Автор Тема: Класики от цял свят, снимани от нас  (Прочетена 263242 пъти)

0 Потребители и 5 Гости преглежда(т) тази тема.

Август 17, 2024, 22:23:03
Отговор #750

Неактивен USfan

• Публикации: 10997
Моя приятел и наш колега Емо, живеещ близо до Сан Франциско, този уикенд е на Лагуна Сека пистата, по случай 50 годишния и юбилей от провеждането на състезания там, наречен- Rolex Monterey Motorsports Reunion.
Тоя Ролекс Монтерей Моторспорт евент е част всяка година от автоседмицата в Монтерей, ама сега по случай юбилея, е с още повече коли участници.

Тези снимки Емо ми ги прати току що, и както се вижда, показват изумителна, макар и само малка част, от огромното количество ретро рейсъри, дошли там да уважат юбилея.
Има и някои нови коли и студии, като Мустанга ГТД, но на мен от цялото това екстремно изобилие от страхотни болиди и ретроколи, най ме впечатли гражданската версия на ХФ Стратос.

Тая година 550 коли участват на пистата, в различните класове и групи пускани.

https://whatsupmonterey.com/events/monterey-car-week/rolex-monterey-motorsports-reunion/430

https://www.magnetomagazine.com/articles/fittest-at-50-laguna-seca-circuit-bounces-back/

А ето и доста пълно лайв стрим видео.

« Последна редакция: Август 17, 2024, 22:36:52 от USfan »

Август 18, 2024, 10:23:05
Отговор #751

Неактивен USfan

Още няколко снимки от колегата Емо, от Юбилея на пистата Лагуна Сека.
Този път най-вече е снимал ветераните рейсъри от така нар. Едуардова или Медна епоха, от преди Първата световна война.

« Последна редакция: Август 18, 2024, 10:43:47 от USfan »

Септември 09, 2024, 13:23:10
Отговор #752

Неактивен USfan

Снимки от едно автошоу близо до Сан Франциско, направени от нашия колега Емо вчера.
Освен репликите на ГТ-40 и Макларъна 720, виждат се и отн. редки дори и за Щатите коли, като Хуайрата Роадстер с видим карбон боди, и жълтото Диабло роадстер от късния му лифт с Нисан 300 Зет-Х фарове и 6 литров мотор.

Септември 10, 2024, 14:26:34
Отговор #753

Неактивен USfan

Тази Карс и кофи среща всъщност е била направена пред известния Блекхоук Колекшън музей в градчето Данвил, а като ми уточни колегата Емо, едната от двете ГТ40 е оригинална кола, участвала и на Леман през 60-те години.

А ето в добавка и няколко мои снимки от архива.
Те са от пролетта на тая година, правих ги в Баден-Вюртемберг, на брега на Рейн, някъде през м. Април-Май, като братовчеда беше взел на уикенд тест-драйв е тоя 2023 М4 Компетишън, който беше демонстрационна кола на представителството на БМВ- Унгехойер, в град Карлсруе.

Страхотно вървеше тази М4, а червено-черния и кожен салон беше същия на цветова гама, като салона на едно отвън бордо металик 850цси, което преди повече от 30 години, в 1993, си купи ново главния директор на фирмата, дето работеше майка ми по онова време- Булгарлизинг.
Онова бордо 850цси беше сигурно единственото ЦСИ, продадено тогава от ДаруКар /и единственото редовно ЦСИ в БГ, тогава имаше още 2 ментета на произход/, освен няколкото стандартни 850и, дето те бяха продали още в нач. на 90-те години.

А след бавареца на следващия уикенд пробвахме и това 2024 АМГ ЦЛЕ53 купе, което е вече с новия редови шестак 3-литра мотор на АМГ.
По-слабо на коне е малко от М4-ката /М4 Компетишън е с 510 коня, а това ЦЛЕ53 е с 450 коня/, но пак върви доста добре за отн. тежка кола с двойно предаване.

Септември 12, 2024, 23:45:09
Отговор #754

Неактивен dan4oteto

• Публикации: 18936
  • Йордан Георгиев

А след бавареца на следващия уикенд пробвахме и това 2024 АМГ ЦЛЕ53 купе, което е вече с новия редови шестак 3-литра мотор на АМГ.
По-слабо на коне е малко от М4-ката /М4 Компетишън е с 510 коня, а това ЦЛЕ53 е с 450 коня/, но пак върви доста добре за отн. тежка кола с двойно предаване.

Такъв CLE 53 AMG от съвсем скоро се появи и в Търново.
Тук го снимах в движение, но на живо е доста впечатляващо GT купе.

« Последна редакция: Септември 13, 2024, 00:17:21 от dan4oteto »

Септември 22, 2024, 23:26:01
Отговор #755

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев
Нещо брутално от Сен Тропе

Септември 23, 2024, 11:07:39
Отговор #756

Неактивен USfan

Такъв CLE 53 AMG от съвсем скоро се появи и в Търново.
Тук го снимах в движение, но на живо е доста впечатляващо GT купе.

Брей, твоя град си потвърждава значи реномето на колегата Бомбър  :) , на града в БГ с най-много премумни и спортни нови коли на глава от населението.
Това ЦЛЕ и аз го мисля за доста готино, но братовчеда засега се въздържа от покупка, понеже го намира за отн. по-лошо съотношение като цена спрямо динамика, от БМВ М4 или М440и например.

Ето тук ценовата листа на точно това М4 Компетишън дето карахме пролетта.
Листово е 127 000 Евро ново /даваха го там на момента от къщата, с минимална отстъпка това демонстрационното/, а по толкова пари, но по-слаби на динамика са тия новите ЦЛЕ53 АМГ.
Ако пък на човек му стигат 450-те коня на 53, тогава пък М440и пак се появява като добра алтернатива, понеже то чисто ново, и то с доста екстри и Мервертщоер, трудно стига 100 000 Евро.
Та бравочеда засега се ослушва, и си кара Ц43-то Купе.

А ето пък оня ден пред техния блок на майка му в Карлсруе, една бъдеща класика /понеже все е последното Ламбо с чисто атмосферен мотор задвижване, а не хибрид, като наследника на Авентадора/, тоя Хуракан в жесток цвят, на редовна Карлсруе регистрация.
А по Велико Търново интересно, има ли разни Хуракани, особено Спидери или СТО версии, или пък там, новата му джипка версия...

За новите ти снимки от това страхотно местенце /дето и там отдавна частично е станало леко универсализирано курортно световно място, поне в частта на Ники Бийча/, жесток е тоя ДБ-6, а и ДС-а.
Ситроена като го гледам, е с хърватска регистрация от красивия остров Задар...

Септември 23, 2024, 14:20:13
Отговор #757

Неактивен dan4oteto

• Йордан Георгиев

А по Велико Търново интересно, има ли разни Хуракани, особено Спидери или СТО версии, или пък там, новата му джипка версия...

Чисто местни такива няма, с изключение на синия Хуракан, който от август е на един местен и мисля е обикновена версия, не от специалните, но за огромно съжаление вече е облепен с мат черно фолио. Има я в предпоследната страница на нютаймерите и за щастие я видях броени дни преди да я омаскарят с фолиото.
Иначе от години си имаме един жълт Урус, стандартна версия или nothing special, както се казва  ::)
Има разни екзотики, но тук сме много хора на сравнително малко площ и понякога става концентрация на такива ... а и като добавим и тези на разни гости на града, каквито има почти постоянно.

Иначе вероятно тези баварци са по-динамични от Мерцедеса, а и в купетата слагат 53-ка AMG, а 63 само при седаните на Е-класата.
Аз съм голям почитател на колите с две врати и специално купетата, но при БМВ от серията Е90/92 насам повече ми допадат М3-ките, спрямо двувратите купета ... Не знам защо, но ми изглеждат по-мускулести и напомпани, а Е92 и 4-ките след нея са ми някак незавършени в задната част.

Октомври 08, 2024, 00:41:21
Отговор #758

Неактивен Тери

• Публикации: 328
От вчера: появи се някакъв пътуващ мотосъбор за класика и рокендрол, "Rhythm Riot Cruise", и спря за уикенда в Great Yarmouth, UK. Купон в духа на 1950-те, дрехи и прически от тази ера, музикални групи и т.н. но гостуваха в едно курортно селище и беше само за почиващите там. Чак в неделя колите излязоха на крайбрежната улица и направиха парад, включиха се и някои местни (трябваше да дойде и  жива музика на плажа, но заради лошото време беше отменено). Накрая имаше някакви награди към които нямаше интерес нито от участниците, нито от публиката и повечето вече се бяха изнизали.

Рекламното видео с музичка:

Самия град има доста активен клуб за класики, както и няколко събора ежегодно, включително за мотоциклети, скутери и хотрод. Веднъж дойдоха и самолетни двигатели от Hurricane и Spitfire.
https://youtu.be/_4gi4qaYexE

Автобус Бедфорд 1954г возеше безплатно.

1955 Кадилак ДеВил

1955 Oldsmobile Holiday

1956 Меркюри   

AMC Rambler 660

Oldsmobile 88 Futuramic   

1979 Шевролет пикап Ел Камино

1957 БелЕър

1962 Кадилак, на прозореца е окачен поднос с впечатляващо реалистична пластмасова храна (продават ги за 40 лири)

(снимката не е моя, не го снимах на място, но исках да ви го покажа)

1937 Корд

1956 Плимут

1976 Lincoln Continental

1957 БелЕър

1957 Chevy Eldorado Saville

1959 Корвет 

1956 Шевролет пикап 3100

Октомври 08, 2024, 00:58:01
Отговор #759

Неактивен Тери

• Публикации: 328
1955 Кадилак Купе ДеВил