Здравейте момчета,
Днес прибрах небезизвестаната зелена берлина с жълтите фарове (S2 saloon). Имах различни ланове за нея. Човекът, който държеше ключовете за нея ми разказа интересни неща. Докарал я е лично, на собствен ход и преди 4-5 години я е местил 2-3 пъти, отново на собствен ход. Оказа се, че това е кола с история у нас, понеже е била на бащата на един известен навигатор на рали пилот, което ме накара да си мисля, че мога да издиря някакви документи.
След като я преместихме и разтоварихме обаче, се видя, че купето не търпи възстановяване. Просто няма начин. Ламарините се ронят като филия хляб на 3 дена. Всичко е влажно, да не кажа мокро. От Италия може да се вземе приличен екземпляр за няколко хиляди евро и не виждам смисъл да се наливат пари в тази, защото сметката ще излезе крива.
След като я разтоварихме изрових номерата на мотора и шасито. Двигателя е с номер 818.302, а на купето ми е 818.303 Още не съм съвсем наясно какви са разликите. Според номера на шасито и дебелите книги (всъщност *.*xls файл с данни за Ланчиите от 1908 до 1975 г.) колата е '71 набор. Има някой липси, но като цяло изглежда в комплект.
С купето имат много сходни неща, всъщност всичко, освен ламарините. Окачване, скорости, всичко трябва да е 1:1 (с малки изключения), така че може да се каже, че си имам донор.
Очевидно ще я редя на рафтове, пък ако някой вземе, че си докара берлина ще има подаръци за него

Според някой, многото охлюви под капака показват сериозно присъствие на котила от плъхове в миналото. Какви са вашите наблюдения?