Добре де, ще бъда послушен.

Знам ги тези рингчета, но досега съм ги виждал само на 2103, голям проблем беше че като съвсем леко ги дебалансираш, изхвърчаха направо с таса, та се продаваха и едни планки с централен болт, дето седяха под таса и го фиксираха да не пада.
А за ладата, ще се постарая да я направя както трябва.Тази кола е изцяло за мое удоволствие... освен това докато нямах лада, научих много нови хитрини, а си мислих че всичко знам за тези коли.Е, сега съм наясно, че не е така, та преоткрих тея коли.Радвам се че има форум, където я оценяват такава каквато си е.
Да се гмурна обратно в детайлите.Избрах си този път да я правя по търпеливо-каквото сваля, първо да го ремонтирам и после да продължавам със следващото.И така в момента правим главата.Тъй като нямам нужните машини, помолих за помощ един познат и той откликна.Той ми направи дорник за избиване на водачи и на пресата ги извадихме като на шега, напълно успешно според мен, без да завлечем дори стружчица.Друг опитен човек, врял и кипял, ми намери по размери подходящи водачи, тъй като оригиналните ладови чугунени водачи са стара и ненадеждна технология с нарезите си вътре, а освен това се оказа че са крива изработка отвсякъде-нецентрован отвор, разлика в дебелината от няколко стотни в началото, средата и върха на водача ОТВЪН.Затова ще набиеме синтеровани водачи за съвсем друг автомобил, но пасващи напълно по размери.Ако всичко мине успешно, после ще ги райбероваме и ще трябва да се фрезенкова наново леглото на клапана.Самите клапани също ще сменя, понеже изпускателните имат корозионни язви по ръба си, там също ми препоръчаха едни качествени, неруско производство, но са си за лада.След като ги пасна, остава да си намеря хубави гумички, комплект нови кобилици и нов разпределителен вал с нов кожух.За съжаление за крехкия си пробег, оригиналните са се износили твърде много, като една кобиличка дори е зверски изкопана.Ще сложа вал от новото руско производство, изработен от избелен чугун.