Автор Тема: Fiat Uno Turbo mk2 1992 - Rebuild  (Прочетена 46716 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 05, 2023, 21:02:34
Отговор #60

Неактивен DpymeB

• Публикации: 200
Здравейте, колеги,

Ще покажа и какво направих с блока, след като го взех с поставени нови ризи, хонингован и взето челото от майсторите.

Първата ми работа беше да го измия.

След това почистих всичкия останал силикон, стари гарнитури, премахнах стара боя и почистих резбите.

След това остана финала да го обезмасля и облепя.

Финалния резултат е това, утре ще започне официалното редене на пъзела.

Fiat Uno Turbo IE
Alfa Romeo Alfetta GT

Март 09, 2023, 19:56:45
Отговор #61

Неактивен DpymeB

Здравейте, колеги,

Събирането на мотора започна още в понеделник на пълни обороти. За съжаление, болтовете за главата, се оказаха различни и 5 броя от тях са със специфична дължина. Накрахме нова заявка и се надявам утре да са във Варна, за да може да продължим напред.

Този уйкенд се надявам да събера задния мост боядисан и реновиран с новите дискове, накладки, маркучи и реновираните спирачни апарати.
Fiat Uno Turbo IE
Alfa Romeo Alfetta GT

Март 09, 2023, 21:07:36
Отговор #62

Неактивен didotooo

• Публикации: 2860
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Стабилно напредваш !

Март 11, 2023, 09:22:32
Отговор #63

Неактивен DpymeB

Стабилно напредваш !

Благодаря, колега. Възползвах се от меката зима, който имаше тази година.

Fiat Uno Turbo IE
Alfa Romeo Alfetta GT

Март 11, 2023, 11:08:04
Отговор #64

Неактивен caro

• Публикации: 90
Не се заяждам - механици на рали автомобили са ми казвали да не бия центри по буталата защото предизвиквали детонации -по добре с флумастер.Не знам колко е вярно само споделям.

Март 14, 2023, 10:44:30
Отговор #65

Неактивен DpymeB

Не се заяждам - механици на рали автомобили са ми казвали да не бия центри по буталата защото предизвиквали детонации -по добре с флумастер.Не знам колко е вярно само споделям.
Здравей, колега,
Благодаря за информацията, но вече е късно ... "както се казва"  O0

Може по запознатите колеги да пишат по темата.
Fiat Uno Turbo IE
Alfa Romeo Alfetta GT

Март 14, 2023, 11:11:54
Отговор #66

Неактивен DpymeB

Здравейте, колеги,

Ще продължа с актуализацията на темата и какво успях да направя предната седмица. Успях да взема петите и другите части от завод Каспичан където бяха горещо поцинковани. Нормално всички резби бяха заминали, но това се очакваше и там имаще доста играчка да ги оправя после.

Доволен съм от крайния резултат, всички планки по задния мост практически, трябва да са вечни.

Отделно се занимавах и с доста други детайли, който ще трябват при сглобяването на мората.

Тук съм ползвал термобоя за бронята на колектор и динамото. Надявам се да не падне бързо ужким до 650 градуса издържа.

Кутията на ремъците беше в много гаден за мен златист цвят и тук със скочбрайт и много добре почистване с обезмаслител ги направих, черни както са изглеждали.

Почистих много добре интеркулера и реших да него пръскам и да го оставя в оригиналниз му вид, само леко го минах пак със скочбрайт. Същото действие и с капака на главата.

За съжаление, времето мина бързо и не успях да направя задния мост, но през седмица след работа съм решил да го приключа и вече този уйкенд да е на мястото си, за да започна работа по предния мост.

Fiat Uno Turbo IE
Alfa Romeo Alfetta GT

Март 14, 2023, 21:49:56
Отговор #67

Неактивен bomber

• Публикации: 4536
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Дай данни на завода в Каспичан.
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Март 15, 2023, 00:05:15
Отговор #68

Неактивен DpymeB

Дай данни на завода в Каспичан.

Здравей, колега,

Този телефон имам на: търговски отдел Петко Горев - 089 5797781, Каспичан - Завод ГП.

Аз ходя на място оставям детайлите си и ги вземам, но все пак ми е на 1 час път от Варна.

https://www.zgp.bg/згп-гр-каспичан/
Fiat Uno Turbo IE
Alfa Romeo Alfetta GT

Март 15, 2023, 23:05:39
Отговор #69

Неактивен bomber

• Публикации: 4536
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!