Автор Тема: Москвич 401-1954 г. ☭  (Прочетена 45640 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Октомври 26, 2018, 12:42:06
Отговор #10

Неактивен Емил

 • Публикации: 208
Честито със здраве да се кара и безаварийно.
Имаше такъв в Пловдив с двигател от Лада, ако се не лъжа. Преди десетина години собственикът Краси го продаде и не знам дали е тук още.

 :shy: Благодаря Ви за така хубавите пожелания колега!Силно се надявам този зелен красавец на Вашият познат, да е останал във България! 8))
« Последна редакция: Октомври 26, 2018, 13:23:01 от Емил »

Октомври 26, 2018, 15:03:23
Отговор #11

Неактивен Емил

 • Публикации: 208
Здравейте отново колеги!В продължение на темата ще се повторя, че вторият Москвич който ми допадна визуално, конструктивно, и финансово  :))  сред така пъстрият ценови диапазон, беше и моят окончателен избор.Това бяха част от споделените снимки в обявата:

Със пълно описание на доработките на автомобила. ::) От началото ми беше много трудно да разбера как да успея да взема някакъв контакт от продавача, защото всички връзки за контакт бяха скрити.Дори и опитах да се регестрирам, но неуспешно. >:D За мой голям късмет, собственика на това произведение на изкуството( ;)  Москвето), беше споделил някакъв линк www.drive2.ru, със документирана в борджурнал, почти 20-сет.годишната история на този автомобил, което ме изуми допълнително. ::) Там успях да създам мой профил, и съответно да се свържа с продавача. :shy: След време забелязох, че е било нужно само едно кликване на обявата му, за да имам достъп до тел.му номер... :winktongue:
След известно време "писане" във drive2.ru, и явно спечелвайки по някакъв начин доверието на собственика-Павел,той изтегли обявата си от сайта за продажба. O:-) Малко по-късно разкрих, че опцията с телефонният му номер е била на един "клик" разстояние, и едва тогава успяхме да се чуем и да се свържем с "вербален"контакт, припомняйки си руският си език. ;D Първоначалният вариант, който му бях предложил (с/у.допълнително заплащане) и той се бе съгласил, беше да ми докара Москвича до България.В последствие се оказа,че това е невъзможно, защото няма как законно да изповядаме сделката, отчисляване и зачисляване на новият собственик.В случаят на мен.След време, обмислихме вариант за извършване на сделката във възможно най-близкият голям град в близост до България-Одеса.Този вариант също не се получи, поради спицифичният технически паспорт, издаден от неговото населено място.Третият вариант който трябваше да се осъществи е посещение на неговият град, който е в североизточната част на Украйна, на 15-20км.от Руската граница.А именно град Харков, който се оказа вторият по големина град в Украйна.Разбира се,по време на нашите преговори и по мое настояване, Павел качваше нови снимки на Москвича.На мен не ми допадна това,че част от купето не беше боядисана качествено, и помолих най-учтиво да направи един последен жест към своят така скъп автомобил.
 :winktongue: Следва продължение...


Октомври 26, 2018, 22:00:19
Отговор #12

Неактивен Емил

 • Публикации: 208
Поради прекалено натоварената ми програма през тази година, предпочетох да получа един готов за летни "подвизи"автомобил. :))
Снимката е със ниско качество, и не се забелязват дефектите на покритието в следствие на положеният некачествен грунд.

Павел започна първоначалната обработка на проблемните участъци чрез сваляне на покритието.


В определени участъци се наложи опресняване на калайдисаното покритие, нужно да съхрани възможно повече тази 64-ри. годишна "немска" стомана. :))


Последвано от китосване.


И нанасяне на грунд.


Октомври 26, 2018, 22:21:30
Отговор #13

Неактивен Емил

 • Публикации: 208
След което завършване на процеса чрез боядисване.
Октомври 26, 2018, 23:25:28
Отговор #14

Неактивен Емил

 • Публикации: 208
 ^-^ :'( За съжаление всички дейности вървяха със известно забавяне по ред причини, и в последствие взех да губя надежда, че всичко ще бъде готово за този летен сезон.
 >:D Казват,че човек с времето става по-мъдър..., и обмисляйки разни "пъклени"планове за възможностите как това бижу, да пристигне в България. O:-) Реших да направя историята на този автомобил още по-интересна и невероятна, разбивайки всякакви митове и легенди за ненадеждните "Съветски" возила. :D Та решението ми беше да стигна от гр.Харков до България на собствен ход, като се очертаваха около 2000км.път.Да си призная, не очаквах и собственика на автомобила-Павел, също да е толкова луд като мен и да се съгласи с мен. ;D Разбира се гарантирайки "виртуално",за изправността на този 64-ри.годишен москвич.Така и започна "предполетната"подготовка...

Беше отворен двигателят за дефектация и подготовка за това налудничево начинание. :shy: Беше заменена веригата и успокоителят.Компресията беше с много добри показатели.

Карбуратора беше даден в специален сервиз за основно почистване и допълнителни настройки.Динамото беше заменено поради неизправност, със такова от Лада-"Нива".

Бяха заменени всички гумени съеденения, ремъка, дистрибуторната капачка с кабелите, свещите.Беше закупен резервен комплект безконтактно"зажигание".

Разбира се бяха заменени всички течности,филтри и масла.Вкл.и на скоростната кутия и диференциала.

Беше подменен радиатора и вентилатора. ;) И разбира се, задължително беше предвидена кабелна връзка с превключвател в купето, за принудително пускане на перката на вентилатора.


 :winktongue: Следва продължение...
« Последна редакция: Октомври 26, 2018, 23:29:46 от Емил »

Октомври 26, 2018, 23:36:58
Отговор #15

Неактивен Механджията

 • Публикации: 1129
 • XJ6
ехааа, то си е достойно за филм, а и вероятно още не е дошло интересното! за мен това е огромна част от притежанието на автомобил - историята около него! :)
......'с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога'.......

Октомври 26, 2018, 23:54:04
Отговор #16

Неактивен Емил

 • Публикации: 208
ехааа, то си е достойно за филм, а и вероятно още не е дошло интересното! за мен това е огромна част от притежанието на автомобил - историята около него! :)
:) Радвам се, че следите с такъв интерес историята на моят автомобил, и Ви благодаря! ;) Прав сте, че историята предстои да става все по-шарена и по-интересна, а може би и според други и прекалено налудничева. :winktongue: Скоро ще кача няколко интересни клипчета, снимани преди няколко години.Там се вижда на какви мъчения е подлаган този автомобил, достойни за високопроходимата техника...Разбира се с цел да се изгладят всички конструктивни несъвършенства. O:-)

Октомври 27, 2018, 08:25:42
Отговор #17

Неактивен тетевен

 • Публикации: 268
Продьлжавай с иторията.......вьлнуващо е.Браво

Октомври 29, 2018, 15:07:43
Отговор #18

Неактивен Емил

 • Публикации: 208
Продьлжавай с иторията.......вьлнуващо е.Браво
Благодаря Ви колега,и се радвам,че Ви е интересно! Скоро ще продължа с история на този автомобил.

Октомври 29, 2018, 15:35:45
Отговор #19

Неактивен __smirnoff__

 • Публикации: 147
Страхотно, много интересен автомобил, и историята е много интересна! И аз се нареждам в списъка с чакащите продължението :)

Честита придобивка, явно до момента е донесла много емоции, пожелавам и за в бъдеще да носи много емоции, и то само положителни!