участникът ще бъде дисквалифициран. Участниците, записали се за тази дисциплина, няма да имат възможност да се запознаят с автомобила, нито да направят тест-рън. Ще има само една показна обиколка по трасето. По този начин всички ще могат да покажат най-доброто от себе си при равни условия.
- Заявките на участниците да се състезават в дисциплина ДРАГ се поставят по класове в урна и се тегли жребий на случаен принцип по двойки. Всяка двойка се пуска по два пъти, като победителят с две победи продължава напред. Драга се осъществява с директни елиминации.

IV.ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДИСЦИПЛИНИ

10:30 – 15:30
Гласуване за кола на публиката и тунинг

След 11:00
Игри с публиката, състезания и викторини

12:00 – 14:00
Аудио замерване на автомомили

ЗАБЕЛЕЖКИ:
- В група ТУНИНГ  могат да вземат участие всички желаещи, които смятат че имат нещо с което да впечатлят останалите или просто за да си покажат колата. За тази дисциплина няма предварително записване и заявки, участниците ще бъдат отделени от останалите автомобили в обособено място на пистата.
- Аудио замерването става по следният начин:
Класовете ще бъдат 1х10" говорител, 1х12" говорител, 1х15" говорител и неограничен.
Микрофонът ще бъде поставен на стойка на шофьорската седалка на нивото на слушателя. Седалката трябва да бъде в нормална за шофиране позиция. Преместването ѝ по време на замерването няма да бъде позволено.
Замерванията ще бъдат две. И на двете замервания може да бъде запален двигателя на автомобила. Едното замерване ще бъде направено с песен, избрана от специалистите а второто, с песен избрана от собственика на автомобила. На състезателите ще бъде дадено достатъчно време за пробване на различни песни с цел изкарване на по-добър резултат.
Победител във всяка категория ще бъде този с най-висок сумарен резултат от двете замервания


V.РЕГЛАМЕНТ И ТЕХНИЧЕСКИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА АВТОМОБИЛИ
1. В РЕНО ФЕСТ 2018 не се допускат до участие състезатели без попълнена декларация /заявка/ за отказ от всякакви претенции спрямо организаторите.
2. Поради въведени нови рестрикции на писта Дракон, коли с шум над 100db няма да бъдат допускани до участие в мероприятието.
3.КЛАСОВЕ
Тъй като в последствие се разбира точният брой участници и с цел да направим по-интересно представянето в отделните класове без да има ощетени, има ново разпределение на класовете:

Клас Мини – автомобили с мощност до 75к.с.
Клас А – автомобили с мощност до 100к.с.
Клас Б – автомобили с мощност до 115к.с.
Клас С – автомобили с мощност до 150к.с.
Клас Спорт – автомобили с мощност до 195 к.с.
Клас RS – автомобили с мощност над 195к.с.
Клас М – Модифицирани
Клас Фемили – за големи семейни автомобили
Приз - Бързите момичета
ЗАБЕЛЕЖКА:
- В стандартните класове (стрийт класовете) могат да вземат участие автомобили с пълен интериор и екстериор, без промени по стъклата на автомобила, валиден технически преглед и гуми, отговарящи на изискванията за движение по републиканската пътна мрежа, с Treadwear не по-малък от 160, валидна застраховка ГО и ГТП.
- Само при модифицирани се допускат автомобили с тръбна или полутръбна конструкция, седалки тип „корито“ и гуми тип  пълен слик.
- В класове Спорт и RS се допускат използването на гуми тип семи слик с Treadwear от 60 до 160. Допускат се изменения по изпускателна и всмукателна система, спирачна система (елементите от спирачната система задължително да са от марката производител или да са от лицензирани производители на тунинг оборудване), окачване (единствено и само регулируеми  амортисьори и твърди пружини предлагани от лицензирани производители от съответната марка).
- Автомобили с видими подобрения по двигателя - дросели, валове, карбуратори,турбини,които не са фабрични за този модел и т.н. - но купе, отговарящо за пътната мрежа на републиката, се записват в Клас Спорт.
- Използването на колани и каски е задължително във всички класове!
- Препоръчително е свалянето на резервната гума, задна кора (ако автомобила има такава) и да няма търкалящи се вещи и предмети в багажника и в купето.
VI. ДОПЪЛНИТЕЛНИ УТОЧНЕНИЯ
1.   Всеки един участник може да заяви номер за участие в заявката си от 1 до 99, ако номера е свободен и при желание от негова страна може да го получи предварително по Еконт на посочен от него адрес.
2.   Ръководството на РКБ е отправило покана за гостуване на нашето мероприятие РЕНО ФЕСТ 2018 към Нисан Клуб България и Лада Клуб България с цел запознаване и разменяне на информация и опит. Споделяме с тях както агрегати и компоненти в групата Рено, така и желанието да спрем войната по пътищата, да бъдем толерантни шофьори и да откриваме в тях приятели и съмишленици!
3.   Възможно е програмата да претърпи промени.

ПОЖЕЛАВАМЕ УСПЕХ И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ!          ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО  :)
https://www.facebook.com/events/187562278644176/?active_tab=discussion ; http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=191892.0
www.renault-bg.com - рено клуб България