Ето още едно истинско японче от отбора

Купих към края на 2008-ма година в доста поокаяно състояние със скоростна кутия в насипно състояние, както и още куп други неща, които се подвизаваха в багажника...а не там където трябваше

Машината е
Mazda 626 GD Coupe 2.0 16V FE3 4Wheel Steering.

Автомобила си смени регистрацията.

Малка част от нещата, които ме чакаха в багажника и липсваха под капака...

Ето от по-близък план на пораженията

Намерих кутия и т.н с брат ми и стъпихме на врата и пак тръгна по Републиканската ни пътна мрежа

Седмица след това получи и тези глезотийки
Снимка на кутийката на свещите

и на Ксенона

След малко заиграване се стигна и до това :-)

След известно време и с тези уникални по рода си джанти: ENKEI 16' 8J ЕТ50 5х114,3 за оригинално вграждане на Мazda Rx-7 FD

За да се монтират отзад, обаче трябваха фланци, понеже са много широки и опират в стеблото на амортисьора. Заради 4WS нещата са по-различни отзад....

След може би месец сагата с фланците приключи успешно!
Понеже навсякъде по стругари ни обявяваха, че фланците ще ги направят от Стомана 45 хич не ме радваше, затова дадох поръчка във фирма ЕТЕ Енчо Енчев (
http://www.etebg.com ). Техните са от дуралуминий и са много по-леки. За целта, обаче трябваше и нови болтове(шпилки) и там малко повече се разводниха нещата. Поръчах според техния каталог болтове(шпилки) за Мазда, ама когато дойдоха се оказа че накатката на оригиналните е
ф13, а според техните е 14. Хайде връщах ги наобратно, направиха ми ги вече с подходящата накатка, като за по-сигурно изпратих и един оригинален да го ползват за модел. Направиха по точната дължина, ама имат явно и леко малоумни майстори. Новите като дойдоха, какво да видя резбата е от началото до средата,и след това са я освободили с по-малък диаметър. Изобщо не са помислили, че може би ще искам да си сложа някога джанти и без фланци, да ги завия до край...
Както и да е, писна ни вече от толкова пари по куриери за моя сметка и разправии, намерихме с брат ми една флашка и донарязахме резбата до края, за всеки случай когато се сложат някога железните джанти.
Иначе ето снимките на т.нар спейсъри

Ето сравнение с оригиналните болтове и новите:

Набиване на венеца:

Готов е диска за монтаж:

И монтиран вече:

+ фланеца :

И в завършено положение:

След известно време се сдоби и с lip-спойлер за по-добра естетика

Демонстрация колко завиват задните гуми, при максимално отклонение до 35км/ч

Още малко през времето...

Малко заигравка с изпускателната система....разкарах гадния чугун 4-1 и насадих един тръбен колектор 4-2-1

Като за десерт получи и strut brace.

Модела оригинално си има strut brace отзад!
Тук малко позьорски снимки след оправяне на дефектите по ламарините и бронята (бяха ми наритали калниците от лявата страна, както и скачано върху покрива )

Winter style ...

За лятото нямаше как, трябва да се освежат джантите...пребоядисване с бяла сатенена перла ОЕМ Mazda
заедно с 4 чисто нови гуми.

и още...

Последно и направих Ъпгрей да на предните спирачки към 283мм (дискове, апарати, супорти) и вече доста по-добре изпълват джантата

По-големи не сложих, защото зимните джанти са ми 15-ки!