Общи форуми > Български Ретро рали шампионат

Правилник Ретро рали шампионат 2019

(1/2) > >>

Kalin Dedikov:
Здравейте колеги! Пускам правилника за настоящия сезон. Има някой подобрения и актуализации спрямо миналогодишния, с цел повишаване на стандартите и безпроблемно протичане на състезанията.
И понеже сме демократично общество всеки може да даде обосновано мнение за промени или уточнения до 30.04.2019г.
Успешен сезон на всички!

krankenstein:
Здравей Калине, написал съм ти някои забележки и коментари на лично, а тук искам да попитам само от любопитство, макар да не ме засяга пряко - защо е редуцирано участието за автомобили произведени до 1960 г. в някои от кръговете? Донякъде е разбираемо само за рали Златни, което подлага техниката на голямо натоварване, въпреки че мога да посоча изключения на коли от преди 1960 г., които са преминавали успешно ралито - визирам примерно автомобили като Алфа Ромео Спайдър на Васко и Снежина Георгиеви от Пловдив. Също така има традиция на пловдивските ралита да участват и мотоциклети, но за тях нищо не е споменато в правилника.

Kalin Dedikov:
Митак, не си прочел внимателно, не се редуцира участието, а напротив. С цел привличане на повече участници с по-стари автомобили и създаване на адекватни условия отговарящи на техническите ограничения на тези автомобили се въвежда отделно генерално класиране. Същите са добре дошли във всички състезания, наравно с "по-новите" ;) автомобили. Новото е, че за тях е предвидено крайно годишно класиране за автомобили по-стари от '60г. с облекчена програма в шампионата.
Мотоциклетите предполагам се включват по инициатива на конкретния организатор и нямат отношение към шампионата.

krankenstein:
Така е само в случай, че точките спечелени от ралита извън отделния шампионат за автомобили до 60-та г. важат все пак и за генералното класиране на основния шампионат, а не само за техния клас, както е при съвременните автомобили произведени след 95 г. Дано този път съм те разбрал правилно вече ;)

Kalin Dedikov:
Последна, допълнена версия на правилника за 2019г. Промените са малки, но важни за развитието на шампионата и доближаването му до утвърдените международни стандарти, които лично съм се заел да бъдат достигнати.
Успех на всички участници!


Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия