Здравейте, системата ми казва че не съм писал в темата повече от 180 дни , което ме изненада
За сега по 140 ката не смятам да пипам повече и се местя на купето, защото плаче за много неща основно по мотора и екстериора.
Най-наложителното е смяна на кабелите на инсталацията. Доста се назландисвах и накрая вчера разхвърлях колата. Такъв зор от години не бях виждал за нещо елементарно, а именно да откача буксите на дросела и инсталацията. Самата букса се намира под колекторите и няма бъркане там. Резултата е , че сега дясната ми ръка е на рани и едвам я движа, но както казват - няма невъзможни неща

)
Чел съм доста в нета за инсталациите , и щом съм тръгнал да сменям кабели на самата инсталация се налага да подменя и кабелите на самия дросел. Поради тази причина свалих и него и ще се прави и той, иначе би било половинчато и няма особен смисъл

Та 2 дена и резултата е , че цялата инсталация е долу , резнах кабеляците на газовата инсталация като маркирах всичко кое към кой цилиндър е за да няма чудене после.
Купих и преходни букси от бензиновите към газовите на BOSH , а не да връзваме после като първобитни хора с изолирбанд ..... както впрочем беше направено!
До тук добре , следва кабел по кабел да подменя всичко , но имайки опита от инсталацията на 140 тук ми се струва или поне се надявам да стане по гладко и бързо.