Продължавам да работя активно по Нисата.
Вчера ми станаха готови броните и джантите. Всичко е отпесъкоструено и боядисано прахово. Реших да не бягам от оригиналната цветова схема. Оказа се, че броните от завода са били сиви, а джантите - жълти.
Относно жълтите джанти имах известно замисляне, но ми се струва, че на зелен бус ще изглеждат добре. Цветът е много ретро.

Тази вечер съм решил да сложа броните, а гумите и джантите - когато намеря време.
Реших и купих алуминиеви чистачки. Решил съм да гоня визията от началото на 80-те. Винаги съм бил фен на хрома. Нисата ще получи пълен хром-пакет без броните. Нови хром тасове, гривни за фаровете, гривни на стоповете (имам и трябва да си ги намеря), чистачки с рамената, както и по-големите кръгли предни мигачи тип "Варшава" с оранжево стъкло и лъскава метална гривна.
Всъщност бусът има и вътре лепенки от 80-те - "Футболно лято", явно от Мексико `86. Има и избеляла снимка на Марадона, залепена за тавана със соц лепенка "Балканкар Подем".
Това, което търся за момента, са нови странични огледала - те са специфични, с резба на оста на огледалото и три винтчета:

Ако на някой му се намират такива огледала нови или запазаени, да ми пише.