Автор Тема: 1977 Datsun 280 Z  (Прочетена 3279 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Август 20, 2024, 18:16:19
Отговор #30

Неактивен Nik1600GT

• Публикации: 1208
Интересно ми е също какво показа замерването на газовете при ГТП, покри ли прословутите 4,5% СО за ретро колите до 1992г? Аз лично все още не съм минавал с никоя от моите след промените и честно казано съм доста притеснен за в бъдеще. Болшинството от тях са карбураторни и то с двойни хоризонтални Вебери 40, където настройката на сместта хич не е проста работа, а изисква смяна на жигльори с неизвестен реален резултат накрая..
Кранки, кой те е филмирал така! Настройката на сместа на тези спортни Вебери е най-простата работа на света. И се подава на много здрав реглаж - можеш и да обогатиш здраво, и да обединиш здраво. Без изобщо и да си помислиш да сменяш жигльорите.
При мен без да  съм ги настроил карбовете на газ анализатор СОто ми беше 3,5%. И понеже момчетата при, които минавам преглед ми казаха, че трябва да е до 3,5% (а не 4,5 както казваш ти), за всеки случай го намалих СОто на 2,7%. Защото на моя Кефер със стоковия карбуратор в AutoData му дават от 1 до 3% СО и не знам горната граница, която в крайна сметка е допустима на прегледите дали е  3% ... 3,5 ... 4 ,5 и тъй нататък. И знаеш ли колко време ми отне - по-малко от минута. Всичко на всичко с отверката навих четирите винта за смесите с около 1/4 оборота и СОто падна от 3,5% на  2,6% ... 2,7%. И ако искам СОто мога да го смъкна и под 2% само от тези винтове без да сменям жигльори. Друг е въпроса, че намаля ли го СОто под 3% и особено пък по 2,5% не е много окей за боксера ми така, че след прегледа, който трябва да мина до края на месеца, СОто пак ще го направя на  около 3,5%  ;). И ще го направя без газ анализатор в рамките на няколко десети от процента. На тези специалисти дето ти ги говорят тези неща за двойните Вебери спокойно можеш да им пратиш много поздрави от мен.
ПП. Можеш да го да правиш СОто и под 0,5%, като на съвременен автомобил покриващ евро 4+ . Разхлабваш леко карбураторите към смукателния колектор да смуче леко въздух и оттам и си готов   ;D.  Имах случай, при който се беше спекла и позакъсала гарнитурата под единия Вебер и СОто показваше 0,4%  ;D :D >:D. Това само на единия от двата Вебера. Ако се беше скапала гарнитурата и на другия Вебер сигурно щях да покрия евро 6  ;D.
« Последна редакция: Август 20, 2024, 19:58:18 от Nik1600GT »

Август 20, 2024, 23:43:50
Отговор #31

Неактивен didotooo

• Публикации: 2858
  • ☆☆Datsun 300 ZX 50th ANNIVERSARY☆☆
    • Z point Varna
Такъв е дизайна , не е правен да е функционален и на мен ми стоеше странно така изрязан зад предна гума , но сега много ми харесва .Определено ще е леко неприятно из Варна с разните му течащи води тук там да си цапам тавана чак хаха . Оригиналният кит е производство на легендарните японци от Greddy и цената му е малко над $ 5000 , но американците вече правят копия за доста по-приемлива сума. Ще издам малко тайни , но колегата Павлин от съседната тема във форума прави точно това в момента и още доста интересни и сериозни модификации по неговия. За газовете изобщо не ми се приказва честно казано , ако всичко е наред електрониката ще реши много текущи и бъдещи проблеми , като занапред ще я донастройваме с бъдещите модификации по мотора.

Карбурацията е абсолютната класика , но честно казано съм фен на дроселите , единия от нашите проекти ще е така изпълнен и ще видим как ще се получи накрая . Блока е разтърган на 3000 кубика , висококомпресионни тунинг бутала , ковани биели , стейдж 2 вал, още бая модификации и Мега. Направо губя ума и дума като го видя този Датсун  ...

Август 21, 2024, 04:04:06
Отговор #32

Неактивен 75 turbodelta

• Публикации: 248
Трябва скоро да сложа малко снимки и инфо накъде са нещата с моя Датсун , дано не се скарам пак със сървъра за снимките ::)
мирелка написа: кои мухльо ве оня дет е тъп кат клечка за уши ли  \"hahah\"

Август 22, 2024, 16:56:00
Отговор #33

Неактивен krankenstein

• Публикации: 7093
Кранки, кой те е филмирал така! Настройката на сместа на тези спортни Вебери е най-простата работа на света. И се подава на много здрав реглаж - можеш и да обогатиш здраво, и да обединиш здраво. Без изобщо и да си помислиш да сменяш жигльорите.
При мен без да  съм ги настроил карбовете на газ анализатор СОто ми беше 3,5%. И понеже момчетата при, които минавам преглед ми казаха, че трябва да е до 3,5% (а не 4,5 както казваш ти), за всеки случай го намалих СОто на 2,7%. Защото на моя Кефер със стоковия карбуратор в AutoData му дават от 1 до 3% СО и не знам горната граница, която в крайна сметка е допустима на прегледите дали е  3% ... 3,5 ... 4 ,5 и тъй нататък. И знаеш ли колко време ми отне - по-малко от минута. Всичко на всичко с отверката навих четирите винта за смесите с около 1/4 оборота и СОто падна от 3,5% на  2,6% ... 2,7%. И ако искам СОто мога да го смъкна и под 2% само от тези винтове без да сменям жигльори. Друг е въпроса, че намаля ли го СОто под 3% и особено пък по 2,5% не е много окей за боксера ми така, че след прегледа, който трябва да мина до края на месеца, СОто пак ще го направя на  около 3,5%  ;). И ще го направя без газ анализатор в рамките на няколко десети от процента. На тези специалисти дето ти ги говорят тези неща за двойните Вебери спокойно можеш да им пратиш много поздрави от мен.
ПП. Можеш да го да правиш СОто и под 0,5%, като на съвременен автомобил покриващ евро 4+ . Разхлабваш леко карбураторите към смукателния колектор да смуче леко въздух и оттам и си готов   ;D.  Имах случай, при който се беше спекла и позакъсала гарнитурата под единия Вебер и СОто показваше 0,4%  ;D :D >:D. Това само на единия от двата Вебера. Ако се беше скапала гарнитурата и на другия Вебер сигурно щях да покрия евро 6  ;D.

Благодаря Ник, че ме успокои :) Не съм доцент по ДВГ и теорията за смесите ми е меко казано мъглява ;) Знам само, че за ДВГ в общия случай не е полезно да се кара продължително на бедна смес. Надявам се, че след като стегна тези винтове на 1/2 об. колата все пак ще може да се придвижи що-годе прилично до пункта за ГТП...
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.