Отпуската тече с пълна пара и аз жужа около Алфата с кеф

Днес свалих стартера (отново) защото прави мизерии като загрее.
Съмнявах се в колектора, но всичко се оказа перфектно и като ново.
Четки, втулки, колектор, всичко е супер.
Проблема май ще се окаже в прословутият центриращ болт на стартера, за който Краси пусна такава хубава тема.
Моя май е сменян и, въпреки, че е със същата дължина, е със стандартен диаметър 8мм, би трябвало да е 9.
Утре чакам един болт и като я излекувам ще споделя отново.
По-приятното занимание бе смяната на стъкълцата на стоповете.
След повече от година бдене във всички възможни ибеи успях да събера 2 нови стъкълца за стопове, и то с хромираната лайстна, каквито са вграждани само в GT1800 в продължение на 2 години.
С времето, лъскавото покритие от вътрешна страна на пластмасата се разгражда и гуменото уплатнение залепва за пластмасата като отвън стои на черни петна (много грозно).
Сега напръсках уплътненията със силиконов спрей за табло за да се освежат малко , а и дано не залепнат пак за хрома.

Отделно, от стягането на видиите пластмасата се пука около отворите им, а при мен и единият ъгъл на стопа липсваше.
Просто не виждам как такъв автомобил може да се реставрира в България, но само Звезди си знае през какво е минал.

Естествено, нямаше как да сложа старите черни и тук-таме ръждиви винтове.
Айде до Пловдив набързо, айде 20 броя неръждаеми видии с точният размер и външен вид (разбира се) , айде полиране на главите им (мерси на Стефчо за идеята

) и резултата е много удовлетворяващ.
Прави са хората като казват, че красотата е в детайлите!
П.П. Ааа, да! Не съм се похвалил с капачката на рамото на дясната чистачка. Колата дойде без една капачка и така си и стоеше докато Madboy не изнамери една перфектна от неговите запаси.
Такива рамена са монтирани на ранните Алфета и Жулиета, които вече липсват от българските пътища.
Честно казано не вярвах, че ще си намеря такова нещо защото до сега не бях виждал такова нещо да се продава където и да е.
Огромно "Благодаря"!