Автор Тема: Aсамблея на ФИВА 2022 - София, България  (Прочетена 5708 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ноември 17, 2022, 20:52:03
Отговор #10

Неактивен GT 51

  • Публикации: 1873
Това е само едно от писмата. Те са много повече. Получават ги определени хора. Заверата на "чича ми" е ясен провал в нашите среди. За тези които не са разбрали, ретро автомобилите, събитията и доставянето на удоволствие да организираш нещо, е лична тръпка. Когато обаче се опитваш да яхнеш всички, определено си обречен на провал. За справка: "чича ми" е позорно изритан от клуб Ягуар БГ, БАК Ретро и останалите клубове. Той сам си е рекърдс, което няма нищо лошо в частен смисъл, но когато се опитваш да вземеш правата на ФИВА, да пускаш доноси, за да ги вземеш тези "златни" права и злепоставяш другите клубове, смятам, че е нагло и не уважително. Да си поставиш секретарката да взема решения, в изрично създадена група на Председателите, е меко казано неуважително спрямо всички нас. Каквото повикало, такова се обадило. Нищо лично нямам към "чича ми", не ми е в таргета, но е редно дазнаете за какво става дума. И, мейли няма да получавате, щот сте от другата страна на нещата. Капацитетите, колекционерите му, баш тарикатите и депутатите му, няма да ги коментирам. Не съм толкова напред с материала.... Оставям всичко на вашата преценка. Поздрави. Имам си име. Не съм оня от Перник дето прави състезания....
« Последна редакция: Ноември 17, 2022, 23:34:54 от Speeder »
Абе вземи си нещо ретро, и не се занимавай с глупости !

Ноември 18, 2022, 09:31:15
Отговор #11

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Да, ти си абс. прав за тия неща.

И да добавя и малко инфо за така нар. Клуб-Ягуар, защото когато си купих първия ХЖ6 /Серия 1 от 1969 год/ в ранната пролет на 1993 год, чичото по онова време, по негови думи тогава работил, или там още студент в Германия, само е могъл да си мечтае за Ягуари.

И, понеже тук в тия му имейли коментира нещо за калпавите/нереализирани професионални успехи на разните опонирали му председатели на клубове, може да добавим, че още и дълго време щеше сигурно само да си мечтае, поне не докато, да го кажем така, не получи тъст със сериозна строителна фирма по-късно в времето.
Това го вметвам, именно и заради видимите лични нападки към други деятели и участници в ретродвижението.

Та, за Клуб Ягуар.
Първия в България такъв клуб, регистриран официално и като сдружение с идеална цел по онова време, го създадохме няколко фенове и собственици, официално през късната пролет на 1994 година, по инициатива на 2-рия председател на БАК- Орлин Лилков.

Учредителното събрание го направихме в отн. неформален вид, в тогавашната къща на Орлин в Банкя, и на него присъстваха, освен мен и Орлин, и разни други собственици на класически Ягуари от София и страната, както и собственици на по-нови такива.

От старите Ягуари Орлин имаше неговия сребрист Мк2 и един черен ХЖ12 Серия 3.
Пак с ХЖ12, но тъмносин Серия 2, дойде и един Валйо, известен златар от жк. Надежда тогава.
Един пловдивчанин пък дойде с един златист ориг. еС-тайп /която го беше купил от Валйо Бояджиев от БАК/, и един черен ХЖ40.
Пак с ХЖ40, един бял, доведох и дойде на откриването и известния тогава Слави Бармана, който бе и добър мой познат по онова време.
Щеше да идва и Валйо Михов, че освен Тестаросата и един бордо Линкълн Таун кар, караше и ХЖ40 тогава, ама той не дойде, сигурно щото точно по онова време го изгониха от БФС, та не му беше до тия евенти /а пък по-късно Ягуара му цъфна да седи в Мото-Пфое, отдето и бе взет сигурно/.

Така или иначе, това е първия Клуб-Ягуар в БГ, и там онзи сегашен голям лидер го нямаше.
По-късно някъде в края на 90-те год, или нещо подобно, Орлин като стана председател на БАК след Маргото, този Ягуар-Клуб позападна.
Основно и защото разни от тези коли смениха собствениците си, а и след кризата от 1997 год, доста Джаг собственици посвалиха малко стандарта.

Някъде пък в ранните след-Милениумни години, като имах тогава един ХЖ6 Серия 3, Салех от къща Капитолия създаде нов клуб Ягуар-БГ, и той му беше председател известно време, после пък май неговата дъщеря.
С този втория Джаг-клуб ходихме на разни евенти в БГ, а даже ходихме и в близките чужбини като Гърция, на авторазходки.
Отделно Салех води и една Джаг делегация от клуба, на обиколка по музеи и представителства на марката в Западна Европа, но аз не бях тогава с тях, вече си бях продал ХЖ6 Серията 3.

Може след Салех, или пък още по негово време, чичото да се е набутал в този клуб, покрай неговия определено незабележителен и неособено интересен базов ХЖ40.
И може и тогава да са го избрали и за председател.
Но определено не е създал той нито първия, нито втория Клуб-Ягуар, нито пък е просъществувал сериозно дълго време като негов управител, преди да го разкарат от клуба другите му членове ентусиасти.
Поне във формата на сегашния Клуб-Ягуар, на който още преди 12-13 години стана тогава председател тогава една бизнесдама /с мъжа и имат много хубав бял ХК140 купе/, и там никакъв го няма.

Та такива работи, с хвалбите за клубните и професионални успехи.  ))
« Последна редакция: Ноември 18, 2022, 09:41:10 от USfan »

Ноември 18, 2022, 16:37:32
Отговор #12

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 7173
Хихи, да.
Тоя там чичото съвсем се е побъркал, и явно размечтал.
Благодарим на Влади за копирането от И-мейла, и че го сподели, понеже и аз не съм го получил, а видимо е умилително забавно четиво за всички.
Да и аз благодаря на Влади, че го сподели... на мен не ми го е пращал чичото, макар да съм действащ член на клуба и плащащ досега редовно чл. внос /основно заради застраховките, които обаче тая година не бяха възможни точно когато ми трябваха, та си ги направих по друга линия... но това е отделна тема/. Та ще го прочета подробно като имам време през почивните , та и аз да се посмея поне за здраве :D
А относно онова злополучно посещение на делегаията от БАК при министъра, чувал съм го лично на събрание на БАК /докато все още ги посещавах/, както и още по-интересното му продължение. На срещата присъствал и тогавашния вътрешен министър, та след като финансовият отказал за данъцие, някой от делегацията се изцепил, че в такъв случай ще изкарат ретроколите на протест пред МС да блокират движението... а МВР министъра отговорил - Тъкмо ще можем и да ги глобим тия богаташи за нарушаване на реда   C:-) :))
Не знам всъщност това за смях ли е, или за рев - фани едните, та удари другите...
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Ноември 20, 2022, 10:41:38
Отговор #13

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Е, добре че поне през един автосайт влезе по медиите тоя конгрес, иначе никой нямаше да чуе у нас за него.

https://carmarket.bg/liubopitno/izvadiha-edin-ot-naj-cennite-avtomobili-v-bylgariia-za-svetovno-sybitie-5578?utm_source=facebook&utm_medium=article&utm_campaign=FB-Groups&fbclid=IwAR0Nu0ORvlPpAd9IO0cQnDl46nyJDZcMNfdS0Pluhw36MT4qivxcqW-1pb

Видимия на снимките двуцветен Принцес ван ден Плас е доста рядка кола за БГ и въобще за континентална Европа, и както и златистата Манта А, също е собственост на председателя на тех. комисия на БАК.

Ноември 21, 2022, 14:29:18
Отговор #14

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Конгреса-асамблея е приключил в събота, като по сведения на БГ участниците, организацията тук на място е била високо оценена от чуждестранните гости.

Повечето от тези снимки тук са благодарение на делегацията от Ретроклуб Русе.

Ноември 25, 2022, 10:47:47
Отговор #15

Неактивен USfan

  • Публикации: 10842
Ето описанието на чичото на опита му за създаване на асоциация.
Това ще да е само първата среща, и с видни колекционери...  :))

https://www.facebook.com/sofiaretroclub/posts/pfbid02jrZs2b1CoacoDeytiXLhvuF6YJM2jQ9Ev8eRACWGQNZX7F8u7Kibao6PYLbAYT3kl
Ноември 25, 2022, 12:33:22
Отговор #16

Неактивен krankenstein

  • Публикации: 7173
Ето описанието на чичото на опита му за създаване на асоциация.
Това ще да е само първата среща, и с видни колекционери...  :))

https://www.facebook.com/sofiaretroclub/posts/pfbid02jrZs2b1CoacoDeytiXLhvuF6YJM2jQ9Ev8eRACWGQNZX7F8u7Kibao6PYLbAYT3kl
Хубави пожелания виждам изписани на таблото зад чичото :D Ама без сериозно лоби в парламента и институциите май ще си останат само сметки без кръчмар...
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.

Ноември 25, 2022, 20:24:09
Отговор #17

Неактивен fifo

  • Публикации: 1141
Аз като страничен наблюдател бих изказал мнение, че изобщо не ме интересува на кого точно трябва да благодаря за някое облекчение. Може да е бак ретро, но нямам против и да е на асоциацията зад чичо искрен. Не мисля, че може да бъдем кой знае колко придирчиви. Освен това, защо не му се даде шанс на човека да се пробва? Бак ретро голям успех ли имаха за всичките тези години?

Знаете, че съм далеч от тия неща и в никакъв случай не взимам страна, ако изобщо има някакъв спор тук. Но е факт, че в темата за асамблеята половината от постовете са за алтернативния синод.  O:-)
we all have wings, but some of us don't know why