Автор Тема: Реставрацията на автомобил - или как го правят по света и у нас  (Прочетена 40995 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 17, 2012, 21:39:32
Отговор #70

Неактивен немо

 • Публикации: 944
 • пиперлив
След това познание благоговейно ще замълча.
Правилно и разумно решение !!

Март 17, 2012, 21:49:31
Отговор #71

Неактивен jamiemirror

 • Публикации: 382
Мда. Не споря с радиото.
Отивам да си прегледам рамата на Форда дали не е огнила както съседската Астра, нали уж по еднакъв начин ставало. Току-виж се окажа застрашен от возия тип стар автобус, да му мислят и всички пикапи и джипки - там нали ги слагат на рама за красота (и да тежат) :)

Аман от самозабравили се самозвани "авторитети", взе че чак ми стана смешно :)

Март 17, 2012, 22:44:12
Отговор #72

Неактивен немо

 • Публикации: 944
 • пиперлив
..........
Ти вдяна ли Румен Спасов какво ти написа или.....?
Жокер  8)) -> корозията не пита дали ти е самоносеща колата или е с отделно шаси!
Друг е въпросът кой тип конструкция понася по-безпроблемно или неусетно едни и същи поражения от корозия...!!

п.п.
Цитат
Аман от самозабравили се самозвани "авторитети", взе че чак ми стана смешно

Какво съвпадение,на мен също ми е смешно...... ;D

Март 17, 2012, 23:58:09
Отговор #73

Неактивен jamiemirror

 • Публикации: 382
Радвам се че ти е весело, кога ще покажеш профи-знанията си и ти? :)
Мойта е лесна, неведнъж съм декларирал че съм си любител-аматьор.

ПП: жокер - аз чета кой какво пише, а не как ще го усуква после и ще обяснява какво си бил мислел през туй време. Точно по "друг е въпросът" си позволявам да смутя величието на "авторитетите", как смея аматьора аз тюх тюх.

Март 18, 2012, 06:40:52
Отговор #74

Неактивен taran

 • Публикации: 141
  • taran`s garage.ale.bg
Ако някой не вярва,че шаситата също гният имам снимки.Вече за колко време,завси от много и най-различни фактори.

Март 18, 2012, 11:19:05
Отговор #75

Неактивен rumen_spasov

 • Публикации: 1054
jamiemirror  много ми е интересно откъде остана с впечатление ,че проявявам някакъв авторитет.От това може би ,че споделям мнение което съм сигурен че би било потвърдено от всеки разумен човек относно ръждата и за което смятам, че не е нужно да имаш висше образование .Явно за автомобилите които притежаваш ти законите на физиката не важат и твоите коли са защитени завинаги от ръждата.Така ли да те разбираме? Защото ако не то тогава изобщо не мога да те разбера.Изясни се ако обичаш!Между другото ти изобщо реставрирал ли си някога стар автомобил или си говориш така за спорта? Като ти гледам постовете от 50 поста в 45 се заяждаш с някого А също и колегата Немо не знам къде точно прочете да съм написал  "корозията не пита дали ти е" самоносеща колата или с отделно шаси" ще се радвам да ми бъде посочен този цитат защото ням,ам спомен да съм писал точно такова нещо.Знам какво е кола със шаси и кола със самоносеща конструкция.И децата го знаят колега не е нужно да ставаме буквоядци.Точния текст е написан "И носещи и самоносещи и с шасита и без шасита" ако  и тук не улавяш и шеговития тон то просто няма какво да говорим.Между другото Немо с ремонт на автомобилни каросериим се занимавам от 30 години и до сега дори не съм го сподели вьв форума .Със сигурност много можем да си поговорим на тази тема но просто не желая да има авторитаризъм както го наричате  .Единствено си позволявам да пиша на теми от рода общи приказки защото не смятам, че тук е мястото да си мерим патките.Но на вас явно и това не ви харесва.

