През това време коментирайте,обсъждайте,критикувайте,препоръчвайте,освирквайте,ръкопляскайте.
А, така, творческото направление на конструктивизма, е добре да има почва и в календарното дело.
И понеже никой още не се включва, след задълбочен естетико-времеви-сезонен анализ на обекта-календар, ми дойде наум още нещо.
Та, напр. снимката на Ники с БМВ-то му е много хубава.
Тоя приглушен тон на металика, в съчетание с оловното небе, прозиращо зад черните клони на оголените дървета, и с нападалите листа по земята, си е супер съвпадение на цветове.
Обаче, тук определено се чувства есента, нали, и някак си има тъжно /грустно, биха казали руснаците/ впечатление композицията.
Което не е лошо де, само дето, поне на мен, не ми се ще през м. Януари да гледам сезон, и чувствам настроение, дето току-що са си отишли с есента.
Баш през Януари, когато възприемаме светлото начало на годината, ми се ще да гледам сняг, а тая оловната снимка, да е примерно сложена за Октомври или Ноември, когато и най-сезонно ще си съвпадне с единия от тия два месеца.
Та идеята ми е, че е добре, доколкото може, така да се подберат накрая като подреждане снимките, че фона зад колите да кореспондира със сезона на месеца.
И в тоя аспект един апел към бъдещите пращачи на снимки, да дават фотоси с колите им, и по възможност не само от хубаво сухо време, ами и от дъжд и от сняг, а и разбира се, и снимани коли на фона на морето. По тоя начин и сезонния избор на снимките догодина ще е по-съответстващ.
Ето например творческия колектив от Зет Поинт имат огромно количество снимки, предполагам и в нужната резолюция, на Датсуните и Нисаните им, на фона на морето и плажа.
За догодина ако пратят поне няколко хубави техни снимки на различните им модели Зет и ЗетХ коли, ще се разнообрази още повече календара.
Ето примерно четири сезонни снимки на някои от моите коли.
Зимна- с 924ката еС, пролетна- с Фокси кабрио ГТ Мустанга, лятна- с Мх-5цата, и есенна- със Сааба 900.
Не гледайте качеството на снимките, просто фона като тематика давам за пример.