Скоро не съм качвал нищо в темата,но пък има голям напредък с изработката на рамата.Насъбра се доста снимов материал от работата,но ще гледам да обобщя по накратко до къде съм стигнал в момента.Първо се захвах да направя предния мост,там долните носача са оригиналните от Шкода 100-110.Единствено се променят селеновите втулки,защото оригинално през отворите за селеновите втулки минава една ос,и на нея има 2 планки,чрез тях се хваща носача към мостамалко е сложно за обеснение,но запознатитесъс шкода ще им стане ясно за какво става на въпрос,а при формулата има планки в който влиза носача.Оригинално селеновата втулка външно е гумена с периферия и разделена на 2 части,при Формулата е метално гумена набита в носача,понеже незнам какво са ползвали,чехите,се почна едно ровене по каталозите за резервни части,от работата ми имах спомени,че на старите Рена са подобен размер и така се и оказа,предни селенови втулки от Рено 5 и Експерт,набиха се в носачите се едно са били правени за там.

Хванах и реактивната щанга и до тук беше лесно,почнах да напасвам долната правоъгълна рамка с горната,горната е с 40мм по широка и се скосява към предницата.За целта жената ми подари лазерен нивелир,защото съм и обещал да и дам да я покара

.Доста мерене,вечерно време след работа на спокойствие без да се бърза и накая се получи,след това понаправих,някой от подпорните тръбички.хванах секторната кутия и паразитния хебелНаправих ипланките за амортисьорите и се захванах с горните предни носачи,там носача не е оригинален а е правен към рамата вместо селенова втулка е с унибал,регулеруем,от там се регулирва страничния наклон

и дойде време да хвана мотора към рамата,там като имах център на всички тръби,лазерния нивел помогна изключително много.Бях направил с маркер център на всички тръби, и като пусна нивела и да го поведа по центрите и мотора си заспа,последва израбтка на тампоните на мотора

странното е,че мотора е на тампони,а кутията от долната и и горната страна е хваната на твърдо към рамата.

Горната тръба която държи и кутията е на болтове,това е било с цел за бързо вадене на мотора,при проблем в него да се издърпа със кутията.След това заварих долния захват на задния амортисьор

Спирам до тук,има още за писане и качване,но трябва да изляза спешно.