Реставратори > Реставраторски работилници

Автосервиз за американски автомобили - "Кобра 2"

(1/32) > >>

USfan:
Замислих се тези дни, че един наш добър приятел и колега, който общо взето не е на ти много с модерните средства за комуникация, всъщност няма тук анонс на дейността му.
Та реших да му направя една тема, хем да има малко реклама на дейността.
Всъщност този анонс, и контактите покрай него с моя приятел монтйор, ще помогне предполагам доста за някои неща на разни наши колеги с американски коли, вкл и такива не само от София и региона, а и от цялата страна
А и тук ще пускаме понякога някои по-интересни коли, които в сервиза се правят напоследък.

Та, автосервиз Кобра 2 е специализиран в ремонт и поддръжка и на модерни, и на класически американски автомобили.
Намира се се близо до София, на по-малко 20 км от околовръстното шосе, във селището Делта Хил, близо до Язовир Студена.
Което пък е близо до пътя за Перник. 

Главен механик и майстор там, / а отскоро има и още 1-2 квалифицирани момчета, които помагат за по тежките ремонти/, е нашия приятел Сашо, който мнозина от вас познават, по прякора му- Кобрата.
Той освен вече близо 10 годишен опит с американските модерни, а и ретроколи, на нашия приятел Мишо, може да разчита и предишния му над 10 годишен опит, трупан в сервиза за американски коли на баща му, известен с прякора Жоро Кобрата.

Всъщност, баща му Жоро Кобрата е бившата голямата Кобра, а нашия Сашо като по малък беше- малката Кобра.
Освен докато порасне дъщеря му, и тя ако почне да се занимава с ремонти на американски коли, тогава вече ще станат доста Кобри, и ще мислим преразпределение на прякорите. 

Така че своего рода рода, освен че разчита на наистина над 20 годишен опит по отношение на отн екзотични за у нас коли, нашия Сашо е и потомствен майстор в това отношение.
Все пак баща му Жоро, през 80-те години, почти единствен, се занимаваше основно с ремонти на американски коли у нас, и имаше прилично оборудван за онази епоха леко нелегален частен сервиз.
А и чак до края на 90-те, и Жоро и сина му, нашия Сашо, в стария им сервиз в кв Княжево, заемаха почти лидерска позиция в рамките на София, по отношение на такива ремонти на любимите ни Олд скул таралясници.  :D

Но, стига с филипиките, ето малко факти. :)
Сегашния поместен в нова сграда сервиз, нарече уместно, по името на версията Мустанга на Сашо- Кобра 2, разполага с с две отделни големи халета, с общо 4 места за паркиране на доста дълги коли вътре, и 3 броя крикове, всеки от тях калкулиран за тегло до 4 тона.
Отвън също има няколко закрити с навес места за съхранение на коли и леки ремонти.

Сервиза освен с доста добра инструментална база, закупена покрай обслужването на определено премиумните американки на нашия колега Мишо.
Освен и има доста добро книжно и софтуерно наличие на сервизна документация, по отношение на коли, правени от 60-те години до днес.

Цените за ремонти са приемливо ниски, и освен работа по американки, нашия Сашо има голям опит и с разни по-големи на размери и по-сложни на техника Европейски коли.
Както и различни по-традиционни ретроколи, особено Мерцедеси, покрай големия опит на сашо ис тях, също са добре дошли.

ГАМАТА НА РЕМОНТИТЕ вкл всичко като раглобявания на коли и агрегати от тях, ремонти на мотори, ходови части, мостове.
ОСВЕН ТОВА И КЪРПЕНИЯ И СМЯНА НА ПАНЕЛИ и ЛАМАРИНИ, и също и подготовка за боя.
Специално за боядисвания, и Сашо и Мишо ползват услугите на един близък майстор в Кладница, който работи добре и на УМЕРЕНИ ЦЕНИ.  :)

Та телефоните на нашия приятел Сашо са 0888-323118 и 0889-399955.
Обаждайте му, ще останете доволни.
А ето и някой снимки от сервиза. :)


USfan:
А пък на тази петата или шестата снимка, в навеса вляво от Конртинентала, виждате колата, която всъщност е дала основанието за прякора с който всички ние знаем Сашо и баща му.  :)   
А именно- един Мустанг модел Кобра 2 , от 1978 модел.
Който на Сашо баща му, още от соц време, от почти нов го караше.
И който както се вижда, още е в семейството.
И живот и здраве след реставрацията, ще му престоят още много и щастливи въртения на гуми, и пътувания из родината.
USfan:USfan:
А усмихнатия младеж с разкопчания гащиризон и с причекската тип канадкса ливада,  :)) е моя приятел Сашо, главния майстор в сервиза.


USfan:

А този доста рядък за Европа и за БГ, фабричен стреч Флитууд Формал Лимо, модел от мисля 1966 или 67 година, очаква за довършване връзване на корпуса на задния 2 брой климатик, и някои доизкусурявания по електричекската инсталация за музиката и задните присадени от Бенц в140 седалки.
Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия