Хора, от известно време имам странен и гаден проблем с работата на мотора на колата. Пускам тук питането и описвам случая с надеждата някой да е минал през подобен проблем и да даде насоки и съвет за какво става въпрос.
Да кажа първо, че човека който ми прави двете коли спря да работи като сервиз и останах без майстор, който да познава колата и модела !
Проблема е, че колата започва да прекъсва на над 1000 оборота до 2000 оборота при плавно подаване на газ, ако подам рязко газ проблема не се изразява независимо дали е студена или топла. Колата при прекъсването не може да се форсира добре докато не мине да кажем над 2000 -2200 оборота, след това отпушва и работи.
Освен това проблема се появява не всеки път при палене на колата, има моменти при които паля колата и всичко работи гладко, карам във всякакви режими, но спра ли и угася ли колата при следващото палене не е гаранция че тоя проблем няма да се появи.
Закачих минали ден тестера за грешки и се появиха няколко грешки които изтрих и след каране не се появиха. Не мога да схвана какво става, дали е дебитомер, дали е комутатор, дали е дросел.
Първия път като ми го направи това реших че е от датчик на разпределителен вал който беше нов, но беше избил масло и контакта бе в масло , въпреки това купих още един нов и го поставих , временно изчезна проблема но не е никава гаранция че е от него още повече че той сработва до колкото знам при НАД определени обороти за корекции на центровката .........