Автор Тема: Волга ГАЗ 24 1979  (Прочетена 224040 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Март 12, 2016, 20:18:26
Отговор #70

Неактивен moskvich3v1

 • Публикации: 160
 • Четырехфарник
Поздравления за колата колега, доста добра база има за реставриране. :)
А за карбуратора- точно до средата трябва да му е бензина, не на две трети.
Old but gold.. :)
408-68г.408И-70г.412-74г.2140Д-82г.2140Д-84г.

Наличие турбонадува: есть

Март 12, 2016, 20:20:57
Отговор #71

Неактивен Методи Кръстанов

 • Публикации: 207
Това май не е чукане, ами е компресията, която фучи, но така се чува заради микрофона. Щом те няма с тоците, значи нямаш мултицет. Вземи най простата 12волта крушка и стара фасонка и закачи два кабела. След това на минуса на акумулатора закачи единия кабел, а другия на бобината, на тънкия извод, той трябва да е захранващия и на него да пише  В +. Като дадеш на контакт крушката трябва да светне, значи бобината има захранване от контактния ключ. След това откачи кабела от делкото и закачи  единия кабел на крушката на негово място, на самия извод на делкото, а другия  кабел на крушката закачи на плюсовата клема. След това развърти двигателя с манивела, би трябвало кушката да светва при затварянето и да изгасва при отварянето на чукчето. Не светва/изгасва ли, причината е по авансовата плочка, най вероятно окъсява някъде. Ако всичко е наред, остава само бобината, която може да ти е с вариатор /съпротивление което намаля захранващия ток през бобината, по принцип е една жица навита като пружина, скрита в керамична плочка на самата бобина/, които специална клема на стартера шунтира при първоначално палене за по силна искра, но ако беше изгорял, щеше да има искра когато върти стартера. Все пак го погледни, защото може шунтирането /по принцип е жълт кабел/  да е откачено и така бобината остава без никакво захранване. Вариант да е изгоряла самата бобина е почти невъзможен, за 12 год. стаж само на руски автомобили, изгоряла бобина не съм видял. п.с сега се загледах и видях, че май нямаш вариатор на бобината, значи поне той отпада като проблем.
« Последна редакция: Март 12, 2016, 20:24:24 от metkata »

Март 13, 2016, 11:15:15
Отговор #72

Неактивен fokke

 • Публикации: 1061
  • fokkerc.com
Ще направя всичко  от съветите  пък да видим какво ще излезе
 Въртенете  и самото чукане , ( пак казвам може да е нормален шум)  става и при навити свещи и при развити, но не е бутало ако  щума е ненормален защото  и четирите цилиндъра дават  компресия  като три от тях около 9 а единия 7 .

Ще видим , нека освен бензина да докарам и тока  и ще си покаже . Яд ме е на лошото време , защото не мога да я правя колата но ще се чака по сухо време.

Вчера дойде едно момче от форума с неговата Волга , даде изключително ценни съвети за което съм му благодарен !!!Март 14, 2016, 18:55:00
Отговор #73

Неактивен fokke

 • Публикации: 1061
  • fokkerc.com
Да задам леко малоумен въпрос  :D
Вчера   търсих  табло с бушони  и понеже се сдобих с книга Аз ремонтирам Волга   търсих и в нея и за моя изненада нямаше информация или поне аз не намерих. Табло с бушони на тази кола в последствие  от руските сайтове се разбра , че няма

Има 4 "автоматични? бушона , но нещо не ми става ясно как работят  точно , чета че се натискат продължително  или нещо подобно ?

Въпроса ми е към Волговодите  които са запознати с тази Волгова аномалия :)))))

ПС : Други бушони по колата има ли ???


Март 14, 2016, 19:43:16
Отговор #74

Неактивен Ikonomov

 • Публикации: 166
Биметалическите (или автоматични) бушони са такива които се изключват когато е необходимо и ти след това трябва просто да ги включиш отново, точно като при новите домашни ел. табла.

При ГАЗ 24 има 4 бушона и не би трябвало да има други ако всичко е оригинално. Намират се от лявата страна под таблото.

Март 15, 2016, 15:55:59
Отговор #75

Неактивен fokke

 • Публикации: 1061
  • fokkerc.com
Днес   пробвах с лампа  с единия кабел на минуса на акумулатора а другия на Б- на бубината  при даване на контакт от ключа свети , тоест ходи ток до бубината.

После  с минуса от акумулатора подадох на  входящия кабел на  делкото  пак свети ...!

После  махнах дистрибуторната капачка и с една ножка  пипнах чукчето и наковалнята   дава искра между тях  но при въртене на палеца    така че да отварят и затварят не прави искра между тях !

Накрая ще ида да купя една нова бубина и едно ново кондензаторче и чукче и наковалня .......... Няма искра ни на кабела изходящ от бубината нито на кабелите за свещи ......


Март 15, 2016, 16:50:20
Отговор #76

Неактивен Методи Кръстанов

 • Публикации: 207
На извода на делкото, където си показал със стрелка, трябва да откачиш този към бобината, иначе минава + през бобината и те лъже. На негово място закачаш крушката, само че другия и край закачаш на плюсовата клема на акумулатора, а не на минусовата. След това при въртене на оста на делкото /с манивелата въртиш двигателя или с перката/ крушката трябва да свети при затворено чукче и наковалня и да гасне когато се отварят. Ако е така, делкото е наред, ако свети постоянно или изобщо не свети има някакъв проблем по авансовата плочка. Чукчето и наковалнята играят ролята на минусовия кабел на бобината и само го прекъсват за да има искра. Надявам се ме разбра, защото няма смисъл да сменяш всичко, проблема със сигурност идва от някое кабелче или някъде не дава контакт. Бобината се пробва като и подадеш плюс и с един минусов кабел от акумулатора пипаш клемата която е за делкото, като го допираш и махаш бързо. По принцип на лично съобщение може да ми дадеш адреса са си и може да мина с моята 24-ка, тъкмо ще видим проблема откъде идва, разбира се ако вече не си го решил :) пс. сетих се че си писал, че няма искра между наковалня и чукче при въртене, значи сигурно е от повърхносттите им, тоест трябва да ги зачистиш с финна шкурка и после с бензин да ги промиеш. Ако доиде искрата си купуваш ново чукче и наковалня за 4 лева и това е.
« Последна редакция: Март 15, 2016, 16:59:03 от metkata »

Март 15, 2016, 19:38:54
Отговор #77

Неактивен fokke

 • Публикации: 1061
  • fokkerc.com
Купих нови чукче и наковалня  и нов  кондензатор, поставих кондензатора  на мястото на стария и ново 20 , при завъртане на ключа на таблото  директно мята искра от  плюса на акумулатора  >:D хахах съвсем се омазаха нещата :))))

Март 15, 2016, 19:52:55
Отговор #78

Неактивен joro-120L

 • Публикации: 1486
 • Всяко доизкусуряване води до нови кусури
...  може да мина с моята 24-ка, тъкмо ще видим проблема откъде идва, разбира се ако вече не си го решил :)

иди я виж тази Волга. щото май само с писането ще си останем.
Škoda 120L '90г. 
Simson SR2E '60г. Simson KR50 '64г.


Март 15, 2016, 20:08:03
Отговор #79

Неактивен krankenstein

 • Публикации: 7188
Имам лошо предчуствие, че се е..ва клемореда на контактния ключ, не знам дали е дефицитна част при волгите, но най-добре ако можеш смени и него.
Теория - това е, когато знаеш всичко, но нищо не работи.
Практика - това е, когато всичко работи, но не знаеш защо.