Здравейте маниаци, преди около 4-5 дни брат ми се сдоби с мечтаната кола :thumbs up: Още един Z във Варна! Благодарение на колегата Павел Терзиев, който помогна страшно много със съвети, части и намирането като цяло на този прекрасен екземпляр. Чувството,че си собственик на Z серията е наистина уникално и се радвам, че все повече приятели, а и вече от семейството го усещат. Това беше наистина голяма мечта на брат ми и много се радвам, че най-после след толкова трудности се сбъдна.

Колата е 1990 година декември месец. На 81 681 км. с документи коя година на колко километра е била и какво е сменяно.Мотора е VG30DETT, кутията автоматична. Разполага с пълен ел. пакет и останалите стандартни опции. Внесена е преди година от един много готин варненец - състезател по офроуд. От тогава седи прибрана в гараж и не е вадена. След няколко неуспешни опита за откриването на запазен екземпляр ,случайно разбрахме за този.След няколко разговора по телефона се оказа, че човека е склонен на продажба.Открихме колата в сервиз, където и сменяха гумичките на инжекторите с оригинални такива.

Tук мерим компресията. На всички цилиндри е 10.8 тоест перфектна. Двигателя работи като часовник :bravo:

Веднага след покупката отидохме на разходка и да се поснимаме. Благодарение на Boris Kamarashki Photography можем да видим двете Fairlady -та в доста пиксели :bravo: Впечатленията ми от първия ден на каране са че мотора е прекрасен много уравновесена работа, но и доста нервен при тръгване хаха. Кутията и дифа си вършат работата страхотно, окачването е стегнато и по завоите извън градско е истинско удоволствие.