Март 18, 2012, 11:28:17
Отговор #76

Неактивен jamiemirror

 • Публикации: 382
"Няма нужда да ми обясняваш кое как е защото прекрасно знам" - този свой цитат може да го намериш на предната страница - затова и те почнах с авторитета.
Инак Немо не те е цитирал, той си е писал някакви мисли и тълкувания (което и споменах). Между другото съм реставрирал '59-та модел и пак между другото съм наясно с влиянието на ръждата в стил "возене като стар автобус" при модели с отделно шаси - оттам и присмехът към тебе.
И 40 години да си бил в бранша - пак може да имаш пропуски и да си мърляч принципно. Това само по себе си не достатъчна причина сляпо да ти вярвам (оттам и впечатленията ти че се заяждам).
На тоя фон по-добре не споменавай меренето на патки и прочие понеже ще се обърне срещу тебе. Аз както обикновено подчертавам че съм аматьор - и очаквам повече от майсторския клас. Много повече. Не да слагат различните типове автомобили под общ знаменател - както в твоя случай примерно.
Задавам ти конретен въпрос - как влияе ръждата на возията на една кола с рама? Колко сложен е ремонтът на купе на такава кола и самоносещата конструкция?
« Последна редакция: Март 18, 2012, 11:29:56 от jamiemirror »

Март 18, 2012, 11:56:56
Отговор #77

Неактивен rumen_spasov

 • Публикации: 1054
Питаш ме как влияе ръждата на една кола с рама.Отговарям ти венага .По същия начин както на кола без рама с единствената разлика че рамата и дава допълнителна стабилност,но това ни най малко не е причина когато изгният усилващите елементи в купето предполагам не отричаш да има такива независимо съществуването на  рамата да вози пак като стар градски автобус та нали и по старите автобуси са на шасита което не им пречи като им изгният каросериите да ръсят ламарини по улиците. ;D до тук съгласен ли си?А относно сложноста на ремонтите при автомобили с отдени шасита и такива без е извинявай но това е много комплексен въпрос.Отговора сам би трябвало да знаеш че не може да бъде еднозначен защото всико зависи от модел качество на изработка ,.Ти би ли се наел да твърдиш примерно ,че ремонта на един Буик със шаси от 70те години ще е по лесен за ремонт от да речем един фиат 500 без шаси . Аз не бих.И изобщо нямам намерение да си меря пат...та с никого защото пак казвам тук не е място за такива работи.Пат ..и се мерят на работното място в този форум влизаме за кратък оттдих от напрежението през  деня и на никого не му се слушат приказки кой колко е велик.Тук всички сме еднакви.
« Последна редакция: Март 18, 2012, 11:58:31 от rumen_spasov »

Март 18, 2012, 15:39:28
Отговор #78

Неактивен jamiemirror

 • Публикации: 382
Може да излезе полезна дискусия от това. Нека опитаме:
при колите с рама окачването, двигателя и силовото предаване са монтирани на рамата. Това я прави най-важния елемент в колата. При здрава рама возията е добра без значение дали купето ръси ламарини (т.е. не съм съгласен, както попита).
Другата особеност е че по тоя начин купето е много по-трайно понеже не понася натоварвания от агрегатите - а при липса на такива (и предаване на вибрации) процеса на гниене е много по-бавен. Нносещите елементи на една самоносеща конструкция са по-уязвими от една рама. Заварките  по тях са по-натоварени от сглобката на купе при самоносеща конструкция.
Относно лекотата на ремонт - да, бих се наел да твърдя че ремонта на рамна конструкция е по-лесен защото често може да се демонтира цялото купе без да се свалят агрегатите от рамата. Може в отделни случаи и да не е така, но като цяло подкрепям тая теза.

Исторически погледнато, единствената причина да се премине към самоносещи конструкции е намаляване на теглото - с всички положителни последствия, но за сметка на дълговечност.

Март 18, 2012, 16:07:51
Отговор #79

Неактивен rumen_spasov

 • Публикации: 1054
jamamimaron  явно си спал на криво и ръсиш основно глупости.Приключваме дискусията!