Автор Тема: Москвич 401-1954 г. ☭  (Прочетена 45434 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Октомври 29, 2018, 15:44:46
Отговор #20

Неактивен Емил

  • Публикации: 208
Страхотно, много интересен автомобил, и историята е много интересна! И аз се нареждам в списъка с чакащите продължението :)

Честита придобивка, явно до момента е донесла много емоции, пожелавам и за в бъдеще да носи много емоции, и то само положителни!
Благодаря Ви колега smirnoff!Надявам се емоциите да не спират и да ни карат да се чувстваме "живи", и най-вече да се научим как да ги правим положителни... O:-)

Октомври 29, 2018, 15:54:04
Отговор #21

Неактивен Емил

  • Публикации: 208
Във един от постовете си съм споделил 2 линка за водещи Украински сайтове за продажба на автомобили, чрез които успях да намеря моят Москвич.Допуснал съм "непоправима" грешка по споделянето на коректният линк на единият от тях. ^-^ Дано този път успея...
http://m.rst.ua
https://auto.ria.com

::) С пожелания за приятно наслаждаване на интересните модели и цени, за нашите географски ширини!

Октомври 29, 2018, 16:14:24
Отговор #22

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 7007
Интересна история на един вече рядко срещан у нас модел, превърнат в ресто-мод. По същество това е копие на предвоенен модел Опел Кадет, на който руснаците са добавили още 2 врати и са подсилили ходовата му част, за да издържа на суровите местни пътни условия. И мен ме привличат автомобили с предвоенен дизайн, но предпочитам чехословашкото производство :)
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Октомври 29, 2018, 17:00:08
Отговор #23

Неактивен Емил

  • Публикации: 208

Здравейте отново колеги!До момента интересното в цялата история е, че със собственика на автомобила--Павел, се познавахме единствено"виртуално", и всички извършени дейности,договорки и т.н., са извършвани чрез споделяне на 8)) "Весёлые"картинки и забавни клипчета.
Разбира се до този момент не е ставало и дума за каквито и да е било финансови трансфери(преводи)на средства.Спомням се, че пожелах да си закупя няколко атрактивни за мен артикула от Украинският OLX,и помолих Павел да ги поръча, а аз да изпратя по банков път нужната за това сума.Той изпълни моят избор и закупи всички артикули, но категорично ми отказа да правя банкова транзакция, най-вече за това, че ми спомена за някакви огромни комисионни на Украинските банки.След това не посмях да го притеснявам повече, имайки се в предвид ниският им жизнен стандарт, и неблагоприятното им финансово положение.Във началото Ви споделих, че москвича има много интересна около 20-сет.годишна документирана история във един руски сайт.За Павел и семейството му автомобила не беше една стара вещ, а москвича беше като пълноправен член от семейството, и дори си имаше собствено име -"Чарлик".Беше им много тъжно да се разделят със своята рожба....,но това би трябвало да го разкажа в бъдещите си постове.Днес ще Ви споделя 2 видеоклипа от преди 9 години, със една тяхна разходка във доста стръмна планинска местност на Кримският полуостров. :D Надявам се,че ще Ви е интересно да видите на какви ли не мъчения е бил подлаган "Чарлик",за да порастне голям и силен! O:-)
 8)) Пожелавам Ви приятно гледане!

Втора част: :winktongue: Следва продължение...

Октомври 29, 2018, 17:20:24
Отговор #24

Неактивен Емил

  • Публикации: 208
Интересна история на един вече рядко срещан у нас модел, превърнат в ресто-мод. По същество това е копие на предвоенен модел Опел Кадет, на който руснаците са добавили още 2 врати и са подсилили ходовата му част, за да издържа на суровите местни пътни условия. И мен ме привличат автомобили с предвоенен дизайн, но предпочитам чехословашкото производство :)

Благодаря Ви за отбелязаните факти и се радвам, че сте впечатлен от историята на този автомобил.Ще ми е интересно ако един ден имате време да ме зпознаете и със предвоенното чехословашко производство.

Ноември 05, 2018, 16:01:53
Отговор #25

Неактивен Емил

  • Публикации: 208
Здравейте отоново колеги.Днес успях да отделя малко време за да продължа историята си.Както Ви бях споделил до сега, времето от уговорката до реалната покупка на москвича, много се удължи.Може би над 1  година, като през цялото време си кореспондирахме със собственика-Павел, чрез тел.разговори и споделяне на снимкова(видео)история от собственика. ::) В краят на лятото, с огрявщите ме последни жарки слънчеви лъчи на слънцето аз реших, че повече не мога да отлагам това мое приключение. ;D До сега не бях пътувал до Украйна със автомобил, и очаквах с огромно нетърпение това мое приключение. :shy: По--рано Ви споделих и моята щура идея, да се опитам да докарам 64-ри.годишният москвич на собствен ход.За целта прочетох много информация и споделени "пътеписи" във интернет пространството.Почти навсякъде се предупреждаваше за "влошената"(меко казано) пътна инфраструктура, корупцията, и честите набези на местните(чрез симулиране на ПТП и всевъзможни др.импровизации).Разбира се, не изключвах и факта, че се налагаше да пресека страна(маршрут) във която се водят реални бойни действия.Информацията за климатичните особености на региона ми беше също много полезна, и най-вече тя ме подтикна да "действам" възможно по-бързо.Във интернет пространството се твърдеше, че в определени региони не се препоръчва движението през "първокласните" пътища,превръщащи се в блатиста местност през пролетта и есента, заради обилни валежи или снеготопене. :'( Мисля, че е излишно да споделям ограниченията за зимният период. ;D За да направя моето приключение още по-интересно, реших да пътувам със автобус от Варна до Одеса, и след това със влак от Одеса до Харков.При екскурзии на непознато място,за мен винаги е интересно да бъда на нетипични за обикновенния турист маршрути, с идеята да се слея със обществото, научавайки възможно повече. :)) Или по различен начин казано, да се опитам да попия от атмосферата на обикновените граждани, разглеждайки неатрактивните тур.маршрути, научавайки повече за начина им на живот.Бях настроен за една забавна за мен екскурзия. :P
 :winktongue:  Следва продължение...

Ноември 05, 2018, 17:02:04
Отговор #26

Неактивен тетевен

  • Публикации: 268
Не ни кьсай нервите бре човек.......давай разказвай............

Ноември 05, 2018, 17:51:20
Отговор #27

Неактивен Емил

  • Публикации: 208
Продължавайки своят разказ ще Ви споделя, че може би над 20-сет.години не съм използвал услугите на БДЖ,като разбира се един ден с удоволствие бих се възползвал от едно такова "приключение",връщащо ме с носталгия към моето детство. O:-)  Бях много въодушевен от факта, че има вариант за използването на железопътния транспорт на Украйна.Във интернет открих толкова много така пъстра и интересна информация, подготвяща ме за едно незабравимо железопътно приключение. :shy: Може да се каже,че бях изумен от цената на билета за спален вагон 2-ра.класа, с направление Одеса-Харков, която беше около 8 евро. :o За очертаващите се 15-17ч. път с разстояние около 600км., бях също много приятно изненадан за възможно предлаганите безплатни удобства....

 :winktongue: Разбира се и всевъзможните предлагани "екстри"...

...,които могат да направят пътуването ми възможно по-приятно и  :))  запомнящо се.За Ваша обща информация, ще Ви споделя, че железопътния транспорт в Украйна,е  едно от най-масовите "социални" средства за придвижване, в които е възможно да се натъкнем на различни по естество услуги, с цел подобряващи нашият комфорт.
 :)) Разбира се бях подготвен и със част от възможните корупционни схеми, споделени във това видео:

