Напредвам по малко, макар и бавно. Цялата ходова част е взаимствана от предходния модел 600 и единственото ново е купето. Захванах се най-напред със спирачките. Положението, общо взето, не беше добро - блокирали спирачни цилиндри и протекла помпа. Здрава еднокръгова помпа свалих от една от другите ми коли, набор 70-та. Цилиндърчета се оказаха проблем обаче. Имам изгнило купе от 67-ма, което не е много комплектно, но пък за сметка на това всичко по спирачките си седеше. Така от 8 цилидърчета с големи усилия успях да събера 4, за всяко колело по едно.
Свалих и целия салон за пране. Големи гнусотии излезнаха от седалките, но пък след това направо светнаха. Такава цветова комбинация на тапицерията на ранен 601 за пръв път срещам, а съм изгледал толкова варианти из интернет. И моят вариант не е лош, но този с бялата кожа като на 600 би ми допаднал повече. Седалките като цяло са много запазени и единствено шофьорската е протрита на три места.
За съжаление оригиналните ключове са изгубени някъде. Но точно навреме успях да намеря комплект патрони за ключалката и багажника и то с два комплекта ключове. Интересното тук е, че въртенето на патрона става на 90 градуса, т.е. ключът се обръща наобратно, а не на 45 градуса, както е при по-късните Трабанти.
Също така свалих, изправих и боядисах престилката под предната броня, че беше малко крива и ръждива. Намерих малко по-тъмни стъкла за предните мигачи и ги полирах. Определено отвориха предницата.