Благодаря, радвам се, и е чудесно, че се харесват тези автотеми и снимките.
Вероятно обаче такива ретроспекции ще са забавни или интересни, общо взето на хора като тия от нас на възраст, които в оня период на края на 80-те, и 90-те години са ги виждали поне някои от колите на живо.
Ами снимки от на ленти имах много, ама съм ги поизгубил, някои ленти пазя де, ама съм недоволен от качеството на купешките сега машини по фотоателиетата и книжарниците, за директно проявяване на снимки от ленти.
Мизерните фотаджии поне по центъра на София, имат сега налични при тях, вместо едновремешните лаборатории, само някакви сигурно по 80 долара китайски такива машини за проявяване на снимки от ленти, и наскоро като вадих така отново снимки от 90-те години, и то от ленти пазени на сухо и на сянка, и на константна температура, през всичкото това време.
Всичките тия 20-30 години от времето на проявяването, качеството на новоизвадените снимки бе отвратително.
А иначе имам и няколко броя видеокасетки с мои страшни купони и веселби от онова време, вкл. разходки с коли, мотори, яхти /повече платноходни, по-малко моторни, адски си падам по ветрила плавания, въпреки драйфанията, ако няма вятър/ и разбира се, мадами.
Ще трябва да взема да ги цифровизирам с някой кепчър тия моите ВХС-касетки, ще са доста интересни за качване в Тубата видеата.
Тогава по онова време имах един приятел видеоманияк, и той идваше с мен и с разни компании, и записваше яко с камера.
Та после след месеци че и даже години, после си ги гледахме тия видеа разните компании, да се посмеем.
Като цяло обаче бих определили хората от разните такива среди от 90-те години, само като повърхностни автоманиаци.
Повечето от тях купуваха или им доставяха коли само да ги препродадат на печалба, гледаха на това като на бизнес.
То и всичките такива среди не бяха хомогенни, имаше сред тях, айде да го кажем социално-антропологично, по метода на Х. Александров, различни социални и професионални прослойки.
На по-сериозните бизнесмени и в разни сфери по-значимите хора, по-интересните им коли се знаеха.
Но около такива хора имаше яко антураж и върволици от контрагенти, или пък там разни слуги, които също караха тия коли.
Напр. Тестаросите в София бяха известни.
Освен тази бялата на добрия ми познат Слави, имаше за известно време в София и една червена Теста на един друг бая по-далечен познат- Пепи Арабина, за която по-назад в тази тема може да съм споменал.
Слави неговата бялата доста я покара, той си беше ентусиаст, но Пепи неговата я изхързулка отн. бързо, сигурно в чужбина, понеже червената след 1995 год. БГ не съм я виждал.
Тази на Пепи, както съм споменал май по-назад пак тук в темата, не бе една друга червена, дето пък В. Михов по онова време я караше за кратко на аванта.
Но пък що се касае за Кунтача Анивърсари червения, аз поне не мога да кажа със сигурност, на кой точно е била колата, примерно тая година от пребиваването и в БГ, през 1993-1994. Може някой да го е докарал най-вероятно менте произход от Европа, тук Жоро да го е покарал, пък после някой друг да му инкасирал парите от продажбата отново навън, вече в по-братските до нас тогава не в ЕС членуващи страни, кой знае.
Този Кунтач, доколкото и аз го помня вече смътно, бе е точно тази версия, и червен, само че вътре бе със светла кожа- бисквитена или бяла. Къде ли е отишъл този нашенски Кунтач след тука висенето пред Орбилукс...
Не знам дали е редно и да го титуловаме нашенски, понеже май беше на чужди номера, тоест в БГ не е бил тогава регистриран.
https://waltgracevintage.com/products/1989-lamborghini-countach-25th-anniversary-siviglia-redА като стана въпрос за снимки, се сетих нещо друго.
Например преди няколко месеца се видях на един рожден ден с двама мои познати.
Единия, който и ни беше домакина на веселбата, имаше през 90-те години и до 2005 някъде, едно много хубаво червено 928 еС4 с люк и ръчни, на което май първия му собственик в БГ бе Л. Пенев. За това Порше обаче, и за други 928-ци в Бг, ще кача снимки там в темата с БГ Поршетата.
Та, на това парти разгледахме едни негови на другия ни познат снимки с Фатик оттогава от 90-те год, които той донесе.
Правени бяха някъде пролетта на 1993 год, като с Фатик отиват да купуват и докарат жълтото Диабло, което именно по-късно бе на Чопев, но в БГ бе докарано за продаване, и го купи първо от Фатик, друг мой далечен познат- Милен от Тетевен.
Та снимките бяха интересни с това, че на тях жълтото Диабло определено бе снимано пред Ламбо представителство, и с немски транзитни номера, което показва, че колата е била редовна. Тя не бе и нова де, 1991 модел е била, значи около 2 годишна към момента на купуването.
Друго интересно нещо от тия снимките с Фатик бе едно БМВ Е30, което моя познат си купува, отивайки заедно с Фатик до Германия за Ламбото.
Това БМВ тройка 325и всъщност бе ориг. Кйониг Спешълс с Уайд боди К32 Кит, доколкото го идентифицирах на снимките.
Абе не се сетих да искам да сканирам тия снимки с Ламбото и Кйонига Тройката, щяха да са интересни.
Близкия на Фатик не помни, след докарването на Койнига, на кой в БГ преди почти 30 години той е продал това БМВ.
Ако някой го е виждал е такова в БГ като на долните снимки, да сподели инфо, ако не е тайна.