И айде като се отклоних малко на тема френски коли, ето една снимка, която показва първата чисто нова френска спортна кола, в която съм успял да седна.
Колата е Рено Фуего ГТХ, версия с 2 литра атмосферен бензин мотор /имаше и по слаби, а и 1.6 турбо мотори слагани на Фиеро/, а снимката е като съм бил на 13 години, на Златни пясъци, в 1982 год.
Фуегото беше в много готин пепел от рози металик, и принадлежеше тогава на тогава известна българска млада оперна певица, с която се запознах спонтанно като дете, на паркинга пред хотел Интернационал, на Златни пясъци.
Та след като видях тази дама, тогава е била тя 30 и нещо годишна /и даже караше уиндсърф, та влачеше оборудвания от уиндсърфа, да ги вкарва във Фуегото/ направих с летящ старт
, минавайки отстрани, на нея комплимент за модела и цвета на колата.
Та така се запознахме, и тя ме покани да седна вътре и ми направи ето тази инстантна Полароид снимка.
Певицата беше родом от Троян, и беше много красива, тъмноруса, леко мургава с лунички, и зеленоока.
Аз тогава, очакваемо за вече тийн, директно се влюбих в нея /и покрай колата де, хах/, и я запознах и с родителите ми после на плажа, та станахме нашите семейни приятели с нея.
Та основно пееше по Франция и Германия в оперните театри, та нашите и ходиха даже на гости, накъде в 1989 год, като паднаха изходните визи.
Тази оперна певица караше само 2-вратки, и в 1988 год, като излезе с124 купето на Бенц в 124, смени Фуегото с едно такова черен металик 300це Купе.
По късно пък, като излезе в края на 1989 год. новото БМВ 850и, тя успя да си купи едно от първите доставени 8-ми серии, още в 1990 год, май в тъмносин металик.
БМВ-то и помня, че беше адски скъпо, певицата ни беше казала, че го е купила с мъжа и немец, бая над 100 000 Марки ново.
Така че, българските оперни певци и певици, явно винаги са имали интерес към екзотични коли, а това Фуего беше и първата чисто нова френска кола, която тогава като малък да бях видял на живо, и да ми хареса доста на дизайн.