Не ми беше оставало време да работя по волгата, но това не означава, че не съм си купил нови части и не обмислям какво да правя за в бъдеще
Преди няколко дена поставих главата. Оказа се, че десния ред шпилки идват доста къси. След като се сложат шайбите, гайката хваща 1-2 витки от резбата. В различни теми хората пишат, че си ги стягат така и нямали проблеми, но на мен нещо не ми харесва този вариант. Купих 5 броя 12мм шпилки от газ 24, занесох ги на стругаря, намали резбите на 11мм и така се получиха шпилки за 21 блок и 24 глава. Новите шпилки са дълги точно толкова, колкото е необходимо за да се навие гайката. От старите 5 броя шпилки се развиха само 3 броя и то без особено голямо усилие, дето се казва, сами си тръгнаха, но другите 2 яко са спекли в блока.
Сдобих се с чисто нов карбуратор К126Б от газ53. Най-съм доволен, че ще си ползвам оригиналната филтърна кутия
Също така се сдобих и с разпределителен вал от ЗМЗ 402. Взех го защото беше за смешни пари, пък и е по-добър от на 21. С вала смъкнах и двуцевката, която е в лошо състояние, но поне ще ми послужи за мостра за да я копирам.