Винаги в моите автомобили ме е мъчил въпроса с аудио озвучението . Много държа да е period correct и да пасва на интериора , но едновременно с това и саунда да е на ниво . Купувах какви ли не класически high end компоненти , но основният въпрос с източника си оставаше нерешен . Или радио или касетка
Много ми хареса как са преработили озвучението на този 300 ZX , като са запазили всички интересни екстри (Bodysonic и Nissan audio warning system) , както и фабричната стерео уредба , като в това време има поддръжка на Bluetooth и Aux , а интериора изглежда напълно оригинален ! Реших да копирам този проект .
https://www.adrenalineautosound.com/classic-nissan-300zx-audio-upgrades-for-clayton-client/Около година време събирах разни компоненти , държа всичко да е на JL Audio . Ето и системата :
JL Audio DSP CL441
JL Audio Source Expander
JL Audio Bluetooth streaming audio
JL Audio RD 400/4 Amplifier
JL Audio C2 650CW Component speakers
Системата работи по следния начин . DSP процесора изчиства и изравнява звука от фабричната стерео уредба преди да го изпрати към усилвателя, а Сорс експандера автоматично разпознава дали съм пуснал радиото/ касетата или искам да слушам музика от телефон / блутут устройство и няма нужда да превключвам каквото и да било . Всичко е монтирано в бокса зад седалките и като затворя капака не си личи нищо.
Миналия уикенд успях да монтирам тези неща , но не ми стигна времето да подменя говорителите във вратите . Все още нямам и нискочестотен говорител. Изключително съм впечатлен от звука, макар да не съм готов все още ! Всичко работи отлично , високите честоти са просто страхотни . Джо Кокър и Фил Колинс никога не са звучали по-добре в колата хаха . Не търся джангър , а по-скоро качествен саунд , макар и силата на звука да е на повече от добро ниво. По-напред във времето мисля да си взема следващият клас C3 говорители , казват ,че там е доста сериозна работата от към качество на звука. Гарфилд не одобри кабелите и смятам да ги подменя с по-качествени , но все още сме в тестов период и пробно свързване