Автор Тема: Opel Kadett B Rally sport coupe  (Прочетена 56301 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Септември 16, 2014, 19:24:13
Отговор #50

Неактивен prujinca

 • Публикации: 551
Това е веднага след песъкоструйката, утре с епокси и после боички
Пред Бог всички са равни, срещу Опел бавни

Септември 16, 2014, 20:04:19
Отговор #51

Неактивен Toni only Benz

 • Наблюдаван
 • *
 • Публикации: 1088
 • *Only legendary Benz*
Zeer Gutt колеге ,Super Gutt ...  8))

Януари 15, 2015, 19:25:18
Отговор #52

Неактивен prujinca

 • Публикации: 551
Днес докато говорих с един приятел се посмях доста а именноколко странно постъпих с тази кола и нейната реставрация. Всичко започна на майтап с нещо което приличаше на кола но последващите покупки за нейното реставриране бяха просто безумни - комплект надписи kadett (новички) и след като вчера пристигна и последната емблема май е време да поработим върху това къде ще ги поставим отремонтираните мостове и новите емблемки Някак се залисъх и купето остана на заден план. Днес му оправих и документите вече сме изрядни. И така равносмедката е имаме два моста нови, куп табелки, емблеми и документи да не забравим три комплекта джанти 13, 14, 15, три комплекта халогени нови фарчета (Bosh) при това ориджинЪлдЪ, спортно воланче ( е то не е много много от тази епоха) но кат няма друго на хоризонта, моторче, кутийка   но за сега няма къде да ги кича.
Пред Бог всички са равни, срещу Опел бавни

Януари 16, 2015, 11:03:07
Отговор #53

Неактивен dido1903

 • Глобален модератор
 • Публикации: 3498
........   но за сега няма къде да ги кича.

Мда,това е доста разпространен проблем в нашите среди  :D :D :D
Иначе, всички части,които си ремонтирал,прибрал и купил си остават и няма лошо да ги имаш.
А купето кога ще го подхванеш?

Януари 16, 2015, 15:20:48
Отговор #54

Неактивен prujinca

 • Публикации: 551
По план след около месец два. Както се казва "мечтата е цен с план и сорк"  пък да видим. а колкото до частитите е те са си за колата а и феновете на тази марка не сме много така че ще си стоят то е ясно.
Пред Бог всички са равни, срещу Опел бавни

Януари 31, 2015, 16:00:59
Отговор #55

Неактивен prujinca

 • Публикации: 551
Планът си е план и не служи за нищо друго освен да се нарушава и неспазва! Но все пак се работи по колата. Направих и предните спирачки, рейката остава да се зглоби и боядиса заедно със спирачките и сега остана да се събере предния мост. единственото което очакваме да пристигне за него са прословутите лагери (малко ретро - производство 1937 год. и ги има на склад при братята Руснаци само)  Снимки другата седмица.
Пред Бог всички са равни, срещу Опел бавни

Март 15, 2015, 09:01:33
Отговор #56

Неактивен prujinca

 • Публикации: 551
И да поизтупаме малко прахта от темата, да не си помислите ,че не се работи по колата. След като пристигнаха така дълго чаканите лагери за предната ос и дисковете последва техният монтаж. Лагерите са малко странни и като година на производство и като доставка. След като ги поръчах на вносителя той ги поръчва в Полша. Там месния дилър ги поръчва в Унгария а те в Русия и после пътя обратно до всяка една държава докато дойдат при мен. Имаше само една единствена разлика в самите лагери - на големия лагер вътрешната черупка бе с по-малък "R"  и се наложи да го по-устържем малко на струга. Евентуален проблем би била евентуалната им здравина. Видяха ни се малко по меки. Но това е относително а и разбираемо предвид годинаата им на производство. Ето и снимки. 


А междо другото пристигнаха и всички шарнири и накрайници.

Пред Бог всички са равни, срещу Опел бавни

Март 16, 2015, 20:59:33
Отговор #57

Неактивен rsk

 • Публикации: 2449
Благой, ти си кощунин! Намери оригинални лагери отпреди сто години, при това в кутийка и ги остърга на струг... :P Иначе е интересен и надписът на английски на кутийката... Запази я в оригинал ;)

Март 17, 2015, 13:33:30
Отговор #58

Неактивен prujinca

 • Публикации: 551
Имаше разлика в така нареченият Р и трябваше да се корегира понеже при поставянето имаше реална опасност да се спука при достигане на точното място на поставяне. С други думи ако не се натика до края външния лагер остава във "въздуха". Това наложи леката корекция. А и да не забравяме, че това са лагери поставяни в Москвич 401 и Опел Кадет (предвоенният модел) който са идентични. А самите лагери бяха завити в една хартия с около 3-4 мм, грес много мазна и лепкава и миришешта. Естествено че ги запазих кутийките сега там домуват старите лагери - не че имам идея за какво са ми но да има гаврощовска работа......
Пред Бог всички са равни, срещу Опел бавни

Март 20, 2015, 13:53:06
Отговор #59

Неактивен prujinca

 • Публикации: 551
След като дълго издирвах мястото на което най-грижливо си бях прибрал семерингите за главините на предния мост, днес вече всичко е зглобено и готово. Остава само да набавя тампони, втулки и разни крепежи за самия мост и съм готов. След това идва ред и на това на което ще се монтират.
Пред Бог всички са равни, срещу Опел бавни