Така е, веднъж качиш ли се на такава Шкода, се влюбваш. и аз съм живият пример за това, щом взех още една да човъркам.
Интериора отвътре е за момента на 50% истински. И под 50% имам предвид, че седалките не са тапицирани в оригиналната тапицерия. Всичко друго си е оригинално иначе - колата си е с нейното оригинално табло, само съм сменил пластмасата, която се напуква при почти всички Шкоди. И да - m_g, правилно познаваш - има си място и копче за халогена долу вляво. Местата за копчета са две, на второто свободно място е дупчено за копче на перката.
Мокетите са оригиналните, пластмасите са си оригиналните, общо взето всичко е оригиналното. А каквото не е оригинално, съм го взел от другата ми Шкода, която без да иска става като лек интериорен донор за тази, така че пак си е оригинално, понеже и двете коли са произведени 1985
Премахнати са всякакви модернизации по колата - няма радио, няма аларма, централно, махнал съм и барчетата. На 100% визията, на излязла от завода. Остават само седалките да се тапицират, но тях нарочно си ги оставих за малко по-напред във времето. Въпреки това съм се погрижил и за тях, и са облечени в поръчкови калъфи, с разцветката на автомобила.
Снимки, по някаква необяснима за мен причина, не съм правил на интериора. Ще се поправя, засега имам от процеса на сглобяване няколко кадъра.
Ето малко от сглобяването на салона - от двата ми налични салона, избрах най-доброто и ги събрах. Под тапицерията са мешана скара между двата ми салона, но механично е здрав, и удобен за път:

Времево, след направата на тези снимки, не бях доволен от резултата, и си поиграх още няколко часа с опъване и напасване на калъфите. Сега е много по-добре. Ето и малко от поставянето в колата:

и тук щастливи се возим вече с колегата Peter_B:

И сега тук ще покажа малко детайли, които нямам спомен да съм споделял досега. Навсякъде по колата, където се е разглобявало, са сменени крепежите. Търсил съм и съм намирал за всички болтчета, гайки, шайбички, и т.н. алтернативи с оригинален вид, но от неръждаема стомана. Ето малко примери, които съм документирал - болтчетата на надписа отзад, и болтовете с пластмасовите държачи за страничните лайстни на праговете: