Автор Тема: ПРАВИЛА за раздел "Търговия"  (Прочетена 11938 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Октомври 14, 2011, 17:50:51
Прочетена 11938 пъти

Неактивен admin

  • _sys
  • Публикации: 1004
1. Уважаеми колеги, молим задължително в обявите, които пускате във форума, да намират място следните параметри:
- телефон за контакт (по ваше желание, освен телефон, може да добавите и алтернативни контакти като мейл, фейсбук, скайп, вайбър и т.н.)
- снимки на предлаганата стока;

По ваша преценка:
- местоположение на продаваната стока;
- допълнителна техническа информация за продаваната стока;
- куриерски фирми, с които работите и/или други начини за изпращане до различни точки в страната.

2. Разрешени са обяви свързани по някакъв начин с ретро автомобилите и най-малкото автомобили, които може да срещнете на страниците на Classiccar-bg.com. Обяви от типа "Продавам китайски ксенони по 90 лева", "Продавам стелки за всички автомобили " или "Предлагам оптичен тунинг"  ще бъдат изтривани.
Моля не пускайте в продажба литература не свързана с класическите автомобили и янгтаймери. Възможни са излкючения за екзотични и ограничени в броя автомобили, но преценката е изцяло на екипа на форума. Груб ориентир ще бъде 1990та година.

3. Комерсиалните обяви на страниците на Classiccar-bg.com се оценяват индивидуално и се заплащат по преценка на адмистрацията на форума. Занаятчии, които влагат труд и усилия в изделията си, се насърчават с безплатни обяви.

4. Моля, не коментирайте цените поставени в обявите, независимо от състоянието на предлаганата стока. Повечето от предлаганите неща ги няма по магазините и цената им се определя от търсене/предлагане. Мнения от сорта на "Това го има за 5 лева на битака" ще бъдат изтривани. Всеки има правото да реши сам каква е цената на стоката която продава, освен това има достатъчно теми за лични мнения.

5. Обновяването на темите в Раздел "ПРОДАВА" с цел те да се върнат на първа страница (т.нар. up-ване), не е честно спрямо останалите участници във форума, затова такива опити ще бъдат изтривани без обяснение.
Това може да се осъществи само в случай, когато има промяна в първоначалните условия:
- предлага се нова по-атрактивна цена;
- предлага се  някакъв бонус към продаваната стока.
- когато е продадено нещо от предварително изброени артикули;
- когато има промяна в начина на продажба, т.е. предлага се бартер или изплащане по определена схема;
- добавяне на снимки, ако има някаква промяна във външния вид на стоката.

По отношение на обновяването на темите в Раздел "КУПУВА", молим то да се осъществява не по-често от 4 дни от публикуването на последното мнение.

6. Държим на човешкото отношение между екипа и участниците във форума, затова,  ако обявата Ви бъде изтрита по неясна за Вас причина, моля, сигнализирайте на Speeder или dido1903 чрез лично съобщение.

Редакция :

Относно раздел "Продава", от днес 26.02.2014 ще бъде редактирана всяка пусната обява, която съдържа нови части, литература, аксесоари, които не попадат в интересите на този форум.

Новите и неуместни артикули ще бъдат изтривани от обявата и тя ще бъде публикувана само с подходящото съдържание.
Съответният търговец няма да бъде уведомяван за това.

Няколко примера за неподходящи артикули : гуми 195/50 15, нoв багажник за ски, списания от 2000ра година и тем подобни.

С това целим за отсеем само подходящите за форума артикули и да не се превърнем в битак за всякакви боклуци. За всичко друго има продавалник. :)

Поздрави,

Екип на ClassicCar-bg.com
« Последна редакция: Октомври 25, 2015, 21:14:06 от dido1903 »