Росене, стандартно на 3-та серия долната част на броните е боядисана, а горната - хромирана. В повечето случаи от завода долната част на броните е била в цвета на купето. Но е имало и двуцветни схеми, където броните са били в допълнителния цвят. У нас 60-те години е било модерно да се боядисват долните части на броните на Волгите в сигнален цвят - жълто или червено. Същата мода я е имало и на камионите. В крайна сметка, повечето Волги изначално са били държавни и са карани от професионални шофьори с характерните за времето представи за лукс, а и с желанието да блеснат в морето от еднакви коли. Мераклиите са правели на колите си по някоя характерна шарения, поставяли са модните тогава фарчета за мъгла, ресни, пердета на задните стъкла, калобрани с еленчета, ярки брони, еленче на капака... Самата 21ца е достатъчно кичозна с многото хром и декорации от бяла пластмаса по интериора, но който е искал, винаги е успявал да блесне с още нещо.
Тия дни активно се занимавам с колата.
Поставих новия волан. Старият беше откровено гнусен за пипане. С малко фантазия успях да възстановя и механизма на клаксона.

Стана много по-приятна за каране.
В началото на следващата седмица почваме да претапицираме салона.
В понеделник ми протече цилиндърче на предно ляво колело.
Въобще не съм се и замислял - минал съм по тоя път с Варшавата. Отидох при "старците" и за около 200 лева купих 6 цилиндърчета, УАЗови накладки, маркучи и други разни дреболии по спирачната система. Всичко ново, съвременно руско производство на УАЗ. Това й е хубаво на Волгата, че и до ден днешен не е никакъв проблем да се купят консумативите от магазина.
Ето как изглежда комплекта за едно предно колело:

Подкарах ги отпред - назад. Предно ляво се оказа с български накладки с брезнишко феродо. На другите колела бяха може би оригиналните съветски накладки - изтрити до нитовете. Барабаните обаче нямаха и грам деруги. Супер! Цилиндърчетата бяха за чудо и приказ. Спирачните маркучи бяха нови ненапукани и за сега ги оставих.
Беше:

Стана:

На задния мост се наложи да сменя тръбичките от тройника до цилиндърчетата. Купих за 8,40+14,40 нови за УАЗ - те са същите като на Волга М21.
Регулирах накладките.
С жена ми обезвъздушихме системата.
Спира много добре. Усилието на педала спадна значително и Волгата уверено влачи гумите при рязко спиране. Нищо не тече.
Дадох за пясък, изправяне и боя 4 джанти.
Волгата все по-уверено се движи.