Карал съм какви ли не коли,предимно европейски и градски , но след като купих Волгата се оказа че усещането да се кара тази кола е нещо средно между голяма кола и камион, поне на мен такова усещане ми носеше , а и до края до преди да я продам ми се случваше без да имам някаква работа да се качвам в нея и да карам полуградско. Толкова кеф ми беше тая на практика груба кола, че до последно се радвах като дете. След като купих 124 се оказа , че не съм бил карал коли ....... имах чувството че колата ми е като ръкавица , всичко е проектирано с мисъл към водача и пасажерите. Мислено е дори когато караш и слънцето е срещу теб и сенниците не покриват зоната на огледалото да си пуснеш малко сенниче
Купих тоя кораб 140 на майтап малко, бях си навил на пръста и първата ми задача като реша нещо е първо да пусна мухата на жена ми , че трябва да имаме нещото намислено от мен, иначе нещата не вървят.
)) В началото, като се качих в тази кола всичко ми се струваше неестествено голямо( чудя си какво ли е в американска кола) седалките, 100те жабки и ниши , лампи навсякъде, невъзможността да си облегнеш лакътя на вратата ,защото е твърде далеч . Сега като влеза в 124 ми се струва тясна без да изпадам в глезотия, просто S класата е прекалено голяма и разточителна като усещане. Возията е далеч по плавна , макар да се носят легенди за 124 като добра возия. Вероятно това се дължи и на междуосието и теглото на колата, а и на високия профил на гумите препоръчани за колата.
Ще ти пиша на лично