Автор Тема: Trabant 601 Limousine 1966  (Прочетена 5015 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Декември 16, 2022, 21:35:06
Отговор #20

Неактивен РумбатаБс

• Публикации: 3540
Адмирации за дипломирането!
Въпреки съвременните технологии и влечения на  това поколение към "работата пред компютър" виждам,че имаш умения които те сравняват с реставратор(макар и начинаещ) :)
Успех,момче!
retrobs.com

Декември 17, 2022, 23:32:50
Отговор #21

Неактивен didotooo

• Публикации: 2719
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Не вярвах ,че ще чета с такъв интерес тема за Трабант  :D Много готина находка , а работата по нея също впечатлява . Справяш се много добре . Ще чакам клипче да му чуем гласа . Поздрав !

Януари 05, 2023, 12:41:56
Отговор #22

Неактивен Trabi71-90

• Публикации: 67
  • 21xTrabant 601, Balkan 50, Lada 1200s, Lada 1200
Здравейте, колеги, и за много години! Нека новата година е по-успешна и градивна за всички.
Като за финал на изминалата вече година успях да полирам и монтирам двете брони. Определено започва да си проличава цялото това занимание, което пък от своя страна ми дава още повече стимул да продължавам. Обаче времето започна да застудява и затова преустановявам работа до трайно затопляне.
За студеното време си имам друг Трабант, който трябва само да сглобявам :)

Адмирации за дипломирането!
Въпреки съвременните технологии и влечения на  това поколение към "работата пред компютър" виждам,че имаш умения които те сравняват с реставратор(макар и начинаещ) :)
Успех,момче!
Благодаря! Нямам особени влечения към "работата пред компютър", нито пък ми се отдава много, то си личи от заниманията ми :) . Старая се да правя нещата по колата максимално добре, доколкото позволяват скромните ми умения, и затова става доста бавно. Все пак Трабант в такова състояние и от такава ранна година едва ли ще се намери скоро /или изобщо/, така че предпочитам да го оставя на заден план докато намеря нужното време, отколко да го "стегна набързо" и съответно претупам нещата. Затова и седя почти година в гаража под покривалото...

Не вярвах ,че ще чета с такъв интерес тема за Трабант  :D Много готина находка , а работата по нея също впечатлява . Справяш се много добре . Ще чакам клипче да му чуем гласа . Поздрав !
Радвам се, че темата представлява интерес и ще продължавам да ви държа в течение. Клипче ще има със сигурност, но по-натам.

Май 30, 2023, 11:43:17
Отговор #23

Неактивен Trabi71-90

• Публикации: 67
  • 21xTrabant 601, Balkan 50, Lada 1200s, Lada 1200
Здравейте, с отгряването на времето, работата ми по Ветерена продължава. Напредвам с поетапното пастиране на цялата кола. Въпреки, че през целия си живот колата е била гаражна, годините са оказали влияние върху 57-годишната боя, но пък се оказва, че не е нещо непоправимо. Колкото повече се занимавам с тая кола, толкова повече се уверявам колко масивна е останала във времето - на места състоянието на боята просто ме впечатлява...
Изчистих гърнетата с телената четка до здраво, обработих ги с Вюрт и вече са на черна термо боя. Ще трябва да търся друго предно гърне от ранните 601 или 600, защото моето има доста дупки на места отвън и общо взето не е много добро, но за временно решение става - поне не изпуска. За съжаление то е най-съсипаното нещо в цялата кола.
Почистих и освежих оригиналната резервна гума Pneumant, която е в много добро състояние и с перфектна шарка. Старият номер на колата даже е отбелязан на нея, както е била масова практика едно време. Като вадихме Трабанта от гаража намерих две от заводските гуми, които си ги взех о също не са в лошо състояние.

Въпрос - С какво е най-добре да опитам да почистя стара боя, която е нанесена върху тази на колата без да съсипя оригиналната?