И аз като колегата 100%bastard и по негова идея ще пусна такава тема за нашите любими машини от страната на изгряващото слънце. Та има ли стари японки в БГ ? 
Откривам темата с тази уникална снимка от 1979 година .Датсун 280 ZX ,сниман в София ,Златната рибка.Пратиха я на станицата ни ,ако някой има инфо за нея да сподели.Предполагам вуйчето ще се включи с инфо 
Ха, този като го гледам има абс същата спецификация, както моя бивш Зет.
А именно, тъмен металик, стандартните лдж, старите хром брони, не-тарга, и дълга база, доколкото се виждат левия страничен заден джам на снимката.
Но надали е моята баш кола, макар и моя да го карах, а и да беше купен, заради голямото мито и акциз тогава, с такива пунти транзитни на някоя си държава номера, както тия.

Но моя беше докаран нов внос през 1993 година, а тая снимка изглежда да е правена през 80-те.
Иначе по онова време през 80-те, съм мяркал на туристи идващи по морето, всякакви различни версии ЗетХ 280.
Вкл и по-редките за Европа- къса база, турбо, или тарга версии, и всякакви цветове.
Общо взето, специално по Варна и по Златните редовно идваха чужденци лятото с такива Датсуни, още като бяха актуални модели тия редови шестак Зет-ки.
Но номерата много ме учудват.
Наистина не мога да разбера на каква държава са тия табелки.

Но най вероятно са транзитни или временни номера де.