Автор Тема: Автосервиз за американски автомобили - "Кобра 2"  (Прочетена 123381 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Март 21, 2024, 18:26:21
Отговор #210

Неактивен USfan

• Публикации: 10999

Март 21, 2024, 18:28:10
Отговор #211

Неактивен USfan

Април 01, 2024, 18:45:00
Отговор #212

Неактивен USfan

Днес беше ден за Форд обслужвания и ремонти в сервиз Кобра-2, и най-вече за Линкълни.
На тези почти идентични 2 нови Навигатора им се смениха днес накладките и джантите със гумите /зимни към летни/.

Юни 08, 2024, 15:34:51
Отговор #213

Неактивен USfan

И в късна пролет сервиза Кобра-2 си работи добре, даже има и новоназначени помощници.

Сега този уикенд, след като предишния беше на един Ретропарад, семейния 1978 Кобра Мустанг на главния майстор Сашо, заедно и с разни други ретро Мустанги, го изложиха като декор в Мото-Пфое Младост, по случай Дните на отворените врати.
Има и изложени нови 2024 Мустанги там, подготвени за тест-драйв.

Юли 01, 2024, 10:35:09
Отговор #214

Неактивен USfan

В сервиза тия дни продължават разни съживителни процедури по всякакви американки, като например основен ремонт на мотора на виждащия се доста лифтнат 80-ски Шеви Пикап /който иначе е със стандартен 5.7 литра ГМ осмак мотор.

Интересно отклонение от серийните пристигащи в сервиза коли, е тази синя пластмасарка, видимо реплика на Кобра 427 Марк 3.

Август 06, 2024, 09:14:56
Отговор #215

Неактивен USfan

През уикенда личната кола на главния майстор на сервиза, известния сред автофеновете в България- фабрично бял със сини ленти 1977 Мустанг Кобра 2, стигна чак и до Дунава, на гости на Ретропарада във Видин.

За последните 2 снимки, благодарим на колегата Къци.  :)

Август 06, 2024, 09:46:44
Отговор #216

Неактивен kaci

• Публикации: 984
През уикенда личната кола на главния майстор на сервиза, известния сред автофеновете в България- фабрично бял със сини ленти 1977 Мустанг Кобра 2, стигна чак и до Дунава, на гости на Ретропарада във Видин.

За последните 2 снимки, благодарим на колегата Къци.  :)

:-[

Август 17, 2024, 15:05:11
Отговор #217

Неактивен USfan

Аз от сервиза съм далече сега, но дистанционно ме информира как е хавата там, колегата Стенли.
Главния майстор на сервиза отдавна не съм го виждал лично, че още преди Ретропарада на Видин, той пък беше до края на м. Юли, 2 седмици на семейна ваканция в Италия, на тока на Ботуша.
Там на място, донякъде и по моя препоръка, циркулираха той и фамилията за спане и плажове, между градчетата Бари, Лече, Трепуци, Порто Чезаре, и други такива, и останаха доста доволни, от моите любими места в тази иначе горещичка зона.

Но работата не чака, така че от няколко дена майстора Сашо пак е на бойния си пост, и приема за лекувания основно отчаяни американки.  :))
Та, съседа Стенли оня ден и вчера си закара там 2 коли. Първо на пътна помощ закара Меркурито Кугар 5.0, че нещо издаде багажа бензиновата му помпа, а вчера закара на ход и Сааба 900 турбо, да му се прави лек реглаж на празния ход на к-Жетроник инжекциона /вижда се неговия Сааб, на една от снимките/.
щат Охайо/ 80-ски като генерация, и вишнев металик на отенък /Кларет на английски, като име на цвета, поне на дадени пазари/ Таун Кар, който е и известния модел от филма- Адвоката с Линкълна.

Колата е в абс. оригинален вид, и абс. безупречна, и е само за смяна на консумативи в сервиза.
Купи я наскоро мой добър познат, който възнамерява да си държи я държи на една къща на морето за лятна кола, дето да му замести, или пък да е добавка, към един вече наличен там за ваканциите, по-нов 90-ски светлосин металик Таун кар.
Репликата АС Мк3 427 СЦ видимо още се мота в сервиза, на нея не знам какво и се прави.

« Последна редакция: Август 17, 2024, 15:15:04 от USfan »

Септември 25, 2024, 10:57:28
Отговор #218

Неактивен USfan

Любимият на феновете на задокеански коли сервиз отново работи с пълна сила, и вчера бях за смяна някои консумативи по Аудито ми Купе и Пробата ГТ турбо, най-вече сманата на маслата в скоростните им кутии.
Аудито беше лесно но на Пробата запецнахме.
След няколко часово пълно разглобяване на тръбите по турбото, кулера и кутията на бушоните, които пречат на достъпа, с главния майстор на сервиза не успяхме да намерим отвора за източване на маслото на кутията, нито пък отвора за наливане на ново масло -АТФ в случая с тази ръчна кутия на Мазда/.
Иначе при тези Проби, като и при Мазда МХ-6 Купе и 626 серията, маслото може да се налее и през отвора на жилото на скоростомерра, ама отточването засега остава загадка.

Как да е, и извън моите коли работата в сервиза напредва, при това с все по-екзточини машини, както се вижда.
Тази Кобра 427 Марк-3 реплика е на база ходова част и окачване с 4 болта главини от Фокси Мустанги, и 302 куб инча Форд блок /по сведение на собственика разпилен до 6 литра обем/, и въпеки фиберглас бодито изглежда доста добре сглобена.

Септември 26, 2024, 15:05:51
Отговор #219

Неактивен дядо владо

• Публикации: 60
Спомням си , че вълка от "Ну погоди" така се снимаше на стадиона  ::)
« Последна редакция: Септември 26, 2024, 15:36:55 от дядо владо »
Старомоден-няма вайбър, скайп и т.н. 0877 17 07 27