S - soft N - normal F - firm
На всеки амортисьор има електромотор , който завърта някакъв механизъм и така втвърдява окачването. Нисана на брат ми го има работещо и съм учуден колко бързо сменя режимите . На софт е като лодка супер комфортен . Втвърдява осезаемо . Цената на нови е била 1000$ на брой , когато ги е имало . За съжаление такива амортисьори не могат да се намерят вече. Маслото , което е в тях не отговаря на екологичните EPA норми. Нисан унищожават всички налични бройки в Япония . Евентуално може да съществуват някакви бройки по складове из другите страни , но все пак са на поне 20 години. При мен ясно чувам електромоторите , когато сменям режимите , но дали не са изтървали и колко ще изкарат не се знае. Като цяло е въпрос на време да премина на афтърмаркет окачване.
Точно, и екс-моя лифтовия 300 турбо, той си беше с такова окачване, сменяше неусетно режимите. Може и да са прибръмквали леко ел. моторите при смяна, не съм им обръщал внимание, въпреки че турбомотора в сериен вид е по-тих на работа ат атмосферните 300.
То и моя като го карах беше почти нов, и всичко му работеше тихо, вкл. и двигателя.
По принцип го карах на 2 основни режима- в дупките на София /имаше ги тях и в нач. на 90-те, но все пак по-малко налични от сега, хаха/ на Софт, а по гладки планински пътища, или такива с много остри и бавни завои, като дефилето на Искър, или примерно завоите над Златните на Аладжа манастир, на Фърм.
Трансформацията беше осезаема, завоите на Аладжата, и покрай Язовира Искър, ги минавах почти с 100 км/ч, нещо такова.
Подобни серийни ел. регулируеми амортисйори имам сега на Пробата ми 1 Ген. ГТ турбо, но там електрониката или компресора, едното от двете, или и двете, са се сбъгясали, и в момента окачването е на най-твърдия сетинг, и друса като за световно.
Иначе, Дидо, поздравления за прицизността и тук на възстановяването.

Наистина не съм мислел, че чак толкова бъзикни може да има една кола по електрониката, като е уж все пак принципно конвенционален над 30 годишен модел.
Но пък, 300 ЗетХ 1-ва Ген си беше бенчмарка за модерна и електронизирана кола в 80-те, така че такава камара от ел. бъгове/проблеми, би била очакваема.