Павел(собственика на автомобила), ми беше препоръчал този начин на превоз.Той предложи да закупи билета, като интересното е, че билета може да бъде електронен, като ме предупреди за всеки случай да си изкарам и хартиена разпечатка в случай, че кондуктора няма нужният четец.Друг интересен факт е, че билета важи в рамките на един месец, и при качване на гара Одеса в направление на линията към Харков, може да се слиза на всяка гара(например за 1седмица)...., и така до достигане на крайната цел.
 :winktongue: Следва продължение...
« Последна редакция: Ноември 05, 2018, 19:11:57 от Емил »

Ноември 05, 2018, 19:46:33
Отговор #28

Неактивен Емил

  • Публикации: 208
Първоначалният ни план беше със Павел да стигнем със москвича на собствен ход до Одеса, и след това да продължа сам. Благодарение на Павел, решихме да използваме друга интерестна "екстра"предлагаща: Укрзалізниця поїздів, а аименно услугата за превоз на автомобили.Оказа се, че превоза на москвича до Одеса ще струва по-малко от 100лв. ;D Това според мен беше идеалният вариант.Така нямаше да ангажирам Павел да си губи времето с мен, избягване на амортизация и евентуалните проблеми по време на предстоящият дълъг път, и не на последно място-учудващо ниската цена.
Ще Ви споделя линк със надявам се полезна за Вас информация, свързана с линиите осигуряващи тази услуга, ценоразпис за превоз на автомобили (товари),и др.
https://www.uz.gov.ua/passengers/station_services_and_facilities/services_in_trains/avto_train/
 ;) Като искам да отбележа и се извинявам,че снимките са със автоматичен "Google" превод.
« Последна редакция: Ноември 05, 2018, 19:57:30 от Емил »

Ноември 05, 2018, 22:03:18
Отговор #29

Неактивен Емил

  • Публикации: 208
Последният вариант до който стигнахме с Павел, беше да пътувам със автобус до Одеса, след което с влак до Харков.Няколко дена разглеждане на забележителностите на вторият по големина град в Украйна-Харков.

След което се връщам със натоварен автомобил на влака до Одеса.И от Одеса до България  :))  на собствен ход(поради липса на сезонната линия на ферибота Одеса-Варна).
 ;D Искам само да Ви отбележа, че мои близки приятели, които ме познават от малък и най-вече знаещи, че не се страхувам да следвам моите мечти >:D и колкото и налудничеви да са те. :)) Или накратко казано знаейки, че съм луд :winktongue: ..., не повярваха, че наистина съм готов да предприема такава крачка. ::) Искам също да Ви споделя, че реших да предприема такъв "икономичен" за мен вариант, за извършване на цялата процедура по придобиването на москвича, не поради липса на финансови средства.А защо не с цел да се опитам да помогна и на други подобни на мен ентусиасти, предлагащ им един строг финансов отчет, и може би един предпочитаем финансов вариант... O:-)
 8)) Ще Ви споделя също, че за предстоящото си пътуване, задължително бях планирал да пътувам сам, защото много фактори клоняха за едно изпълнено с много адреналин и  висока степен на риск приключение. :o Признавам си, че се страхувах да поема риска, и да въвлеча и друг със мен във моята лудост. :shy:
Докато уточнявахме и последните подробности с Павел, аз се наслаждавах на последните августовски слънчеви лъчи на нашето черноморие. ::) Вече най-после имахме определена дата за нашата среща, и запазен билет за връщане с влака за мен, и вагон за москвича. :-\ Но...., за огромно мое съжаление се оказа, че абсолютно всички възможни връзки за Украйна са резервирани за седмици напред.  :'(  Не се бяхме съобразили с факта, че през последните години(след отпадане на санкциите за визов режим), много от сънародниците на Павел работеха по нашето черноморие и, че беше периода в който масово се прибираха удома.
 ^-^ Павел отреагира бързо, и откри автобусен транспорт който стигаше директно до неговият град, със повече от месец напред във времето. :'(  За жалост отпадна така бленуваният и желан от мен вариант за пътуването по железопътната линия до Харков, но все пак щях да се възползвам на връщане .
 :winktongue: Следва продължение...