Автор Тема: Mercedes 300SE W140  (Прочетена 84585 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Март 03, 2023, 00:37:59
Отговор #250

Неактивен fokke

• Публикации: 1070
    • fokkerc.com
Какво нещо е , едни чистачки и толкова страсти :)))

Няма как чистачките да са обърнати, защото формата на стъклото в долната част при механизма е с несиметрична особена форма.

Бърз поглед в тубата на първия клип и се вижда движението на чистачките на кола абсолюттно същата като моята

BW в коментарите под видеото има един пич който е писал хубави неща  за мотора стария М-104 

М104 3.2, M104.990, 6 цилиндров двигател е по-добър от всеки v8 или v12, защото блокът е направен от желязна сплав. Той е почти идентичен с дизеловия двигател. В Швеция го качват на 1200 коня (виж Turbobandit) с турбо. Всички основни части са на склад. Нито един алуминиев двигател на Mercedes не може да устои на това със стандартни части. Първите модели са продадени през 1991 г. m104.990 в 300SE има маслени пръскачки за охлаждане на буталата. Тази страхотна функция беше прекратена през 1994 г., защото трябваше да намалят разходите и започнаха да инсталират пластмасови части. Червената граница е 6.700 об./мин. При моделите от 1995 г. границата е 6.400 и пластмасови всмукателни колектори. Те уволниха главния инженер Волфганг Петер и други, защото никога повече нямаше да похарчат 1 милиард долара от 80-те години и 10 години, за да разработят един модел.
Двигателят на стандартните автомобили е настроен за дълготрайни цели, а не за състезания или спортни рекорди. Една елегантна кола не трябва да се състезава с други коли.
Струва ми се, че налягането на маслото във видеото е защото нивото на маслото е твърде ниско. Гледайте жълтата светлина.

Благодаря много за видеото и информацията.

Та тия пръскачки на масло под всеки цилиндър ги видях и аз при свалянето на вала и бях доста изненадан за тази функция!

&t=59s

Март 04, 2023, 01:03:18
Отговор #251

Неактивен bomber

• Публикации: 4553
  • Vauxhall Chevette Estate 1983; Ford Scorpio Mk 1
Everyone can buy a new car...
Real man keeps old ones running!

Март 24, 2023, 19:49:05
Отговор #252

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Ровейки в архивните снимки от миналата година от морето попаднах на Бусчето , кото беше на къмпинга.

Април 02, 2023, 00:30:35
Отговор #253

Неактивен bomber

Разкажи повече за уволнението на инженера, не знам историята.
Това телефон ли е?

Защото виждам още един:

Април 05, 2023, 00:07:43
Отговор #254

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Нямам идея за инженера, копи-пейстнах инфо от тубата... писал съм по-горе
Да това е телефон в жабката

Най-накрая намерих време да я мина на преглед.

Април 05, 2023, 08:17:19
Отговор #255

Неактивен Logrus

• Публикации: 328
И двете са един и същи телефон - идеята на клавиатурата на таблото е да ползваш фабричното хендсфри

Април 10, 2023, 22:42:49
Отговор #256

Неактивен fokke

• fokkerc.com
Хора, от известно време имам  странен и гаден проблем с работата на мотора на колата. Пускам тук питането  и описвам случая с надеждата някой да е минал през подобен проблем и да даде насоки  и съвет за какво става въпрос.
Да кажа първо, че човека който ми прави двете коли  спря да работи като сервиз и останах без майстор, който да познава колата  и модела !

Проблема е, че колата започва да прекъсва  на над 1000 оборота до 2000 оборота при плавно подаване на газ, ако подам рязко газ  проблема не се изразява независимо дали е студена или топла. Колата при прекъсването не може да се форсира добре докато не мине да кажем над 2000 -2200 оборота, след това отпушва  и работи.
Освен това  проблема се появява не всеки път при палене на колата, има моменти при които паля колата и всичко работи гладко, карам във всякакви режими, но спра ли и угася ли колата при следващото палене не е гаранция че тоя проблем няма да се появи.

Закачих минали ден тестера за грешки и се появиха няколко грешки които изтрих  и след каране не се появиха. Не мога да схвана какво става, дали е дебитомер, дали е комутатор, дали е дросел.

Първия път като ми го направи това  реших че е от датчик на разпределителен вал който беше нов, но беше избил масло и контакта бе в масло , въпреки това купих още един нов и го поставих , временно изчезна проблема но не е никава гаранция че е от него още повече че той сработва до колкото знам при НАД определени обороти за корекции  на центровката .........
« Последна редакция: Април 10, 2023, 22:52:00 от fokke »

Април 11, 2023, 01:35:22
Отговор #257

Неактивен bomber

Детонационен датчик? Дал съм ти координати на подходящите хора. :)

Април 11, 2023, 07:24:25
Отговор #258

Неактивен 75 turbodelta

• Публикации: 250
Преди да изтриеш грешките снима ли ги , ако си снимал пусни снимките , аз никога не трия грешки ако не съм ги снимал поне , защото това е ориентира ти какво се случва , случайно записани грешки почти никога няма.
мирелка написа: кои мухльо ве оня дет е тъп кат клечка за уши ли  \"hahah\"

Април 11, 2023, 10:39:37
Отговор #259

Неактивен Frysco

• Публикации: 446
Случайно да имаш някакви проблеми с уредите на колата или климатика/парното?