Автор Тема: ВАЗ 21013 1985 г.  (Прочетена 1246 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 20, 2023, 10:40:49
Отговор #10

Неактивен Методи Кръстанов

• Публикации: 202

Нещо не схванах откъде се появи "София 82" в темата, ама... може ли на лични кой ги поправя, че имам нужда?

Хаха, ще трябва да спамя - на една от снимките дето двигателя е в стая, се вижда работещ София 82. Първо ми се видя черно бяло изображението, за това реших че е София 21. Като цяло искам да правя същите неща като автора на темата, само дето не ми позволяват, а на него му дават. А пък ако и приятелката му готви, направо  си е жив късметлия :) Та автора може да каже кой му го е поправил. Едно време и аз ги правех, ама вече нямам нито време, нито помещение. Ако седна да правя такъв у нас, ще изхвърча не от терасата, ами от покрива :) Идилията ми ще един лъскав москвич в хола, между дивана и стар телевизор с по голям диагонал от рода на черно белите Шипка, София 59, София 21 или цветните София 81, 82 или съветските от типа 714 -  Рубин, Темп, Радуга, Електрон, като особено последните са просто произведение на изкуството :) Ех, мечтии.......

Март 20, 2023, 16:13:28
Отговор #11

Неактивен Димо

• Публикации: 76
Е ако вкараш кола в стаята и аз ще се замисля за терасата  ;D. Не си представяй, че се случва нещо кой знае какво при мен. Двигателя отдавна го няма в стаята а и такова нещо съм правил там само още веднъж. Направих го там, главно защото е светло и чисто. Неща, които не мога да кажа за подземния гараж, в който съхранявам колата. Поне не е достатъчно чист за сглобяване на двигател. Общо взето имам Жигулата и този телевизор и с това ми се изчерпват соц хобитата - просто нямам времеви ресурс за повече. Контакти на човека ще ти пратя на лично. И за да не е съвсем НЕ по темата написаното - ще кажа, че колата е вече при тенекеджия. Следващия път, като пиша ще споделя и снимките, които ми пратиха.

Март 20, 2023, 19:30:28
Отговор #12

Неактивен Frysco

• Публикации: 446
Супер за колата, чакам с нетърпение снимките, ама аз ще доспамя, с риск отново да ми дърпат ушите ръководството на форума... то ще се окаже че моя ергенлък си е благословия бе?! Ми аз хола съм го превърнал в музей на соца, като изключа едни две обемисти вещи, които временно са в него, само лаптопа от който пиша е нещо ново. Иначе е по каноните на соца – секция, болшая советская и няколко други серии, Ригонда, Софията, завесите, килимчето...
Някой ден като подредя окончателно, ще пусна снимки.

Март 23, 2023, 11:52:37
Отговор #13

Неактивен Димо

Както споменах в предишното писание - колата вече е при местен тенекеджия. Снимките, които споделям са ми изпратени от собственика.

Видимо колата е пострадала най-много в зоната около А колонките под калниците. Там ще се ремонтира, тъй като тякъв панел и продължение на колонката където са пантите се намират доста трудно. До колкото разбрах левият праг е вече сменен и по думите на тенекеджията средния праг е бил в чудесно състояние - каквото успях да видя и аз през някои отвори. Естествено новите панели не пасват без проблем, както може да се види на предпоследната снимка. Имам уверението, че всичката ръжда видима и по новите панели ще бъде изчистена до метал. Очаквам нови снимки от следващо посещение на моя човек при тенекеджията.

Март 24, 2023, 10:11:41
Отговор #14

Неактивен Acropolis 1800

• Публикации: 161
Брееей, този проект ме връща към младостта! Хубаво е да си млад и здрав ;) ;) ;) Но се разбира на по-късен етап...
Дано тенекеджията изчисти напълно ръждата преди да монтира новите, също така ръждясали вече калници. Аз бих се обзаложил, че няма да я изчисти качествено, тъй като е много тегава работа. Но дано не съм прав! По-добре твоя човек да му следи работата изкъсо.  :D
82 Шкода 120L, прецизна чехословачка без точка ръжда, продадена
85 БМВ 520i, красива италианка с оригинални спойлери Зендер и джанти Алпина, продадена
95 Понтиак Гранд АМ, Спорт Седан, профсъюзен американец, продаден
87 Москвич 2140, отчаян руснак, оригинален соц тунинг и картичка на Саманта Фокс, продаден
97 Ситроен Ксантия СТ Турбо Актива

"Шъ карам като луд!"
"Докато не пукна аз шъ съ качвам на колата!"
Дядо Стефан от Сливен, 92 годишен

Март 24, 2023, 10:55:28
Отговор #15

Неактивен Димо

Аз също се надявам да го направи. Уж са близки, но кой знае. За съжаление не мога да следя работата изскъсо предвид разстоянието.