Последни публикации

Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Да знаете, че монетата има 2 страни. Преди години ми помляха кола, застрахователите пускат обяви на по - ниски цени, за да плащат по - малки застраховки.

Тук, може би с класическите автомобили, няма да е толкова лесно. Общността се познава и как сега да качат фалшива обява на някои Монреал или Тестероса примерно  :winktongue:
2
Това е много хитра идея с предварителното пускане на тънкажни на искани пари обяви, ще я запомня и аз.  :))
Но той нотариуса трябва по принцип да прави изповядване на сделка с Договор за купуване на МПС, само ако има налична оценка за стойност на МПС-то от лицензиран застрахователен агент. Длъжен е да пише като най-ниска стойност, точно стойността по тази оценка.

Някои нотариуси имат и лиценз за застрахователни оценители, и така може те да си използват собствените им занижени оценки, ако нали, харесат клиента какво им е казал като цената дето и дал за МПС, ама далеч не всичките нотариуси имат такива застр. лицензи.
В такива подобни случаи при купуване от мен на ретроколи, аз обяснявам на даден нотариус, как съм купил кола за реставрация с налични документи, ама тя реално е купчина боклук, гнила, със счупен мотор, удряна, и прочее.
И акцентирам, че даже реално съм я взел за 1000 лв, а не за 10-12 бона в лева или приравнено във валута, 5-6000 Евро или Долара, примерна хипотетична и стойност за средна кондиция /Ноте 3/ по Шваке, АДАЦ, или прочее немски и европейски каталожни оценители.

Това поне при мен е работило в случаи на такива нотариуси, дето имат собствени лицензи на оценители, или пък пренебрегват нуждата от прилагане на това удостоверение за застр. стойност.

Така или иначе никъде по цивилизования свят, не се изисква законово /както е у нас тази порочна и пълнеща нотариалните им гуши практика/, да има задължително заверяване на сделки с движимо имущество /освен по настояване на едната или двете страни по такава сделка/, та дори и от морална гледна точка, няма лошо да може да се прецаква така наложената от статуквото и изисквана от известно количество години, практика за застрахователни МПС-оценки при продажба.

То и една голяма част дори от интересните ретроколи у нас, често хора ги купуват в буквално насипен вид, доста далеч даже от Ноте 5 по немските представи за оценъчна стойност.

Здравей, колега,

Аз получих оценка от нотариус на стойност 2790,00 лева, но в митници - Варна, обясниха, че това не им върши работа и ми показаха едно списъче от 5/6 човека, който изготвят документите за митници. Отделно почти всеки обяви различна цена за дадената услуга. За митници се искат освен описаната горе документация, която прикачих и има около 30 снимки на колата, където се вижда дали е в насипно състояние дали реалното и състояние е такова.
3
Видео и Снимки / Re: Ретро Колите в България - Снимки
« Последна публикация от dan4oteto - Днес в 01:16:34 »
Габрово

4
Видео и Снимки / Re: Изоставени по света
« Последна публикация от dan4oteto - Днес в 01:15:24 »
5
Видео и Снимки / Re: Стари, черно-бели фотоси на автомобили
« Последна публикация от dan4oteto - Днес в 01:14:39 »
София

6
Видео и Снимки / Re: Стари фотоси от света
« Последна публикация от dan4oteto - Днес в 01:13:56 »
New York City (1987)

7
Видео и Снимки / Re: СХЕМИ и ЧЕРТЕЖИ
« Последна публикация от dan4oteto - Днес в 01:13:05 »
Skoda 110 Super Sport

8
Видео и Снимки / Re: Автомобилните фенки (за окото)
« Последна публикация от dan4oteto - Днес в 01:12:12 »
9
Немски автомобили / Re: Бенцовете, Трабито, Голфа, и 928-ците на Бурян
« Последна публикация от USfan - Декември 08, 2023, 20:40:14 »
Докато не е паднал снега сериозно, колегата продължава да си кара 2-вратките Бенцове по София, особено тия, дето са с автоматик скорости.
10
Продава / Re: Разни книжки
« Последна публикация от rsk - Декември 08, 2023, 16:18:44 »
Брошурите за Alfa Romeo са запазени, налично остава специалното издание за Jaguar E-type.
Страници: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10