Проектът се раздвижи... на буксир

. След като в петък получих стикер на предното стъкло от общината, съобщаващ ми, че имам 14 дни да си разкарам отпадъка от паркинга пред блока или ще бъде принудително репатриран и разкомплектован, реших, че е крайно време да се задействам. Още на същата вечер викнах приятел, закачихме я с въжето, сложих й акумулатора от 106-цата да имам аварийни и я прекарахме през целия град. Не беше особено комфортно - не работят нито прозорците, нито люка, така че беше много задушевно, а поради липсата на седалки се наложи да се возя върху едната джанта, която се оказа леко висока и така таванът ми дойде с около педя по-нисък от санитарния минимум. Довлачихме я до паркинга пред работата, за да мога да отделям по някоя минута през обедната почивка и след работа, така че нещо да започне да се случва.
Състоянието не е много добро, но пък предвид първоначалното състояние на голяма част от проектите във форума, си е направо задоволително. Гнилоч има тук-таме, искрено се надявам да е само повърхностно, понеже не ми се иска да се правя на тенекеджия. Ще трябва все пак да поизправя дясната врата, понеже някой малоумник пред блока се е опитал да влезе без да почука. Пробвах да лашна колата на скорост, за да видя дали сегментите са се заварили за цилиндрите и останах приятно изненадан, че двигателят помръдна. Лек проблем си е, че съединителят се е одървил и не мога да го натисна, но това ще видим как ще го лекуваме - надявам се да мина с една профилактика на горната помпа. Отвътре доста от нещата ги няма никакви - стъклата не помръдват, люкът и той (макар че се опитва, което все пак е нещо), от фаровете се вдига само десният, а левият свети вътре в коша. Спирачките, за щастие, работят без грешка, както и управлението. Трябва да закача и резервоара, че по едно време имах мераци да правя горивна клетка и го откачих и сега помпата си трака, но не качва нищо в карбуратора. Ето и малко снимки от преди малко: