Автор Тема: Mercedes 300SE W140  (Прочетена 82009 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Ноември 27, 2021, 16:59:55
Отговор #170

Неактивен kaci

• Публикации: 984
Предполагам, че стойностите са мерени с нещо по сериозно от джиджавката в запалката?
Иначе и аз се ослушвам за сериозен човек в София занимаващ се с ремонт на алтернатори!

Ноември 27, 2021, 20:36:33
Отговор #171

Неактивен fokke

• Публикации: 1064
    • fokkerc.com
Меря го и с мултицет но в движение джиджавката е удобна да следя поведението му и извода до момента е , че след като колата работи повече от 30 мин в градско  напрежението пада до 12,2 което на практика значи че не зарежда . Странното е  че спада капацитета на динамото след продължителна работа.

Тъпото е че му сменихме лагерите , четки и реле  и реално сега трябва да го хвърля и да сложа друг .......

Ноември 27, 2021, 20:53:57
Отговор #172

Неактивен РумбатаБс

• Публикации: 3697
Меря го и с мултицет но в движение джиджавката е удобна да следя поведението му и извода до момента е , че след като колата работи повече от 30 мин в градско  напрежението пада до 12,2 което на практика значи че не зарежда . Странното е  че спада капацитета на динамото след продължителна работа.

Тъпото е че му сменихме лагерите , четки и реле  и реално сега трябва да го хвърля и да сложа друг .......
Хм ... интересно
Мисля,че 140 имат букса за диагностика .... мултицета не е за предпочитане в такива ситуации
retrobs.com

Ноември 27, 2021, 20:59:11
Отговор #173

Неактивен kaci

• Публикации: 984
За най голяма достоверност аз лично бих си опънал едни временни жици директно от акумулатора до купето и бих закачил мултицета за да гледам малко по достоверно какво се случва.
Тия простотии за запалката са като едни часовници дето ти мерят кръвно и пулс и гледайки ги се чудиш как още си жив!

Иначе ако колата има OBD куплунг мога да ти дам един адаптер дето работи с телефона и да си дебнеш

п.п.
Гледам, че адаптера още се подарява, а по спомен доставката беше само към 8 долара, та тези на които им се стори интересно и полезно - да скачат https://www.nonda.co/products/smart-vehicle-health-monitor-mini?header=y
« Последна редакция: Ноември 27, 2021, 21:12:24 от kaci »

Ноември 27, 2021, 22:06:09
Отговор #174

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Колата има 38 пинов OBD1  порт , но задвижих нещата  и ще търся друг алтернатор , спрял съм се на малко по мощен 150 А  от 500SEL ако понеделник успея да го спазаря ще го взема и ще го сложа, защото честно казано ми писна с тия тоци......... Колата работи тихо всичко е подменено , и се надявам като реша проблема с тока да спра поне зимния период с работа по колата.

Планирал см пролетта да подхвана външния вид и разни заигравки като вакум на врати , задните паркинг рогца и темподобни бъзикни. Като се има предвид , че идната пролет няма да правя каравана ще имам време да обърна внимание на външния вид на колата

Тук пиукам линк с полезно инфо за М104 мотора :  https://carmanuals.ru/mercedes-benz/mercedes-benz-w140/dvigatel/6-cilindrovye-benzinovye-dvigateli-m104944-i-m104990994
« Последна редакция: Ноември 27, 2021, 23:21:20 от fokke »

Декември 15, 2021, 19:04:09
Отговор #175

Неактивен Механджията

• Публикации: 1624
  • 1995 X300 Sovereign
колега, привет

пазиш ли контакт на хората с катализаторите, от които си купи нов? имам спомен, че беше някакви къси пари. необходим ми е за една малолитражка

благодаря!

Декември 15, 2021, 21:46:12
Отговор #176

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Няма контакт, отидох до кварталния магазин и поръчах полски катализатор за мотори от 3 до 5 000 куб , но имай предвид че за 150 лева получаваш много компромисен детайл , на мен още същия ден след поставянето почна да дрънчи , което се оказа че предната пита се е разлепила , та се наложи да отворим катализатора и да махнем цялата предна пита и парчетата че да не стане Бау :) няма как 2 оригинални катализатора на 30 години да са на цена 1200 лева , а нов 150 и да няма разлика, също и в звука има разлика на колата но това, е .......... живеем в БГ и се краде

Декември 15, 2021, 22:17:56
Отговор #177

Неактивен РумбатаБс

За  пореден път ще публикувам една  притча :
"В началото на 20-ти век предприемач създал фирма,построил хале,закупил машини,наел работници и започнал производство.Всеки  ден усещал,че нещо липсва в постъпката му ... накрая разбрал,че липсва лого на фирмата. Намерил местния зограф и му казал изискванията си :
-На фасадата искам да ми изографираш лъв.
-Този лъв отвързан ли ще е или завързан?
-Каква е разликата между отвързан и завързан?
-Ами,отвързан е 100 лв. завързан 1000 лв.
-Ааа ... прави го отвързан.
Зогфрафинът си свършил работата,взел парите и си тръгнал.
Завалял силен дъжд и предприемачът забелязал,че "лъвът" се стича по фасадата.
Бесен отишъл при зографа с въпрос:
-Какво става?
-Ами,ти поиска "отвързан лъв" ... за "вързан лъв" боите са други -дъжд ги не мие.
retrobs.com

Декември 15, 2021, 22:33:46
Отговор #178

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Сравнението  не е на мястото си, като си намериш колата на улицата без гърнета гледаш по най-бързия начин да я закърпиш че да можеш дори да я преместиш. Не си представям да тръгна да правя поръчки на оригинални катализатори от Силвър стар , ако въобще са налични за тази кола, защото се оказа че огромен брой части не са налични в европейските складове и са спрени от производство преди години ......

Така че подобни притчи са адекватни  по разни автомобилни сбирки  осъществени по летища с цел драг или дрифт ;)

Декември 15, 2021, 22:38:06
Отговор #179

Неактивен РумбатаБс

Сравнението  не е на мястото си, като си намериш колата на улицата без гърнета гледаш по най-бързия начин да я закърпиш че да можеш дори да я преместиш. Не си представям да тръгна да правя поръчки на оригинални катализатори от Силвър стар , ако въобще са налични за тази кола, защото се оказа че огромен брой части не са налични в европейските складове и са спрени от производство преди години ......

Така че подобни притчи са адекватни  по разни автомобилни сбирки  осъществени по летища с цел драг или дрифт ;)
Така е,колата си е ваша финансиите също ама,публикувахте,че нещо не е на ред с евтините  :)
Успех!
retrobs.com