ДОКАТО ЧАКА НА 928-ЦАТА ДА И СЕ ДОИЗКУСУРЯТ ДРЕБНИ НЕЩА, КОЛЕГАТА СИ КАРА ЧЕРВЕНИЯ БЕНЦ СЛ, И КАКТО ВИНАГИ, НАЙ МУ Е ДАЛАВЕРА ДА ПАРКИРА В ЦЕНТЪРА КАТО ХОДИ, ПРЕД МОИТЕ ГАРАЖИ. ))
ЗА ДА ДОПЪЛНИМ ТЕМАТА, ТОЙ МИ ПРАТИ И ОЩЕ СНИМКИ ОТ БИВШИТЕ МУ КОЛИ, КОИТО Е ИМАЛ В ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ.
РАЗБИРА СЕ, ТЕ СА ГЕРМАНКИ ОТ ПРЕМИУМНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ ЮЖНА ГЕРМАНИЯ.
Опс, оправих капс-лока. )
Та, Поршето Карера 4 от пост-2001 лифта на 996 гамата, го караше допреди 10-12 години.
Тоя междинен лифт на 996 фаровете аз много го харесвам, но Бурян каза, че конкретната кола вече я няма, следващия и собственик го забил в някакъв багер или нещо подобно, и колата е била тотализирана.
Кайена Турбо от пост-2009 лифта му го докараха от САЩ преди 7-8 години, но и него не го кара много, и го продаде.
Беше недоволен, като трябваше да му купува нови 20 цола гуми, и го дръннаха 4000 лв. един от вносителите, за нови европейски премиумни 20 цолови гуми.
Аз неговия Кайен много го харесвах също, понеже 2-3 години преди Бурян да купи този, някъде в 2010 год. като дойде кризата, аз пък бях взел един такъв върнат от лизинг от Орхид Карс, за препродаване.
Но моя бе Турбо еС Евро-версия с 550 коня, а Буряновия бе УС-Спек Кайен Турбо, с 500 коня.
Честно казано, разлика в динамика на двата не откривах, дори и след много ръчкане.
Аудито му 80 Купе В4 пък е абс. същата моделна версия и спек, вкл. на мотор и скорости, както моето Ауди В4 Купе.
А именно, с 16в мотор, ръчни скорости, и само на предно предаване.
Но за разлика от моето Ауди Купе, на колегата бе в по-скучен цвят, този оловно сив металик.
Другото Купе тук, 1993 Бенц с124 Е200-16в Купе, Бурян го имаше допреди 2 години, допреди да си купи бордотото Е220 Купе, и едно друго Е200 Купе, но тъмносинйо на цвят.
А най-старите тук видими коли- двата Бенца в123, той много си ги харесваше, като сребристото комби бе пост-1980 лифта с 4 цил. инжекцион мотор- 230 ТЕ, а белия седан бе с от преди-1980 лифта, и с 6 цил. 2.5 литра едновалка карб. мотор, версия - 250.
Не се вижда тук в темата бившия транспортен без странични стъкла Баркас Бус на Бурян, който му е и първата кола, и която е имал още преди повече от 20 години.
Ще го разръчкам да му намери снимки и на него, та да му допълним темата за колите с тях.